ΗΠΑ: Ισόβια σε vegan μητέρα για τον θάνατο του 18 μηνών μωρού της- Το τάιζε μόνο ωμά λαχανικά και φρούτα

Τον γύρο του κόσμου κάνει η είδηση σύμφωνα με την οποία μία vegan μητέρα στις ΗΠΑ καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη, μετά τον θάνατο του 18 μηνών γιου της από ασιτία, καθώς φέρεται να τον τάιζε μόνο ωμά φρούτα και λαχανικά και αυτό είχε ως αποτέλεσμα το πρόωρο τέλος της ζωής του.

Η Sheila O’Leary κατηγορήθηκε για ανθρωποκτονία, ενώ της απαγορεύθηκε να βλέπει και τα υπόλοιπα παιδιά της. Το 18 μηνών αγοράκι πέθανε τον Σεπτέμβριο του 2019 και ζύγιζε μόλις 8 κιλά – αρκετά κιλά κάτω από το μέσο όρο – έχοντας το μέγεθος ενός μωρού 7 μηνών.

Σύμφωνα με τη νεκροψία, ο μικρός Ezra πέθανε από επιπλοκές υποσιτισμού.
Η Sheila O’Leary και ο σύζυγός της, Ryan, είχαν άλλα δύο παιδιά, ηλικίας 3 και 5 ετών, τα οποία ήταν επίσης υποσιτισμένα, ενώ όλη η οικογένεια έτρωγε μόνο ωμά φρούτα και λαχανικά, αν και ο Ezra τρέφονταν επίσης με μητρικό γάλα.

«Αυτό το παιδί δεν έτρωγε. Λιμοκτονούσε μέχρι θανάτου επί 18 μήνες», δήλωσε η Francine Donnorummo, επικεφαλής της μονάδας ειδικών θυμάτων στο γραφείο του εισαγγελέα της κομητείας Lee, κατά τη διάρκεια της δίκης.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, στη γυναίκα επιβλήθηκαν επίσης δύο ποινές κάθειρξης 30 ετών για βαριάς μορφής κακοποίηση παιδιού και ανθρωποκτονία, καθώς και μια επιπλέον πενταετής ποινή για κακοποίηση και παραμέληση παιδιού.

Το δικαστήριο διέταξε επίσης την O’Leary να μην έχει καμία επαφή με τα άλλα παιδιά της.

Ο συνήγορος υπεράσπισης δήλωσε μετά την ακροαματική διαδικασία ότι προτίθεται να ασκήσει έφεση κατά της ποινής.
Αντιμέτωπος με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας είναι και ο σύζυγός της, Ryan O’Leary.
Ο 33χρονος παραμένει στη φυλακή ενώ περιμένει να δικαστεί για τις ίδιες κατηγορίες.

Στις αρχές Αυγούστου, κατατέθηκαν επιπλέον κατηγορίες για σ@ξουαλική επίθεση σε θύμα κάτω των 12 ετών και ασέλγεια σε θύμα κάτω των 12 ετών εναντίον του.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications