Πατούλης για φωτιά στην Γλυφάδα: «Οι πολίτες φταίνε για τις πυρκαγιές – Να κάνουν αποψιλώσεις»!

Για το γεγονός ότι μερικοί καιόμενοι θάμνοι έκαψαν όλη την περιοχή από την Άνω Γλυφάδα μέχρι την Βούλα δεν έχει ευθύνη το κράτος ή η Αυτοδιοίκηση…

Ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, μίλησε για τη φωτιά στη Βούλα, τονίζοντας πως «οι ιδιοκτήτες έχουν την ευθύνη της αποψίλωση των σπιτιών τους».

«Κι

άλλες περιόδους και πέρυσι στην Βαρυμπόμπη, είχαμε μιλήσει για υποσταθμούς, εκρήξεις και κλαδιά που φτάνουν στα ηλεκτροφόρα σύρματα και ξεκινάει ο σπινθήρας την ανάφλεξη και την πυρκαγιά. Είναι προφανές πως αυτό θα πρέπει να προσεχθεί.

Γύρω από τους υποσταθμούς υπάρχουν ξερά χόρτα. Την ευθύνη για τον καθαρισμό την έχει ο ιδιοκτήτης. Ειδικά το θέμα της αποψίλωσης είναι ένα συνολικό κομμάτι μίας πολυεπίπεδης διακυβέρνησης. Ο ιδιοκτήτης πρέπει να αποψιλώσει το οικόπεδό του», είπε αρχικά στην ΕΡΤ.

Σχετικά με τις ενέργειες των δήμων σε περιπτώσεις μη αποψίλωσης από τους ιδιοκτήτες, είπε πως «αυτό γίνεται όταν ένας πολίτης δεν απαντήσει, όταν το οικόπεδο είναι κλειστό και δεν μπορεί να μπει ο δήμος. Χρειάζεται ένας συντονισμός.

Προφανώς υπάρχουν κοινόχρηστοι χώροι που ο κάθε δήμος θα πρέπει να έχει αποψιλώσει. Όσον αφορά στον ΟΣΕ και στο ΤΡΑΜ είναι δική τους ευθύνη να καθαρίσουν γύρω από τις γραμμές. Χιλιάδες στρέμματα πρέπει να καθαρίζονται από πολλούς φορείς».

Όσον αφορά στις ενέργειες της Πολιτείας, είπε πως «υπήρξε άμεση επέμβαση της Πολιτείας, με εναέρια και επίγεια μέσα, αμέσως και ευτυχώς. Ήταν ένα περιαστικό δάσος, ο Υμηττός, με κατοικίες γύρω από αυτό. Βέβαια, δεν είμαι αρμόδιος να πω, γιατί η περιφέρεια δεν σβήνει τις φωτιές, η Πυροσβεστική τις σβήνει κι εμείς επικουρούμε γύρω από αυτό.

Post A Comment:

1 comment

Δήμητρα Εοακιμείπε...

Πάτουλης, αυτός ο Πάτος ηλιθιότητας, μήλα για αποψιλώσεις που έπρεπε να κάνουν αυτοί που τα σπίτια τους καικαν!! Ελπίζω να βρεθεί ένας Έλληνας και να κανει την φάτσα αυτού του Αχριστου ανθρωπου Πολτό! Για να συμορφωθει!

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications