«Το παιδί κατέληξε επειδή άργησε να διασωληνωθεί» – Ξεσπά ο πατέρας της δίχρονης  Διονυσίας

Μήνυση κατά αγνώστων από τους χαροκαμένους γονείς – ΄Όταν έφτασε στο ΠΓΝΠ το παιδί ήταν ήδη εγκεφαλικά νεκρό

Ο πατέρας του 20 μηνών βρέφους που «έσβησε» από αδιευκρίνιστα αίτια στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών (Ρίο), όπου είχε μεταφερθεί από το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων, Παναγιώτης Κουρκουμέλης, ξέσπασε μιλώντας σε τηλεοπτικές εκπομπές για την απώλεια του παιδιού του και είπε πως έχει κατατεθεί μήνυση κατά αγνώστων για να διερευνηθούν οι συνθήκες και οι λόγοι που οδήγησαν στο θάνατο το μικρό παιδί.

Ο χαροκαμένος πατέρας περιέγραψε στον Alpha το χρονικό της τραγωδίας, η οποία όπως διευκρίνισε, συνέβη στο Καραμανδάνειο, καθώς όταν πια το κοριτσάκι έφτασε στο ΠΓΝΠ, ήταν ήδη εγκεφαλικά νεκρό

«Εμείς μάθαμε Τετάρτη απόγευμα πως το παιδί κόλλησε κορωνοϊό. Ήταν φυσιολογικά όλα, δεν είχαμε πρόβλημα κανένα. Ήταν ένα υγιέστατο κοριτσάκι, απλά παρουσίασε κάποιο πυρετό. Την επόμενη ημέρα, την Πέμπτη, παρουσίασε υψηλό πυρετό και αποφασίσαμε να το πάμε στο Καραμανδάνειο για να δούμε τι γίνεται και να μην έχουμε επιπλοκές που δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε στο σπίτι.

Μετά τις εξετάσεις που έγιναν αποφασίστηκε από τους γιατρούς να ανέβει στο τμήμα Covid του νοσοκομείου. Εκτός από πυρετό, δεν είχε τίποτα άλλο το παιδί, είχε κάνει εμετούς και διάρροιες. Το παιδί ανέβηκε μαζί με τη μητέρα του στην κλινική.

Εκεί αρχίσαμε και βλέπαμε κάποια λάθη να γίνονται, κάποιες χρονοτριβές, πράγματα που μας φαίνονταν παράλογα. Το παιδί κατέληξε την ιδια μέρα στις 11:30. Από το Καραμανδάνειο δεν είχαμε καμία ενημέρωση, ενημερωθήκαμε όταν το παιδί έφυγε και πήγε στο ΠΓΝΠ ότι το παιδί 11:30 έφτασε εγκεφαλικά νεκρό.

Το παιδί έπρεπε να έχει διασωληνωθεί κάτι που εμείς το ξέραμε από τις επτά ότι έπρεπε να γίνει και 11 παρά που ήρθε το ΕΚΑΒ να παραλάβει το παιδί είδα με τα μάτια μου τους διασώστες να τρέχουν να παραλάβουν το παιδί και το παιδί δεν είχε ετοιμαστεί ακόμα για παραλαβή. Η πιθανή εξήγηση η δική μας είναι ότι δεν είχε διασωληνθεί ακόμα εκείνη την ώρα. Είχαμε λάθη, δεν είδαμε έναν αναισθησιολόγο να υπάρχει. Μάθαμε ότι δεν υπήρχε αναισθησιολόγος στο νοσοκομείο».

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications