Ιαπωνία: Πέθανε ο Σίνζο Άμπε – Yπέκυψε στα Tραύματά του μετά τη δολοφονική επίθεση

Δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή ο πρώην Πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Σίνζο Άμπε, ο οποίος τραυματίστηκε βαριά μετά τους πυροβολισμούς που δέχτηκε πισώπλατα από ένοπλο κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε προεκλογική εκδήλωση στην πόλη Νάρα. Την είδηση του θανάτου του μετέδωσε το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο το ιαπωνικό NHK.

Από την πρώτη στιγμή είχε γίνει γνωστό ότι ο Άμπε δεν είχε καμία ζωτική ένδειξη, βρισκόταν σε κατάσταση «καρδιοπνευμονικής ανακοπής», όταν ασθενοφόρο τον μετέφερε στο νοσοκομείο. Διεθνή Μέσα Ενημέρωσης λίγο αργότερα μετέδιδαν ότι ήταν κλινικά νεκρός, ενώ ο Ιάπωνας Πρωθυπουργός, Φουμίο Κισίντα είχε δηλώσει ότι βρισκόταν σε πάρα πολύ σοβαρή κατάσταση.

Χαρακτήρισε την απόπειρα κατά της ζωής του πρώην επικεφαλής της κυβέρνησης και νυν βουλευτή του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος (ΦΔΚ) «βάρβαρη ενέργεια» που διαπράχθηκε «εν μέσω προεκλογικής εκστρατείας», τονίζοντας πως οι εκλογές είναι «το θεμέλιο της δημοκρατίας» και η αμαύρωσή τους «απόλυτα ασυγχώρητη».

Πρώην στρατιωτικός ο δράστης
Κατά πληροφορίες του τηλεοπτικού δικτύου Fuji, ο δράστης είναι πρώην μέλος του ιαπωνικού Πολεμικού Ναυτικού και το τουφέκι με το οποίο άνοιξε πυρ εναντίον του Σίνζο Άμπε ήταν χειροποίητο.

Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στην Αστυνομία που επικαλέστηκε το ιαπωνικό τηλεοπτικό δίκτυο NHK, ο άνδρας άνοιξε πυρ εναντίον του Σίνζο Άμπε καθώς ήταν δυσαρεστημένος μαζί του και αποφάσισε να τον σκοτώσει. Δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστοί οι λόγοι της δυσαρέσκειας του δράστη, ο οποίος ονομάζεται Τετσούγια Γιαμαγκάμι και είναι μόνιμος κάτοικος στη Νάρα.

Σημειώνεται ότι οι κανόνες για την οπλοκατοχή στην Ιαπωνία συγκαταλέγονται στους πιο αυστηρούς στον κόσμο.
Φωτογραφίες που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν τη στιγμή της σύλληψης του 42χρονου δράστη.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications