Πρώην πεζοναύτης λέει πώς δύο Yeti μπήκαν στην περιοχή των αμερικανικών στρατιωτικών ασκήσεων

Ένας άντρας ονόματι Φραν από το Σπρίνγκφιλντ της Μασαχουσέτης, τηλεφώνησε στο δημοφιλές αμερικανικό ραδιόφωνο "Coast to Coast" το 1999 και είπε για μια παράξενη ιστορία που είχε δει ενώ υπηρετούσε στον αμερικανικό στρατό.

"Τον Μάιο του 1973, ήμουν στους πεζοναύτες και μια μέρα κάναμε μια άσκηση στην περιοχή του Casey Springs στην Καλιφόρνια. Έπρεπε να πετάξουμε με ελικόπτερο για να φτάσουμε εκεί, επειδή είναι τόσο απομακρυσμένο μέρος που δεν υπάρχουν δρόμοι .

Εγώ και άλλοι 15 στάλθηκαν σε νυχτερινή ενέδρα. Έπρεπε να επεξεργαστούμε στην πραγματικότητα ένα πιθανό σενάριο ενεργειών που αναπτύχθηκε από έναν υπολογιστή. Το καθήκον μας ήταν να ακολουθήσουμε τον εχθρό.

Στήσαμε λοιπόν μια ενέδρα, είχε σχήμα «L» και όλοι όσοι έμπαιναν σε αυτή την περιοχή θεωρούνταν «σκοτωμένοι».

Στήσαμε αυτή την ενέδρα τα μεσάνυχτα και σε λίγο μπήκαν «δύο μεγάλοι άνδρες», όπως μας φάνηκε στην αρχή. Ανοίξαμε πυρ εναντίον τους με κενές σφαίρες. Νομίζαμε ότι ήταν αρκούδες, αλλά περπατούσαν όρθιες.

Όταν αρχίσαμε να πυροβολούμε, χωρίστηκαν, το ένα πλάσμα έτρεξε προς τη μία κατεύθυνση και το άλλο προς την άλλη. Δεν τα καταδιώξαμε, αλλά επιστρέψαμε στη θέση του σημείου, που θεωρούνταν «βάση» μας και αναφέραμε στον υπολοχαγό μας τι είχε συμβεί.

Αυτός, με τη σειρά του, τηλεφώνησε στον διοικητή και του είπε για το περιστατικό. Και μετά από αυτό, ελήφθη διαταγή ότι το πολεμικό μας παιχνίδι θα ακυρωθεί, αν και υποτίθεται ότι ήμασταν σε αυτήν την περιοχή για τέσσερις ημέρες, και περάσαμε μόνο μια μέρα.

Ενώ περιμέναμε τα ελικόπτερα, μας διέταξαν να ανάψουμε μια μεγάλη φωτιά, να φορέσουμε ξιφολόγχες και να σταθούμε σε έναν στενό κύκλο γύρω από τη φωτιά (δηλαδή να συμπεριφερόμαστε σαν να υπήρχε ένας πραγματικός και επικίνδυνος εχθρός κοντά). Και για το υπόλοιπο της νύχτας ακούγαμε διαπεραστικές κραυγές εκεί κοντά. Μπορώ να περιγράψω ως ανθρώπινες, καθόλου επιθετικές.

Το πρωί έφτασαν δύο ελικόπτερα με κάποιους άλλους και τους ανωτέρους τους. Μέχρι σήμερα δεν ξέρω ποιοι ήταν. Αναγκαστήκαμε να υποδείξουμε το μέρος όπου είχαμε νυχτερινή ενέδρα, και μετά δύο στρατιωτικοί πήγαν προς αυτή την κατεύθυνση και μας είπαν να φύγουμε από εδώ.

Παρεμπιπτόντως, το Σώμα Πεζοναυτών δεν ακυρώνει ποτέ τέτοιες μηχανογραφημένες στρατιωτικές ασκήσεις και συνολικά στις ασκήσεις μας συμμετείχαν περισσότεροι από 3 χιλιάδες πεζοναύτες. Και όλα ακυρώθηκαν".

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications