Μασκ (στο Twitter) για τον Gates: «ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ μέχρι να μάθετε τι έβαλε στο εμβόλιο σας!»

Ο Μπιλ Γκέιτς έβαλε εκατομμύρια σε μια οργανωμένη επίθεση των ΜΜΕ κατά της εξαγοράς του Twitter από τον Μασκ. Κάτι που επρόκειτο να αφήσει να πέσει κάτω και να μην περάσει στην αντεπίθεση ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla. Και έτσι είχαμε την δήλωση του σε τουίτ…. Έλον Μασκ στο Twitter για τον Gates: «Περιμένετε μέχρι να μάθετε τι έβαλε στο εμβόλιο σας!»

Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla Elon Musk χτύπησε την Τετάρτη τον φιλάνθρωπο Bill Gates μετά από δημοσίευμα που υποστήριξε ότι ο συνιδρυτής της Microsoft έριξε εκατομμύρια για να επιτεθεί στην εξαγορά του Twitter από τον Musk, ύψους 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η Breitbart News ισχυρίστηκε ότι εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια κατέληξαν από το ίδρυμα του Γκέιτς σε 11 από τις 26 οργανώσεις που «υπέγραψαν ανοιχτή επιστολή τον περασμένο μήνα, με την οποία καλούσαν τους διαφημιστές του Twitter να μποϊκοτάρουν την εταιρεία, εάν ο Έλον Μασκ αποκαταστήσει την ελευθερία του λόγου στην πλατφόρμα». Επικαλούμενο έρευνα και ανάλυση από το Ίδρυμα για την Ελευθερία στο Διαδίκτυο (FFO), το δημοσίευμα ανέλυσε δημόσια αρχεία για να εντοπίσει εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια σε συνεισφορές από τους υπογράφοντες την επιστολή πίσω στο Ίδρυμα Bill & Melinda Gates.

Ο Μασκ απάντησε: «Τι βλακώδης κίνηση!»
«Αν νομίζετε ότι αυτό είναι κακό, περιμένετε να μάθετε τι έβαλε στο εμβόλιό σας», απάντησε ο Μασκ σε έναν οπαδό του. Σύμφωνα με την ανάλυση του FFO, το Ίδρυμα Gates κατέβαλε 102 ξεχωριστές επιχορηγήσεις σε μετρητά στο New Venture Fund ή μέσω αυτού, συνολικού ύψους 457 εκατομμυρίων δολαρίων.

Soros, Clinton, Obama, υπάλληλοι, εκτοξεύουν επιστολή κατά του Μασκ για να μποϊκοτάρουν το Twitter Αφού ο Μασκ έγραψε στο Twitter για το «ποιος χρηματοδοτεί αυτές τις οργανώσεις που θέλουν να ελέγξουν την πρόσβασή σας στις πληροφορίες», οι αναφορές εμφανίστηκαν αργά την Τετάρτη ότι οι ομάδες πίσω από την εκστρατεία κατά του Μασκ ανήκουν σε πλούσιους δωρητές των Δημοκρατικών και στα οικογενειακά τους ιδρύματα, σε εργατικά συνδικάτα και σε κυβερνήσεις ευρωπαϊκών κρατών.

Νωρίτερα , περίπου 26 οργανώσεις και ΜΚΟ υπέγραψαν επιστολή προς τους διαφημιζόμενους του Twitter, ζητώντας τους να μποϊκοτάρουν την πλατφόρμα αν ο Musk προβεί σε αλλαγές στον έλεγχο του περιεχομένου. Αργότερα αποκαλύφθηκε ότι ορισμένες από αυτές τις ομάδες χρηματοδοτούνται ή συνδέονται με τον δισεκατομμυριούχο φιλάνθρωπο Τζορτζ Σόρος, τους πρώην προέδρους των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον και Μπαράκ Ομπάμα.

«Η εξαγορά του Twitter από τον Elon Musk θα τοξινώσει περαιτέρω το οικοσύστημα πληροφοριών μας και θα αποτελέσει άμεση απειλή για τη δημόσια ασφάλεια, ιδίως για τους πιο ευάλωτους και περιθωριοποιημένους», έγραψαν οι ομάδες προς τους διαφημιστές.

«Υπό τη διοίκηση του Musk, το Twitter κινδυνεύει να γίνει ένας βόθρος παραπληροφόρησης, με τη δική σας μάρκα συνδεδεμένη, μολύνοντας το οικοσύστημα πληροφόρησης σε μια εποχή όπου η εμπιστοσύνη στους θεσμούς και τα ειδησεογραφικά μέσα ενημέρωσης βρίσκεται ήδη σε ιστορικά χαμηλό επίπεδο», έγραψαν οι ομάδες.

Ο Μασκ έθεσε σε αναμονή τη συμφωνία με το Twitter μέχρι η εταιρεία να αποκαλύψει τον πραγματικό αριθμό των bots στην πλατφόρμα της.
Έχει έρθει σε αντιπαράθεση με τον Γκέιτς στο Twitter και παλαιότερα για διάφορα θέματα.
Ο Γκέιτς είχε εκφράσει την ανησυχία του σχετικά με την εξαγορά του Twitter από τον Μασκ, λέγοντας ότι θα μπορούσε ενδεχομένως να κάνει τον ιστότοπο micro-blogging μια "χειρότερη" πλατφόρμα.
Ο Musk νωρίτερα έβαλε στο Twitter μια φωτογραφία του Gates, κατηγορώντας τον ότι σορτάρει τη μετοχή της Tesla. (σορτάρισμα = ακάλυπτη πώληση)
Ο Γκέιτς απάντησε, λέγοντας ότι το tweeting του Μασκ "δεν με ενοχλεί".

diodotos

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications