Πούτιν: «Τίποτα δεν θα ξαναγίνει όπως πριν – Έχουμε ένα νέο κόσμο – Οι ΗΠΑ έπαιξαν και έχασαν»!

«Οι Αμερικανοί έβλεπαν τα κράτη ως αποικίες τους - Τώρα αυτό τελείωσε

Με μια θυελλώδη παρουσία του από το βήμα του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης ο Ρώσος πρόεδρος Β.Πούτιν εξήγγειλε τον «νέο κόσμο» που οδηγείται πλέον ο πλανήτης και δήλωσε ότι «τίποτα δεν θα είναι πλέον το ίδιο πλέον πουθενά»

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες αφότου κέρδισαν τον Ψυχρό Πόλεμο, αυτοανακηρύχθηκαν αγγελιοφόροι του Θεού στη γη που δεν έχουν υποχρεώσεις, αλλά μόνο συμφέροντα».Φαίνεται να μην παρατηρούν ότι νέα ισχυρά κέντρα έχουν δημιουργηθεί στον πλανήτη”

Η Ουάσινγκτον και οι σύμμαχοί της προσπαθούσαν να αλλάξουν τον ρου της ιστορίας για να αποδυναμώσουν μια κυρίαρχη, ανεξάρτητη Ρωσία.
Τίποτε δεν θα είναι όπως παλιά στην παγκόσμια πολιτική. Οι ΗΠΑ ότι μεταχειρίζονται τις άλλες χώρες ως αποικίες. Αυτά τελείωσαν» κατέληξε καταχειροκροτύμενος από εκπροσώπους που αντιστοιχούν στο 90% των πληθυσμού του πλανήτη

Συνέχισε λέγοντας «Είμαστε δυνατός λαός και μπορούμε να ανταπεξέλθουμε σε κάθε πρόκληση. Όπως οι πρόγονοί μας, θα λύσουμε οποιοδήποτε πρόβλημα, ολόκληρη η χιλιόχρονη ιστορία της χώρας μας το αποδεικνύει αυτό».
Ο Πούτιν απέσπασε χειροκροτήματα από την αίθουσα όταν επιβεβαίωσε την αποφασιστικότητά του να συνεχίσει την «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία που προκάλεσε, όπως είπε, ένα «άνευ προηγουμένου» μπαράζ δυτικών οικονομικών κυρώσεων.
«Στην τρέχουσα κατάσταση, σε ένα πλαίσιο αυξανόμενων κινδύνων για εμάς και απειλών, η απόφαση της Ρωσίας να διεξαγάγει ειδική στρατιωτική επιχείρηση ήταν επιβεβλημένη – δύσκολη, φυσικά, αλλά επιβεβλημένη και αναγκαία».

«Η Ρωσία στην νέα εποχή εισέρχεται ως μια ισχυρή κυρίαρχη χώρα. Μόνο τα ισχυρά κυρίαρχα κράτη μπορούν να πουν τη γνώμη τους για την αναδυόμενη παγκόσμια τάξη πραγμάτων αλλιώς είναι καταδικασμένα να παραμείνουν ή να γίνουν αποικίες».
Όπως είπε χαρακτηριστικά, «οι κυρώσεις κατά της Μόσχας που ισοδυναμούν με έναν οικονομικό πόλεμο-αστραπή δεν είχαν ποτέ καμία πιθανότητα να πετύχουν» λέγοντας πως η ρωσική οικονομία ξεπέρασε τις δυτικές κυρώσεις που της επιβλήθηκαν.

«Οι ΗΠΑ αύξησαν τις τιμές των τροφίμων τυπώνοντας χρήματα και «ψάχνοντας» τρόφιμα στις παγκόσμιες αγορές
Η πείνα στις φτωχότερες χώρες θα βαρύνουν την συνείδηση ​​της Δύσης και των λεγόμενων ευρωπαϊκών δημοκρατιών», πρόσθεσε.
Ο Πούτιν δήλωσε ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να ενισχύσει τις εξαγωγές της σε σιτηρά και λιπάσματα και ότι η Μόσχα θα εξαγάγει τρόφιμα στην Αφρική και τη Μέση Ανατολή.

Για την ΕΕ και την Δύση είπε σχετικά:
«Η Δύση έχει ουσιαστικά αρνηθεί να εκπληρώσει τις προηγούμενες υποχρεώσεις της, αποδείχθηκε ότι ήταν απλώς αδύνατο να συνάψουμε νέες συμφωνίες μαζί της», είπε ο Πούτιν.
“H ΕΕ απώλεσε την «πολιτική της κυριαρχία» έχοντας μπει σε μια πορεία που θα οδηγήσει στον ριζοσπαστισμό και σε αλλαγή των ελίτ, επικρίνοντας τις οικονομικές πολιτικές της ΕΕ, όπως η «εκτύπωση χρήματος» για την αντιμετώπιση του υψηλού πληθωρισμού και της ανισότητας.

«Οι ελίτ της χορεύουν στο ρυθμό κάποιου άλλου, προκαλώντας ζημιά στον δικό τους πληθυσμό».
«Η ανισότητα στην Ευρώπη θα αυξηθεί μόνο και μόνο ως αποτέλεσμα των κυρώσεων. Θα υπάρξει βαθιά υποβάθμιση στην Ευρώπη, οι σημερινές ελίτ θα αντικατασταθούν. Οι λάθος πολιτικές τους θα οδηγήσουν σε αύξηση των εθνικιστικών και εξτρεμιστικών συναισθημάτων στην κοινωνία», ανέφερε ακόμα.

Ο Ρώσος πρόεδρος ανέφερε ότι η ΕΕ θα μπορούσε να χάσει περισσότερα από 400 δισεκατομμύρια δολάρια λόγω των κυρώσεων, οι οποίες, όπως υποστήριξε, θα γυρίσουν μπούμερανγκ σε αυτούς που τις επέβαλαν.
Επιπροσθέτως τόνισε πως η Ρωσία θα συνεχίσει να αναπτύσσεται ως μια «ανοικτή οικονομία» παρά τις άνευ προηγουμένου κυρώσεις της Δύσης και θα συνεχίσει να συναλλάσσεται με δυτικές εταιρείες. Ο ίδιος εξέφρασε την ελπίδα ότι οι ροές φυσικού αερίου θα αυξηθούν μέσω νέων διαδρομών. Η Ρωσία θα συνεχίσει να επεκτείνει την οικονομική συνεργασία «με όσους το θέλουν», είπε ο Ρώσος πρόεδρος.

Υπενθυμίζεται ότι ο Β. Πούτιν αναγκάστηκε να καθυστερήσει την ομιλία του λόγω κυβερνοεπίθεσης
Ο εκπρόσωπος Τύπου Ντμίτρι Πεσκόφ είπε στους δημοσιογράφους ότι η κυβερνοεπίθεση ξεκίνησε την Πέμπτη και απενεργοποίησε το σύστημα διαπίστευσης και αποδοχής επισκεπτών του φόρουμ, οδηγώντας σε πολλά προβλήματα με την πρόσβαση.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications