Μυστηριώδες καλαμάρι 45 μέτρων επιτέθηκε στο  USS Stein  το 1978

Το 1978, ένα μεγάλο πλάσμα της θάλασσας, υποτιθέμενο άγνωστο είδος καλαμαριού, μήκους περίπου 45 μέτρων, επιτέθηκε στο USS Stein και προκάλεσε ζημιά στο στο σόναρ που ήταν προσαρτημένο στον πυθμένα του πλοίου.

Η ιστορία ακούγεται σαν μυθοπλασία, αλλά επιβεβαιώθηκε επίσημα και το περιστατικό συμπεριλήφθηκε αργότερα στην αναφορά "Sea Creatures and Equipment Damage Problem".

Δυστυχώς, η ιστορία που μπήκε στα μέσα ενημέρωσης περιείχε λίγες λεπτομέρειες, αλλά υπάρχει ένα βίντεο που δείχνει ένα κομμάτι κατεστραμμένο ελαστικό επίχρισμα, κυριολεκτικά γεμάτο με μικρές τρύπες.

Έχει επίσης αναφερθεί ότι αιχμηρά νύχια, παρόμοια με τα νύχια από βεντούζες σε πλοκάμια καλαμαριού, βρέθηκαν ενσωματωμένα στο λάστιχο. Και αυτά τα νύχια ήταν πολυ μεγάλα που έχουν βρεθεί ποτέ σε οποιοδήποτε καλαμάρι που βρέθηκε από την επιστήμη.

Έχει υπολογιστεί ότι ένα καλαμάρι με τέτοια νύχια θα μπορούσε να φτάσει σε μήκος περίπου 150 πόδια (45 μέτρα), αν και αυτή είναι μια πολύ αναξιόπιστη εκτίμηση και οι επίσημες αναφορές δεν υποδηλώνουν το μέγεθος του επιτιθέμενου πλάσματος.

Η ζημιά στην ελαστική επίστρωση NOFOUL του εξοπλισμού σόναρ μελετήθηκε από τον ειδικό F. G. Wood του Naval Ocean Systems Center (Naval Electronics Laboratory), Point Lima, San Diego.

Το NOFOUL είναι μια επίστρωση που μοιάζει με καουτσούκ που χρησιμοποιείται για την κάλυψη θόλων σόναρ για τη μείωση της ανάπτυξης ρυπογόνων οργανισμών.

"Περίπου το 8% της επιφάνειας του θόλου του σόναρ υπέστη ζημιά . Σχεδόν όλα τα κοψίματα περιείχαν υπολείμματα από αυτά που φαινόταν να είναι δόντια ή νύχια. Αφού εξέτασαν αυτά τα "νύχια", οι επιστήμονες κατέληξαν τώρα στο συμπέρασμα ότι ο πιο πιθανός ένοχος είναι ένα μεγάλο είδος καλαμαριού. Ορισμένα είδη καλαμαριών έχουν νύχια", ανέφερε η έκθεση NOSC .

"Ορισμένα είδη καλαμαριών, έχουν αιχμηρά κυρτά νύχια. . Εάν το καλαμάρι ήταν πράγματι υπεύθυνο για τη ζημιά (και φαίνεται ότι δεν υπάρχει άλλη εύλογη εξήγηση για αυτό), τότε έπρεπε να είναι εξαιρετικά μεγάλο ένα είδος άγνωστο μέχρι τώρα στην επιστήμη".

Δεν είναι ακόμα γνωστό με βεβαιότητα αν επρόκειτο όντως για κάποιο είδος γιγάντιο καλαμάρι άγνωστο στην επιστήμη ή κάποιο άλλο μυστηριώδες θαλάσσιο πλάσμα, αφού έκτοτε δεν έχουν διαρρεύσει πρόσθετες πληροφορίες. Ίσως απλώς κρατήθηκαν μυστικές.

Επίσης, είναι ακόμα άγνωστο πού βρισκόταν το USS Stein στον ωκεανό όταν υπέστη τέτοια ζημιά, αν αυτό το μεγάλο πλάσμα εμφανίστηκε στο στρατιωτικό ραντάρ, αν οι ναυτικοί άκουσαν τους ήχους όταν επιτέθηκε στο πλοίο κ.λπ.Παρεμπιπτόντως, η επιστήμη έχει ήδη αναγνωρίσει την ύπαρξη γιγάντιων καλαμαριών, αλλά επίσημα το μεγαλύτερο γιγάντιο καλαμάρι φτάνει περίπου τα 8 μέτρα.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications