500 χρόνια πίσω  - Σκρέκας: Να μπει στην καθημερινότητά μας η εξοικονόμηση ενέργειας

Να γιατι οι συμμορίτες της γνωστής φυλης εκαναν πολέμους και σκότωσαν όσους τόλμησαν να εφεύρουν δωρεάν ενεργεία, και οχι μονο καπηλεύτηκαν επινόηση που δεν ανακάλυψαν οι ίδιοι αλλα πρέπει να τους πληρώνεις κιόλας αφου αρπαξαν και την ΔΕΗ που διαφημίζει μαλιστα οτι έχει τηλεφωνική εξυπηρέτηση άκουσον άκουσον (!) αυτα γίνονται όταν έχεις εναν δουλικό και περιορισμενης αντίληψης λαό στην πλειοψηφία του.

Τώρα όμως ήρθε η ώρα του ανεγκέφαλου όχλου ( κατώτερου πνευματικά) να πλύρωσει τις αμαρτίες του και να αποδημήσει απο αυτόν τον Πλανήτη καθώς οι συμμορίτες τον θεωρούν ιδιοκτησία τους πλέον και τους ίδιους παράσιτα που μολύνουν τον κατακτημένο πλανήτη για αυτο τους πηρε ο πονος για το περιβάλλον, και θα ξεπαστρέψουν όλες τις φυλές που δεν ανήκουν σε αυτο που ξερουν οι μάζες ως σατανά , και οι ορδές που υποστηριζουν φυλες του κακου θα ψάχνουν άλλον πλανήτη για να υπάρχουν στον υλικό κόσμο και να μαγαρίσουν με την παρουσία τους και την κατωτερότητα τους. Πάντως αυτα τα κατώτερα πνεύματα που θα διώξουν απο εδω οι φυλές του κακού δεν θα εχουν καμια θέση σε πλανήτες του θεϊκού γένους διότι θα κανουν τον πλανήτη όπως έκαναν την Γη και θα υμνούν φυλές του κακού ξανα ... μέχρι και ένας απο φυλη του κακου βγαίνει και τους τα λεει χύμα και δεν καταλαβαινουν τίποτα οι μάζες διότι άπλα δεν εχουν καμια σχέση με θέματα μυστικισμού και σε ολες τις ζώες τους ζουν και σκεφτονται ως αγελή ...Όσοι δεν κατάλαβαν τίποτα από τα ανωθεν προβλημα τους ας φρόντισαν να ανέβουν πνευματικό επίπεδο, να διαβαζουν απο εδω και κάτω :

«Είμαστε προετοιμασμένοι για το χειμώνα, η κυβέρνηση δεν θα αφήσει τα νοικοκυριά να κρυώσουν» διαβεβαίωσε ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Κώστας Σκρέκας.

«Έχουμε προχωρήσει σε διπλασιασμό της χωρητικότητας της Ρεβυθούσας με νέα πλωτή δεξαμενή έχουμε διπλασιάσει την ηλεκτροπαραγωγή από λιγνίτη και έχουμε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουμε πετρέλαιο σε πέντε εργοστάσια φυσικού αερίου» εξήγησε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ο Σκρέκας πρόσθεσε πάντως ότι η εξοικονόμηση ενέργειας πρέπει να μπει στην καθημερινότητά μας όπως στη Γερμανία και στην Ιταλία, όμως Ιούνιο – Ιούλιο είχαμε σημαντική μείωση της κατανάλωσης. «Τον Ιούλιο η μείωση της κατανάλωσης ξεπέρασε το 15% μέσα σε ένα μήνα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Όλη η Ευρώπη ανησυχεί και προβληματίζεται για τους επόμενους μήνες. Φαίνεται ότι θα έχουμε ένα πολύ δύσκολο χειμώνα εξαιτίας της στρατηγικής της Ρωσίας να στραγγαλίζει ενεργειακά την Ευρώπη, μειώνοντας τις ροές φυσικού αερίου και εκτινάσσοντας τις τιμές. Η κυβέρνησή μας είδε από πολύ νωρίς το πρόβλημα και δημιούργησε δίχτυ προστασίας για τους οικιακούς καταναλωτές αλλά και τις ΜμΕ. Μόνο το Σεπτέμβριο θα επιδοτήσουμε με 1,1 δισ. ευρώ τα νοικοκυριά για ένα μόλις μήνα. Είναι η μεγαλύτερη επιδότηση που έχει ίσως δοθεί ποτέ» σημείωσε.

«Απορρόφηση των αυξήσεων τουλάχιστον στο 80%»
Δέσμευση της κυβέρνησης είναι η απορρόφηση τουλάχιστον στο 80% των αυξήσεων στην ενέργεια για όσο χρειαστεί επανέλαβε. «Μικρότερα εστιατόρια και εμπορικά καταστήματα, κομμωτήρια, ψιλικά, απορροφούμε το 89% της αύξησης για το Σεπτέμβριο. Στις μεγαλύτερες επιχειρήσεις απορροφούμε το 50 με 55% της αύξησης, ενώ ένα τμήμα της αύξησης εκπίπτει από τη φορολογία εισοδήματος» σημείωσε.

Ο κ. Σκρέκας διευκρίνισε ότι «εξετάζουμε νέα χρηματοδοτικά εργαλεία πέραν της επιδότησης για τις μεσαίες και μεγαλύτερες επιχειρήσεις για να στηρίξουμε από τις αυξημένες τιμές ενέργειας» τόνισε.

«Καθαρές χρεώσεις»
Η κυβέρνηση έχει υποχρεώσει τους παρόχους σε καθαρές χρεώσεις, υπενθύμισε ο υπουργός, ενώ η ΡΑΕ έχει πίνακα με συγκρίσεις τιμολογίων των παρόχων στην ιστοσελίδα της και με νόμο της κυβέρνησης ο καταναλωτής μπορεί να αλλάξει αζημίως πάροχο εφόσον έχει εξοφλήσει τον προηγούμενο λογαριασμό. Το Σεπτέμβριο ένα μέσο νοικοκυριό με 400 κιλοβατόρες θα πλήρωνε σχεδόν 350 ευρώ μόνο για την ηλεκτρική ενέργεια μετά την κρατική επιδότηση το πληρωτέο ποσό κατεβαίνει στα 60 ευρώ.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications