Πούτιν:Η μονοπολική παγκόσμια τάξη τελείωσε. Τα αγενή μοτίβα που επιβάλλονται από ένα κέντρο δεν λειτουργούν πλέον εδώ

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν υποστήριξε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του αυτή την Παρασκευή στην ολομέλεια του XXV Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ στην Αγία Πετρούπολη ότι «οι Ηνωμένες Πολιτείες, ανακηρύσσοντας τους εαυτούς τους νικητές του Ψυχρού Πολέμου», έφτασαν να θεωρούν τους εαυτούς τους «τον αγγελιοφόρο του Θεού στη Γη». ".

Και πρόσθεσε: «Δεν έχουν υποχρεώσεις, μόνο συμφέροντα και αυτά τα συμφέροντα ανακηρύσσονται ιερά».

Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι η εποχή της «Μονοπολικής Παγκόσμιας Τάξης έχει τελειώσει», παρά όλες τις προσπάθειες «να διατηρηθεί με κάθε μέσο».

Ο Πούτιν τόνισε ότι «η ποικιλομορφία των πολιτισμών στον πλανήτη» και ο «πλούτος των πολιτισμών» είναι δύσκολο να συνδυαστούν με «μοτίβα» που επιβάλουν, είτε πολιτικά είτε οικονομικά είτε άλλα.

«Δεν δουλεύουν εδώ, αγενή, χωρίς εναλλακτική, επιβεβλημένα από ένα μόνο κέντρο», διαβεβαίωσε.

«Για παράδειγμα, πιστεύουν ότι η κυριαρχία της Δύσης στην παγκόσμια πολιτική και οικονομία είναι ένα αμετάβλητο και αιώνιο. Τίποτα δεν είναι αιώνιο», είπε, προσθέτοντας ότι οι ηγέτες των δυτικών χωρών συνεχίζουν να θεωρούν τα άλλα κράτη ως «αποικίες» και τους λαούς τους για «άνθρωπους δεύτερης κατηγορίας, γιατί θεωρούν τους εαυτούς τους εξαιρετικούς».

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications