Η NASA προειδοποιεί ότι το κινεζικό καθεστώς  μπορεί να σχεδιάζει να «καταλάβει» τη Σελήνη

Ο υπάλληλος των συμμοριτών Bill Nelson που παριστάνει τον διευθυντή της NASA, μετα την γκάφα την εποχη του 80 σταμάτησαν να μπαίνουν οι ίδιοι οι συμμορίτες της γνωστής φυλής διευθυντές , προειδοποίησε σε συνέντευξή του στη αριστερή-κομμουνιστική γερμανική «Bild» ότι η Κίνα σκοπεύει να οικοδομήσει μια σεληνιακή βάση σε συνεργασία με τη Ρωσία σε αυτό που θα ήταν το πρώτο βήμα για την «κατάληψη» του δορυφόρου.

«Πρέπει να ανησυχούμε πολύ που η Κίνα πρόκειται να προσγειωθεί στο φεγγάρι είναι δικό μας και μείνετε έξω», είπε ο Νέλσον στη συνέντευξη που δημοσιεύτηκε το Σάββατο.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες σχεδιάζουν ένα ταξίδι στη Σελήνη μέχρι το 2025 και για πρώτη φορά μια γυναίκα θα ταξιδέψει. Το Πεκίνο προχωρά περαιτέρω και ελπίζει να έχει μια επιχειρησιακή σεληνιακή βάση το 2035.

Συγκεκριμένα, θα γινόταν αγώνας για τον έλεγχο του νότιου πόλου της Σελήνης για την παρουσία δεξαμενών νερού που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή καυσίμων πυραύλων.

Όταν ρωτήθηκε για τον σκοπό της κινεζικής παρουσίας στο διάστημα, ο Έλσον απάντησε με ταραγμένο τρόπο: «Λοιπόν, τι νομίζετε ότι συμβαίνει στον κινεζικό διαστημικό σταθμό; Εκεί μαθαίνουν να καταστρέφουν τους δορυφόρους των άλλων»

Έτσι, έχει επισημάνει ότι η Κίνα ερευνά τεχνολογία εδώ και χρόνια για να «πιάσει» δορυφόρους με ρομποτικά όπλα ή δίκτυα ή να προκαλέσει τη συντριβή τους, υποτίθεται για να καθαρίσει τα δικά της διαστημικά συντρίμμια, αλλά θα μπορούσε επίσης να χρησιμοποιηθεί για επίθεση σε άλλες χώρες.

Τόνισε ότι «το διαστημικό πρόγραμμα της Κίνας είναι ένα στρατιωτικό διαστημικό πρόγραμμα» και κατήγγειλε για άλλη μια φορά την κλοπή τεχνολογίας που οδήγησε το πυρηνικό της πρόγραμμα. «Η Κίνα είναι καλή, αλλά η Κίνα είναι επίσης καλή γιατί κλέβει ιδέες και τεχνολογία από άλλους», είπε.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications