16xpονη κατήγγειλε ομαδικό βιασμό σε πάρτι που έκανε 19xpονος - Ήπιε δύο ποτά και έχασε τις αισθήσεις της

Ομαδικό βιασμό κατήγγειλε μία 16χρονη, ύστερα από ένα πάρτι στο οποίο συμμετείχε στο σπίτι 19χρονου. Το περιστατικό συνέβη στις 20 Αυγούστου όταν η ανήλικη πήγε να κοιμηθεί στο σπίτι φίλης της. Τότε ένας 19χρονος φίλος τους, τις κάλεσε στο πάρτι, μάλιστα πήγε και τις πήρε με το αυτοκίνητό του.

Η 16χρονη, σύμφωνα με την κατάθεσή της, θυμάται να πίνει δύο ποτά και ύστερα να χάνει τις αισθήσεις της. Κατόπιν, όταν ξύπνησε στη μέση της νύχτας έχοντας φρικτούς πόνους ενώ ήταν ξαπλωμένη στον καναπέ με τον 19χρονο δίπλα της.

Το πρωί όταν ξύπνησε, το σπίτι ήταν άδειο. Σημειώνεται πως στο πάρτι ήταν παρόντες 4 με 5 ακόμη αγόρια. Η ίδια σηκώθηκε, ντύθηκε και γύρισε σπίτι της, όπου και απομονώθηκε για μία εβδομάδα, δίχως να μιλάει σε κανέναν.

Όταν τελικά βρήκε τη δύναμη να μιλήσει για το περιστατικό, ο πατέρας της κατέθεσε αμέσως μήνυση στην Αστυνομία. Ιατροδικαστής που εξέτασε την ανήλικη διαπίστωσε εσωτερικά τραύματα και έντονα σημάδια σεξουαλικής κακοποίησης.

Οι αστυνομικοί υποπτεύονται πως η υπόθεση αφορά ομαδικό βιασμό καθώς σύμφωνα με τις περιγραφές της 16χρονης, το πρωί που έφυγε από το σπίτι θυμάται να βλέπει τέσσερα προφυλακτικά κάτω στο πάτωμα.

Η δικηγόρος Εβίτα Βαρελά σχολιάζοντας την υπόθεση επισήμανε πως βάσει της νέας αλλαγής του ποινικού κώδικα, ο ομαδικός βιασμός αλλά και ο βιασμός ανηλίκου διώκεται πλέον με ισόβια κάθειρξη.

Ο ιατροδικαστής, Γρηγόρης Λέων, τόνισε με τη σειρά του πως σε τέτοιες περιπτώσεις το σημαντικό είναι να προστρέχουμε άμεσα σε ιατροδικαστή.

«Ο χρόνος, δυστυχώς, λειτουργεί ενάντια του θύματος και υπέρ του δράστη, καθώς μετά το πέρας κάποιων ημερών δεν μπορούμε να βρούμε τη χρήση, π.χ κάποιας ουσίας, γιατί μεταβολίζονται αρκετά γρήγορα, επίσης μετά τις 72 ώρες από την πράξη χάνεται η όποια πιθανότητα εύρεσης γενετικού υλικού στο θύμα» προσέθεσε ο ιατροδικαστής.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications