Και ξαφνικά, μετά από τρία χρόνια, ο ΕΟΔΥ, ανακάλυψε τη...γρίπη!

ΕΟΔΥ: Ασυνήθιστα αυξημένα κρούσματα γρίπης τις τελευταίες εβδομάδες

Τρία χρόνια την είχαν ξεχάσει τελείως και την ειχαν αντικαταστήσαν με την ΨΕΥΤΟΠΑΝΔΗΜΙΑ !

Μπορεί το καλοκαίρι μόλις να έφυγε ωστόσο ο ΕΟΔΥ προειδοποιεί για αυξημένη διασπορά της γρίπης στη χώρα μας το τελευταίο διάστημα.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωσή του ο οργανισμός «παρά το γεγονός ότι η γρίπη εμφανίζει εποχική διακύμανση, με σταδιακή αύξηση της διασποράς του ιού από τον Οκτώβριο έως τον Μάρτιο, ο ΕΟΔΥ καταγράφει τα περιστατικά της γρίπης καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Συνήθως τους καλοκαιρινούς μήνες ο αριθμός των κρουσμάτων γρίπης που καταγράφεται είναι μικρός και, κατά κανόνα, αφορά στα σποραδικά κρούσματα του νοσήματος».

Και συνεχίζει: «Τις τελευταίες εβδομάδες υπάρχουν ενδείξεις αυξημένης διασποράς κατά την τρέχουσα προ-επιδημική περίοδο σε σχέση με προηγούμενα έτη, κυρίως μεταξύ των ατόμων νεαρής ηλικίας σε ορισμένες γεωγραφικές περιοχές της χώρας.

Με δεδομένο ότι στο Νότιο Ημισφαίριο καταγράφηκε πρώιμη έναρξη του επιδημικού κύματος της γρίπης για τη φετινή περίοδο, ο ΕΟΔΥ παραμένει σε εγρήγορση και παρακολουθεί συστηματικά την εξέλιξη της δραστηριότητας του νοσήματος.

Υπενθυμίζεται ότι για την πρόληψη της διασποράς του ιού στην κοινότητα πρέπει να τηρούνται σχολαστικά τα μέτρα ατομικής υγιεινής, και τα μέτρα προστασίας, ενώ ο εμβολιασμός παραμένει το πιο αποτελεσματικό μέτρο πρόληψης για τον πληθυσμό».

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications