Τα νέα ενιαία έντυπα των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος – Tι αλλάζει

To γεγονός ότι έχουν καπηλευτεί μη δικιά τους εφεύρεση και και την έχουν κάνει και αυτή είδος εμπορίας φυσικά ουδείς το έχει σκεφτεί , και αυτό γιατί οι μάζες σκέφτονται με την δίκη τους "λογική" του χάους, και ετσι ολα αυτα που ακολουθούν φαντάζουν εντελώς φυσιολογικά στους πολλούς, από την στιγμή που οι μάζες αποδέχονται τόσες πολλές ασυναρτησίες και την λογική της παράνοιας των συμμοριτών στα παντα (όπως σε αυτό θέμα) ειναι ήδη καταδικασμένες

Και ζωντανή απόδειξη ειναι πως όλες οι έγκυρες πήγες των συμμοριτών ειναι στην πρώτη θέση πράγμα που σημαίνει πως εχουν κανει δεδομένη την παράνοια , διότι το πρόβλημα ειναι με την ίδια την "λογική τους", να θυμίσουμε πως επι 2 αιώνες ζούσαν επίσης στον σκοταδισμό και στην παράνοια , γιαυτό και δεν έγινε καμια πρόοδος πουθενά και φυσικά ούτε εφευρέσεις έγιναν μέχρι μετα το 1800 που αρχισαν να γεννιούνται ανώτεροι πνευματικά , συμπέρασμα? αν δεν αλλάξουν ζωώδες συμπεριφορά οι μάζες ο κόσμος θα γίνεται ολο και χειρότερος και θα βυθίζεται ολο και περισσότερο στην μη ανθρωπινή λογική :

Στη δημοσιότητα έδωσε η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας την απόφαση με τις κατευθυντήριες οδηγίες προς τους προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας για την εφαρμογή των νέων ενιαίων εντύπων λογαριασμών ρεύματος και αιτήσεων προσφοράς προγραμμάτων.

Οι πάροχοι δεν είναι υποχρεωμένοι να εφαρμόσουν την απόφαση και να αλλάξουν τη μορφή των λογαριασμών και των προσυμβατικών κειμένων που αποστέλλουν στους πελάτες. Εντούτοις, όπως έγραψε ο ΟΤ στις 31 Μαίου, προχωρούν στις αλλαγές με βάση το κείμενο της απόφασης και τα πρότυπα που σχεδίασε ο Ρυθμιστής. Μάλιστα η ΡΑΕ στην απόφαση της κάνει γνωστό πως θα προχωρά μέσω της ιστοσελίδας της σε θετική αναφορά των εταιρειών παροχής ρεύματος που υιοθετούν τα προτεινόμενα έντυπα.

Ουσιαστικά με κίνητρο τη θετική δημοσιότητα επιδιώκει την καθολική υιοθέτηση της απόφασης.

Για να γίνει πιο κατανοητό, η ΡΑΕ προτρέπει τους παρόχους να εφαρμόσουν για τους καταναλωτές Χαμηλής Τάσης (νοικοκυριά, επαγγελματίες και μικρές επιχειρήσεις) τα πρότυπα της απόφασης της για την έκδοση ενιαίων εντύπων:
· Λογαριασμών Ηλεκτρικής Ενέργειας και
· Αιτήσεων Προσφοράς Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας

Οι προθεσμίεςΈτσι στην απόφαση της δίνει ως προθεσμίες προσαρμογής τις ημερομηνίες ανάρτησης στην ιστοσελίδα της των θετικών αναφορών:

1. Τη δημοσίευση στις 30 Ιουνίου 2022 της πρώτης «Θετικής Αναφοράς» των Προμηθευτών Ηλεκτρικής Ενέργειας που έχουν υιοθετήσει το θεσπιζόμενο πρότυπο έγγραφο «Αίτηση Προσφοράς Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας ΧΤ» και το έχουν αναρτήσει στον ιστότοπό τους. Με πιο απλά λόγια από την 1η Ιουνίου οι πάροχοι μπορούν να εκδώσουν τη νέα μορφή του προαναφερόμενου εγγράφου.

2. Τη δημοσίευση
στις 31 Ιουλίου 2022 της πρώτης «Θετικής Αναφοράς» των Προμηθευτών Ηλεκτρικής Ενέργειας που έχουν υιοθετήσει το θεσπιζόμενο υπόδειγμα «Λογαριασμού Κατανάλωσης ΧΤ», κατόπιν επισκόπησης εκδοθέντων λογαριασμών που περιέχουν τιμολόγηση καταναλώσεων Ιουνίου 2022. Πιο συγκεκριμένα οι πάροχοι μπορούν να εκδώσουν τα νέα έντυπα των λογαριασμών από την 1η Ιουλίου.

Η ρήτρα αναπροσαρμογής
Με τις αλλαγές που προτείνει η ΡΑΕ στους λογαριασμούς ρεύματος δίνονται αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με την «ταυτότητα της σύμβασης» ανάμεσα στον πάροχο και τον πελάτη.

Τέτοιες είναι ο «αριθμός της σύμβασης», η «υπολειπόμενη διάρκεια της σύμβασης», το «όνομα του τιμολογίου», ο «τύπος τιμολόγησης», «ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τιμολογίου», ο χρόνος έκδοσης του λογαριασμού, το αν υπάρχει ή όχι ρήτρα πρόωρης αποχώρησης, οι «εκπτώσεις προμήθειας» και φυσικά θα δίνεται αναλυτική εξήγηση για τη ρήτρα αναπροσαρμογής αλλά και για το ποσό της επιδότησης (ΤΕΜ).

Το ενδιαφέρον είναι πως με βάση τα ενιαία έντυπα οι τύποι των τιμολογίων διακρίνονται σε τρεiς κατηγορίες:
1. Σταθερή χρέωση
Πρόκειται για προγράμματα ηλεκτρικής ενέργειας με σταθερές ανταγωνιστικές χρεώσεις προμήθειας. Δηλαδή δεν θα περιλαμβάνουν ρήτρα αναπροσαρμογής της Οριακής Τιμής Συστήματος.

Έτσι, οι καταναλωτές που θα επιλέξουν το συγκεκριμένο προϊόν θα γνωρίζουν πως για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, ένα ή δύο χρόνια δεν θα αυξομειώνεται η τιμή της κιλοβατώρας.

2. «Κυμαινόμενη χρέωση με όριο αυξομείωσης»
Στην κατηγορία αυτή εντάσσονται τα προγράμματα ηλεκτρικής ενέργειας με ανταγωνιστικές χρεώσεις προμήθειας και ρήτρα Οριακής Τιμής Συστήματος. Οι πάροχοι σε αυτήν την κατηγορία θα πρέπει εκ των προτέρων να προσδιορίζουν το όριο της αυξομείωσης της τιμής της κιλοβατώρας. Στην περίπτωση που η διαμόρφωση της χονδρεμπορικής τιμής ξεπερνά τα όρια αύξησης τότε οι προμηθευτές θα απορροφούν τη διαφορά και δεν θα την περνάνε στους καταναλωτές.

3. «Κυμαινόμενη χρέωση χωρίς όριο αυξομείωσης»
Πρόκειται για τα προγράμματα ηλεκτρικής ενέργειας που περιλαμβάνουν τη ρήτρα αναπροσαρμογής της Οριακής Τιμής Συστήματος. Οι αυξήσεις ανεξαρτήτως ορίου θα μετακυλίονται στις χρεώσεις
ΑΙΤΗΣΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ
Λογαριασμος_Ρεύματος

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications