Όπως στα ζώα: Η Κίνα χρησιμοποιεί μια σφραγίδα για να επισημαίνει άτομα που έχουν κάνει το τεστ Covid

Οι πόλεις Σαγκάη, Πεκίνο και Xian αρχίζουν και πάλι περιορισμούς λόγω υποτιθέμενου κύματος κορωνοϊού, αλλά οι πολίτες, όπως φαίνεται, δεν ανησυχούν για πιθανή μετάδοση αλλά για την κομμουνιστική πολιτική Zero Covid του ΚΚΚ που κλείνει. πόλεις ολόκληρες, και υπερβαίνει τον έλεγχο και την επιτήρηση των κατοίκων.

Πολλές κινεζικές περιοχές βρίσκονται υπό συνεχή αστυνομική επιτήρηση. Οι άνθρωποι εξαρτώνται επίσης από τα κινητά τους τηλέφωνα με μια εφαρμογή που εμφανίζει έναν κόκκινο, κίτρινο ή πράσινο κωδικό, ανάλογα με το αποτέλεσμα της δοκιμής νουκλεϊκού οξέος. Με αυτόν τον τρόπο οι αρχές του κινεζικού καθεστώτος γνωρίζουν εάν ένα άτομο έχει μολυνθεί από τον κορωνοϊό, εάν ήταν σε επαφή με κάποιον που έχει μολυνθεί ή ποιος περιμένει το αποτέλεσμα, καθώς και ποιος είναι απαλλαγμένος από μόλυνση.

Ωστόσο, στις 5 Ιουλίου, στην πόλη Wuxi της Σαγκάης, πολλοί χρήστες του Διαδικτύου κατήγγειλαν μια άλλη αμφιλεγόμενη μέθοδο ελέγχου που χρησιμοποιείται από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα (ΚΚΚ) και η οποία παραβιάζει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια στα σώματα των ανθρώπων.

Είναι μια σφραγίδα πολύ παρόμοιο με αυτό που χρησιμοποιείται για ως τατουάζ βοοειδών ή γουρουνιών. Για παράδειγμα, ένας χρήστης του Διαδικτύου είπε ότι με τη σφραγίδα οι αρχές εξασφάλισαν τον απόλυτο έλεγχο της κυκλοφορίας. «Αν ένας άνθρωπος χάσει εντελώς την αυτονομία [του σώματός του], δεν διαφέρει από ένα γουρούνι», πρόσθεσε ο πολίτης στο σχόλιό του.

Η σφραγίδα τοποθετείται στο χέρι όταν το άτομο αλλάζει από κίτρινο κωδικό σε πράσινο κωδικό μετά το αποτέλεσμα της δοκιμής νουκλεϊκού οξέος και πρέπει να φροντίσει ώστε η σφραγίδα να παραμείνει ανέπαφη για 3 ημέρες.

Κάποιοι κάτοικοι αντέδρασαν και αναρωτιούνται πώς να διατηρήσουν τη σφραγίδα με προσωπική υγιεινή, πώς να πλύνουν τα χέρια ή να κάνουν μπάνιο χωρίς να το σβήσουν, ακόμη και πώς να συνεχίσουν τις οικιακές εργασίες; και ποιες θα ήταν οι συνέπειες αν εξαφανιστεί από το χέρι τους.

Οι πολίτες αισθάνονται αιχμάλωτοι του ΚΚΚ
Οι κάτοικοι της Σαγκάης, του Πεκίνου και της Xian αισθάνονται φυλακισμένοι του ΚΚΚ μέσα στα σπίτια τους, επίσης λόγω των σκληρών απαιτήσεων του καθεστώτος που τους αναγκάζει να υποβληθούν σε νέους γύρους δοκιμών. Οι άνθρωποι αμφισβητούν την πολιτική του Zero COVID, λέγοντας ότι δεν είναι βιώσιμη και δεν έχει κάνει τίποτα άλλο από το να τους κλειδώνει, να τους προκαλεί άγχος και οικονομικές δυσκολίες.

Στη Σαγκάη ξεκίνησαν διαμαρτυρίες για το κινεζικό καθεστώς, μεταξύ άλλων στο Διαδίκτυο όπου οι λογοκριτές του ΚΚΚ διέγραψαν σχόλιά, οι Κινέζοι πολίτες κάλεσαν επίσης τους αξιωματούχους ότι άφησαν πολλούς ανθρώπους χωρίς πρόσβαση σε τρόφιμα, ιατρικές υπηρεσίες και ότι έστειλαν χιλιάδες κατοίκους σε κέντρα καραντίνας.

Η πολιτική του Zero Covid παραβίασε το δικαίωμα στην ελευθερία και προκάλεσε ανησυχία σε άτομα που δεν μπορούν να πληρώσουν τα χρέη τους, ούτε να εργαστούν για να μπορέσουν να το κάνουν. Μερικοί άνθρωποι ένιωσαν πόνο στο στήθος ή δεν μπορούσαν να συγκεντρωθούν στη δουλειά. «Βλέπουμε πολλά συμπτώματα μετατραυματικού στρες, αν και πολλοί άνθρωποι μπορεί να μην τα αναγνωρίζουν», δήλωσε ο Chen Jiejun, ψυχολόγος στη Σαγκάη.

Η κ. Geng, αναλύτρια επενδύσεων, η οποία βρισκόταν σε ένα αυτοσχέδιο νοσοκομείο αφού βρέθηκε θετική, είπε: «Οι άνθρωποι που βγαίνουν θετικοί είναι απανθρωποποιημένοι, αντιμετωπίζονται σαν ζώα».

Από τις 5 Ιουλίου, τα 25 εκατομμύρια πολίτες της Σαγκάης καλούνται να κάνουν δύο τεστ νουκλεϊκού οξέος και να βρεθούν ξανά σε lockdown.
«Είμαι τόσο νευρικός, η επιδημία έχει καταστρέψει τη νιότη μου», δημοσίευσε ένας χρήστης του Weibo από τη Σαγκάη.
Ο Yao, ένας άλλος χρήστης του Διαδικτύου, είπε ότι: «Οι άνθρωποι τώρα δεν φοβούνται πλέον τον COVID, φοβούνται μήπως τους κλείσουν στα σπίτια τους». Στην επαρχία Anhui, όπου αναφέρθηκαν άλλα 338 νέα κρούσματα, περισσότεροι από 1 εκατομμύριο άνθρωποι βρίσκονται σε lockdown.

Στην πόλη του Πεκίνου, πραγματοποιήθηκαν επίσης τακτικοί γύροι δοκιμών και εγκαταστάθηκε ένας χαλύβδινος φράκτης γύρω από ένα συγκρότημα κατοικιών στο Shunyi για να εμποδίσει τους κατοίκους να φύγουν. «Είναι σαν να είναι εθισμένοι στα lockdown . Τι άλλο μπορούν να κάνουν; ένας κάτοικος Xian παραπονέθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όταν επιβλήθηκαν τα νέα μέτρα.

Ο Cai Qi, γραμματέας του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος (ΚΚΚ) στο Πεκίνο, δήλωσε ότι το ΚΚΚ «θα διατηρήσει την πολιτική του ελέγχου της πανδημίας για τα επόμενα πέντε χρόνια».

Ο Qi είπε ότι το Πεκίνο θα τηρήσει την πολιτική "Προληπτικό Μηδενικό COVID", και θα ζητήσει από όλους τους δημόσιους χώρους να ελέγχουν αυστηρά τους κωδικούς QR με βάση τις δοκιμές και το ιστορικό ταξιδιού. που καθορίζουν εάν ένα άτομο μπορεί να βγει έξω ή πρέπει να τεθεί σε καραντίνα.

Ελλαδιστάν δεν έχουν καταλάβει ακομα τί εστί κομμουνισμός μάλιστα λένε για "φασιστικά " και "ναζιστικά" μετρά λες και ειναι όλοι τους σημιτικες φυλες (!) ενω όλα γύρω τους ειναι κομμουνιστικα απο τα ΜΜΕ έως τα σχολικά βιβλία , και υποστηρίζουν κομμουνιστο-δημοκρατία , και για τους κομμουνιστες που εκαναν ακριβώς τα ίδια στην σοβιετική ένωση με τα εσωτερικά διαβατήρια και τα Gulag δεν λενε τίποτα (!) μιλάμε για πλήρη διαστρέβλωση της ίδιας της λογικής , και ύστερα περιμένουν να έρθει ένας κάλος θεουλής να τους σώσει και οχι να τους αφανίσει την κατάλληλη στιγμή επειδή οχι μονο εχουν πάρει το μέρος του κακού αλλα εχουν υποπέσει σε θανάσιμα αμαρτήματα (ουδεμιά σχέση με τον χριστιανισμό) και θα χάσουν το ίδιο πνεύμα τους δηλαδή θα έρθει ο αληθινός θάνατος τους ...

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications