«Τέλος» η μουσική μετά τις 23:00: Μετά τον Άλιμο & ο Δήμος 3Β βάζει σε «καραντίνα» τα καταστήματα της παραλιακής

Μετά την «καραντίνα» που αποφάσισε να επιβάλει ο Δήμος Αλίμου στα καταστήματα της παραλιακής,απαγορεύοντας τη μουσική μετά τις 23:00, σε ανάλογη απόφαση προχωρά και ο Δήμος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης.

Όπως εξηγεί ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, δήμαρχος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης για τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει το μέτρο είπε ότι αυτές «υπάρχουν από αυτούς που οχλούν. Οι κάτοικοι θα μπορέσουν να κοιμηθούν, ζητάμε απλά να σεβαστούν την περιοχή».

Κενό γράμμα μέχρι τώρα οι αποφάσεις για σφράγισμα των μαγαζιών

Ο κ. Κωνσταντέλλος εξήγησε το σκεπτικό πίσω από τη λήψη της συγκεκριμένης απόφασης και πως σκοπεύει η δημοτική αρχή να εφαρμόσει το μέτρο:

«Κάναμε τοπική κανονιστική νομοθεσία. Γιατί; Γιατί συμβαίνει το εξής. Υπάρχει σήμερα νομοθεσία που λέει “έχεις κάνει ηχορύπανση; Παραβίαση ωραρίου;” Έχεις τρεις αυτοψίες οι οποίες οδηγούν στο να πάρεις εσύ μία 10ήμερη σφράγιση την οποία την αποφασίζει ο δήμος.

Στη 10ήμερη σφράγιση, πηγαίνεις με μία διοικητική προσφυγή στο διοικητικό πρωτοδικείο και αποφασίζει να δώσει αναστολή δηλαδή να σφραγίσουμε το μαγαζί τον Δεκέμβρη ή το Γενάρη ή τον Φλεβάρη που είναι κλειστό το μαγαζί.

Γνωρίζοντας αυτή τη διαδικασία οι επιχειρηματίες λένε ότι δεν έχουμε πρόβλημα γιατί θα “βαράμε” μουσική μέχρι το πρωί. Εμείς θα αλλάξουμε αυτό το καθεστώς και λέμε “πηγαίνετε στα διοικητικά δικαστήρια, κάντε ό,τι θέλετε αλλά κάθε παράβαση έχει πρόστιμο 5.000 ευρώ και για να πάτε στο διοικητικό δικαστήριο πρέπει να προκαταβάλλετε το 40%”».

Post A Comment:

1 comment

aikείπε...

Εχουν σκυλιασει να κλεισουν ολες τις επειχηρησεις που δεν ειναι των αφεντικων τους.Αμα δειτε τι προστιμα μπαινουν για το τιποτα,θα φριξετε.

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications