Ο Βασιλακόπουλος θέλει 4η δόση – «Αν περιμένουμε μέχρι τον Οκτώβριο είμαστε εκτεθειμένοι για 4 μήνες»

Ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος και γνωτός «ειδικός» θέλει να χορηγηθεί η 4η δόση εξαναγκαστικά σε όλους καλοκαιριάτικα για να μην χαθούν τέσσερις μήνες μέχρι τον Οκτώβριο!

Ο Βασιλακόπουλος αναφέρθηκε στην προτροπή της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών σε πολίτες 30-59 ετών να κάνουν την τέταρτη δόση του εμβολίου, λέγοντας ότι από τα στοιχεία της έκθεσης του ΕΟΔΥ την Παρασκευή, προκύπτουν «σχετικά χαμηλά επίπεδα στους δείκτες που αφορούν διασωληνωμένους και θανάτους, όμως χθες οι νέες εισαγωγές ήταν 219, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα ήταν γύρω στις 80 την ημέρα».

«Αυτό μπορούμε να αποφύγουμε με μια τέταρτη δόση. Δεν σημαίνει ότι θα αποφύγουμε την μόλυνση από κορωνοϊό, αλλά εάν κάποιος προσβληθεί να μην αντιμετωπίσει βαριά συμπτώματα», είπε ο κ. Βασιλακόπουλος.

Επεσήμανε πως «εάν περιμένουμε μέχρι τον Οκτώβριο, είμαστε εκτεθειμένοι στον κίνδυνο για τέσσερις μήνες. Στο διάστημα αυτό σκεφθείτε πόσοι άνθρωποι θα εισαχθούν στο νοσοκομείο, πόσοι θα διασωληνωθούν και θα κινδυνεύσουν και πόσοι θα χαθούν. Γιατί να υπάρχει η έκθεση σε αυτόν τον κίνδυνο;».

«Από την τρίτη δόση έχει περάσει ήδη αρκετό διάστημα. Κανονικά στους 3-4 μήνες έχει σε μεγάλο βαθμό παρέλθει η μεγάλη προστασία που παρέχει. Προστατευόμαστε σημαντικά από την τρίτη δόση, αλλά με την τέταρτη δόση, που πλέον μας αφορά όλους ενισχύει την άμυνα μας», ανέφερε ο κ. Βασιλακόπουλος.

Δηλώνοντας ότι η δική του προτροπή είναι να κάνουν όλοι την λεγόμενη δεύτερη αναμνηστική δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού, ο Καθηγητής επεσήμανε πως «κανείς δεν έπαθε κάτι, δεν έχει ακουστεί το παραμικρό ότι κάποιος έπαθε κάτι από την τέταρτη δόση».

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications