Η μεγάλη εγκληματική συνωμοσία μηδενικού άνθρακα

Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός διακηρύσσει την αναγκαιότητα επίτευξης ενός παγκόσμιου στόχου «καθαρού μηδενικού άνθρακα» έως το 2050. Αυτό για τους περισσότερους ακούγεται μακριά στο μέλλον και ως εκ τούτου σε μεγάλο βαθμό αγνοείται. Ωστόσο, οι μετασχηματισμοί που βρίσκονται σε εξέλιξη από τη Γερμανία στις ΗΠΑ, σε αμέτρητες άλλες οικονομίες, διαμορφώνουν το έδαφος για τη δημιουργία αυτού που στη δεκαετία του 1970 ονομαζόταν Νέα Διεθνής Οικονομική Τάξη. Στην πραγματικότητα, είναι ένα προσχέδιο για έναν παγκόσμιο τεχνοκρατικό ολοκληρωτικό κορπορατιβισμό, που υπόσχεται τεράστια ανεργία, αποβιομηχάνιση και οικονομική κατάρρευση από το σχεδιασμό. Σκεφτείτε κάποιο υπόβαθρο.

Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF) του Klaus Schwab προωθεί αυτήν τη στιγμή το αγαπημένο του θέμα, τη Μεγάλη Επαναφορά της Παγκόσμιας Οικονομίας. Το κλειδί για όλα είναι να κατανοήσουμε τι εννοούν οι παγκοσμιοποιητές με τον όρο Net Zero Carbon έως το 2050. Η ΕΕ ηγείται της κούρσας, με ένα τολμηρό σχέδιο να γίνει η πρώτη «ουδέτερη από άνθρακα» ήπειρος στον κόσμο έως το 2050 και να μειώσει τις εκπομπές CO2 κατά τουλάχιστον 55 % έως το 2030.

Σε μια ανάρτηση του Αυγούστου του 2020 στο ιστολόγιό του, ο αυτοδιοριζόμενος παγκόσμιος τσάρος εμβολίων Μπιλ Γκέιτς έγραψε για την επερχόμενη κρίση στο κλίμα: «Όσο απαίσια κι αν είναι αυτή η πανδημία, η κλιματική αλλαγή θα μπορούσε να είναι χειρότερη… Η σχετικά μικρή μείωση των εκπομπών φέτος κάνει κάποιον Είναι ξεκάθαρο: Δεν μπορούμε να φτάσουμε σε μηδενικές εκπομπές απλώς —ή ακόμη και κυρίως— πετώντας και οδηγώντας λιγότερο».

Με ένα εικονικό μονοπώλιο στα κύρια μέσα ενημέρωσης καθώς και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το λόμπι της υπερθέρμανσης του πλανήτη μπόρεσε να οδηγήσει μεγάλο μέρος του κόσμου στο να υποθέσει ότι το καλύτερο για την ανθρωπότητα είναι να εξαλείψει τους υδρογονάνθρακες, συμπεριλαμβανομένων του πετρελαίου, του φυσικού αερίου, του άνθρακα και ακόμη και του «χωρίς άνθρακα Πυρηνική ηλεκτρική ενέργεια έως το 2050, που ελπίζουμε ότι θα μπορούσαμε να αποφύγουμε μια άνοδο 1,5 έως 2 βαθμούς Κελσίου στη μέση παγκόσμια θερμοκρασία. Υπάρχει μόνο ένα πρόβλημα με αυτό. Είναι εξώφυλλο για μια εγκληματική απώτερη ατζέντα.

Η προέλευση της «υπερθέρμανσης του πλανήτη»

Πολλοί έχουν ξεχάσει την αρχική επιστημονική διατριβή που υποβλήθηκε για να δικαιολογήσει μια ριζική αλλαγή στις πηγές ενέργειας μας. Δεν ήταν «κλιματική αλλαγή». Το κλίμα της Γης αλλάζει συνεχώς, σε σχέση με τις αλλαγές στην εκπομπή ηλιακών εκλάμψεων ή κύκλους ηλιακών κηλίδων που επηρεάζουν το κλίμα της Γης. Γύρω στο γύρισμα της χιλιετίας, καθώς ο προηγούμενος κύκλος θέρμανσης υπό την ηγεσία του ήλιου δεν ήταν πλέον εμφανής, ο Al Gore και άλλοι άλλαξαν την αφήγηση με μια γλωσσική σκοπιμότητα στην «Κλιματική Αλλαγή», από την υπερθέρμανση του πλανήτη. Τώρα η αφήγηση του φόβου έχει γίνει τόσο παράλογη που κάθε φρικτό καιρικό φαινόμενο αντιμετωπίζεται ως «κλιματική κρίση». Κάθε τυφώνας ή χειμερινή καταιγίδα θεωρείται ως απόδειξη ότι οι Θεοί του Κλίματος μας τιμωρούν τους αμαρτωλούς ανθρώπους που εκπέμπουν CO2.

Αλλά περίμενε. Ο πλήρης λόγος για τη μετάβαση σε εναλλακτικές πηγές ενέργειας όπως η ηλιακή ή ο άνεμος, και η εγκατάλειψη των πηγών ενέργειας άνθρακα, είναι ο ισχυρισμός τους ότι το CO2 είναι ένα αέριο θερμοκηπίου που με κάποιο τρόπο ανεβαίνει στην ατμόσφαιρα όπου σχηματίζει μια κουβέρτα που υποτίθεται ότι θερμαίνει τη Γη από κάτω. Παγκόσμια υπερθέρμανση. Οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου σύμφωνα με την Υπηρεσία Περιβαλλοντικής Προστασίας των ΗΠΑ προέρχονται κυρίως από το CO2. Εξ ου και η εστίαση στα «αποτυπώματα άνθρακα».

Αυτό που σχεδόν ποτέ δεν λέγεται είναι ότι το CO2 δεν μπορεί να ανέβει στην ατμόσφαιρα από τα καυσαέρια αυτοκινήτων ή τα εργοστάσια άνθρακα ή άλλες ανθρωπογενείς προελεύσεις. Το διοξείδιο του άνθρακα δεν είναι άνθρακας ή αιθάλη. Είναι ένα αόρατο, άοσμο αέριο απαραίτητο για τη φωτοσύνθεση των φυτών και όλες τις μορφές ζωής στη γη, συμπεριλαμβανομένων και εμάς. Το CO2 έχει μοριακό βάρος λίγο περισσότερο από 44 ενώ ο αέρας (κυρίως οξυγόνο και άζωτο) έχει μοριακό βάρος μόνο 29. Το ειδικό βάρος του CO2 είναι περίπου 1,5 φορές μεγαλύτερο από τον αέρα. Αυτό θα υποδηλώνει ότι τα καυσαέρια CO2 από οχήματα ή σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής δεν ανεβαίνουν στην ατμόσφαιρα περίπου 12 μίλια ή περισσότερο πάνω από τη Γη για να σχηματίσουν το φοβερό φαινόμενο του θερμοκηπίου.

Maurice Strong

Για να κατανοήσουμε ποιες εγκληματικές ενέργειες εκτυλίσσονται σήμερα γύρω από τον Γκέιτς, τον Σουάμπ και τους υποστηρικτές μιας υποτιθέμενης «βιώσιμης» παγκόσμιας οικονομίας, πρέπει να πάμε πίσω στο 1968 όταν ο Ντέιβιντ Ροκφέλερ και οι φίλοι του δημιούργησαν ένα κίνημα γύρω από την ιδέα ότι η ανθρώπινη κατανάλωση και η αύξηση του πληθυσμού ήταν ο σημαντικότερος κόσμος. πρόβλημα. Ο Ροκφέλερ, του οποίου ο πλούτος βασιζόταν στο πετρέλαιο, δημιούργησε τη νεομαλθουσιανή Λέσχη της Ρώμης στη βίλα Ροκφέλερ στο Μπελάτζιο της Ιταλίας. Το πρώτο τους έργο ήταν να χρηματοδοτήσουν μια άχρηστη μελέτη στο MIT που ονομάζεται Limits to Growth το 1972.

Βασικός οργανωτής της ατζέντας «μηδενικής ανάπτυξης» του Ροκφέλερ στις αρχές της δεκαετίας του 1970 ήταν ο μακροχρόνιος φίλος του, ένας Καναδός πετρελαϊκός ονόματι Maurice Strong, επίσης μέλος της Λέσχης της Ρώμης. Το 1971 ο Στρονγκ διορίστηκε υφυπουργός των Ηνωμένων Εθνών και Γενικός Γραμματέας του συνεδρίου του Ιουνίου 1972 στη Στοκχόλμη για την Ημέρα της Γης. Ήταν επίσης διαχειριστής του Ιδρύματος Ροκφέλερ.

Ο Maurice Strong ήταν ένας βασικός πρώιμος διαδότης της επιστημονικά αβάσιμης θεωρίας ότι οι ανθρωπογενείς εκπομπές από οχήματα μεταφοράς, εργοστάσια άνθρακα και γεωργία προκάλεσαν μια δραματική και επιταχυνόμενη αύξηση της παγκόσμιας θερμοκρασίας που απειλεί τον πολιτισμό, τη λεγόμενη υπερθέρμανση του πλανήτη. Εφηύρε τον ελαστικό όρο «βιώσιμη ανάπτυξη».

Ως πρόεδρος της Διάσκεψης της Στοκχόλμης του ΟΗΕ για την Ημέρα της Γης το 1972, ο Strong προώθησε τη μείωση του πληθυσμού και τη μείωση του βιοτικού επιπέδου σε όλο τον κόσμο για να «σώσει το περιβάλλον». Μερικά χρόνια αργότερα ο ίδιος Strong δήλωσε:

«Δεν είναι η μόνη ελπίδα για τον πλανήτη ότι οι βιομηχανοποιημένοι πολιτισμοί καταρρέουν; Δεν είναι δική μας ευθύνη να το πετύχουμε;»

Αυτή είναι η σημερινή ατζέντα που είναι γνωστή ως η Μεγάλη Επαναφορά ή Ατζέντα του ΟΗΕ 2030. Ο Στρονγκ συνέχισε να δημιουργεί τη Διακυβερνητική Επιτροπή του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή (IPCC), ένα πολιτικό σώμα που προωθεί τον αναπόδεικτο ισχυρισμό ότι οι ανθρωπογενείς εκπομπές CO2 επρόκειτο να ανατρέψουν τον κόσμο μας. μη αναστρέψιμη οικολογική καταστροφή.

Ο συνιδρυτής της Λέσχης της Ρώμης, Δρ Alexander King, παραδέχτηκε την ουσιαστική απάτη της περιβαλλοντικής τους ατζέντας μερικά χρόνια αργότερα στο βιβλίο του, The First Global Revolution. Δήλωσε:

Αναζητώντας έναν νέο εχθρό που θα μας ενώσει, καταλήξαμε στην ιδέα ότι η ρύπανση, η απειλή της υπερθέρμανσης του πλανήτη, η έλλειψη νερού, η πείνα και τα παρόμοια θα ταίριαζαν… Όλοι αυτοί οι κίνδυνοι προκαλούνται από την ανθρώπινη παρέμβαση και μόνο μέσω άλλαξαν στάσεις και συμπεριφορές που μπορούν να ξεπεραστούν. Ο πραγματικός εχθρός, λοιπόν, είναι η ίδια η ανθρωπότητα.

Ο Κινγκ παραδέχτηκε ότι η «απειλή της υπερθέρμανσης του πλανήτη» ήταν απλώς ένα τέχνασμα για να δικαιολογήσει μια επίθεση στην «αυτή την ανθρωπότητα». Αυτό είναι τώρα σε κυκλοφορία καθώς η Μεγάλη Επαναφορά και το Καθαρό Μηδενικό Άνθρακα ξεγελούν.

Εναλλακτική Ενεργειακή Καταστροφή

Το 2011, ακολουθώντας τη συμβουλή του Joachim Schnellnhuber, του Ινστιτούτου Πότσνταμ για Έρευνα Κλιματικών Επιπτώσεων (PIK), η Angela Merkel και η γερμανική κυβέρνηση επέβαλαν πλήρη απαγόρευση της πυρηνικής ηλεκτρικής ενέργειας έως το 2022, ως μέρος μιας κυβερνητικής στρατηγικής του 2001 που ονομάζεται Energiewende ή Energy Turn, για να βασιστείτε στην ηλιακή και την αιολική και άλλες «ανανεώσιμες πηγές ενέργειας». Ο στόχος ήταν να γίνει η Γερμανία το πρώτο βιομηχανικό έθνος που θα είναι «ουδέτερο από άνθρακα».

Η στρατηγική ήταν μια οικονομική καταστροφή. Ξεκινώντας από ένα από τα πιο σταθερά, χαμηλού κόστους και αξιόπιστα δίκτυα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στον βιομηχανικό κόσμο, σήμερα η Γερμανία έχει γίνει η πιο ακριβή ηλεκτρική γεννήτρια στον κόσμο. Σύμφωνα με τη γερμανική ένωση ενεργειακής βιομηχανίας BDEW, το αργότερο μέχρι το 2023, όταν κλείσει ο τελευταίος πυρηνικός σταθμός, η Γερμανία θα αντιμετωπίσει ελλείψεις ηλεκτρικής ενέργειας. Ταυτόχρονα, ο άνθρακας, η μεγαλύτερη πηγή ηλεκτρικής ενέργειας, καταργείται σταδιακά για να φτάσει στον καθαρό μηδενικό άνθρακα. Οι παραδοσιακές βιομηχανίες έντασης ενέργειας, όπως η παραγωγή χάλυβα, γυαλιού, βασικών χημικών προϊόντων, η κατασκευή χαρτιού και τσιμέντου, αντιμετωπίζουν αυξανόμενα κόστη και παύση λειτουργίας ή εξόρυξη και απώλεια εκατομμυρίων ειδικευμένων θέσεων εργασίας. Η ενεργειακά αναποτελεσματική αιολική και ηλιακή, κοστίζει σήμερα περίπου 7 έως 9 φορές περισσότερο από το φυσικό αέριο.

Η Γερμανία έχει λίγο ήλιο σε σύγκριση με τις τροπικές χώρες, επομένως ο άνεμος θεωρείται η κύρια πηγή πράσινης ενέργειας. Υπάρχει τεράστια εισροή σκυροδέματος και αλουμινίου που απαιτείται για την παραγωγή ηλιακών ή αιολικών πάρκων. Αυτό χρειάζεται φθηνή ενέργεια—αέριο ή άνθρακα ή πυρηνικά—για να παραχθεί. Καθώς αυτό καταργείται σταδιακά, το κόστος γίνεται απαγορευτικό, ακόμη και χωρίς πρόσθετους «φόρους άνθρακα».

Η Γερμανία διαθέτει ήδη περίπου 30.000 ανεμογεννήτριες, περισσότερες από οπουδήποτε αλλού στην ΕΕ. Οι γιγαντιαίες ανεμογεννήτριες έχουν σοβαρά προβλήματα θορύβου ή κινδύνους για την υγεία των κατοίκων που βρίσκονται κοντά στις τεράστιες κατασκευές και ζημιές από τις καιρικές συνθήκες και τα πουλιά. Μέχρι το 2025 εκτιμάται ότι το 25% των υπαρχόντων γερμανικών ανεμόμυλων θα χρειαστεί αντικατάσταση και η διάθεση των απορριμμάτων είναι ένα κολοσσιαίο πρόβλημα. Οι εταιρείες διώκονται καθώς οι πολίτες αντιλαμβάνονται τι καταστροφή είναι. Για να επιτευχθούν οι στόχοι έως το 2030, η Deutsche Bank παραδέχτηκε πρόσφατα ότι το κράτος θα χρειαστεί να δημιουργήσει μια «οικολογική δικτατορία».

Ταυτόχρονα, η γερμανική ώθηση για τον τερματισμό των μεταφορών βενζίνης ή ντίζελ έως το 2035 υπέρ των ηλεκτρονικών οχημάτων πρόκειται να καταστρέψει τη μεγαλύτερη και πιο κερδοφόρα βιομηχανία της Γερμανίας, τον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας, και να καταστρέψει εκατομμύρια θέσεις εργασίας. Τα οχήματα που κινούνται με μπαταρίες ιόντων λιθίου έχουν συνολικό «αποτύπωμα άνθρακα» όταν περιλαμβάνονται τα αποτελέσματα της εξόρυξης λιθίου και της παραγωγής όλων των εξαρτημάτων, που είναι χειρότερο από τα αυτοκίνητα ντίζελ. Και η ποσότητα της προστιθέμενης ηλεκτρικής ενέργειας που απαιτείται για μια Γερμανία μηδενικών εκπομπών άνθρακα έως το 2050 θα ήταν πολύ μεγαλύτερη από ό,τι σήμερα, καθώς εκατομμύρια φορτιστές μπαταριών θα χρειαστούν ηλεκτρική ενέργεια από το δίκτυο με αξιόπιστη ισχύ. Τώρα η Γερμανία και η ΕΕ αρχίζουν να επιβάλλουν νέους «φόρους άνθρακα», υποτίθεται ότι θα χρηματοδοτήσουν τη μετάβαση στο μηδέν άνθρακα. Οι φόροι θα κάνουν το ηλεκτρικό ρεύμα και την ενέργεια ακόμα πιο ακριβά, διασφαλίζοντας την ταχύτερη κατάρρευση της γερμανικής βιομηχανίας.

Ερήμωση

Σύμφωνα με εκείνους που προωθούν την ατζέντα Zero Carbon, είναι ακριβώς αυτό που επιθυμούν: η αποβιομηχάνιση των πιο προηγμένων οικονομιών, μια υπολογισμένη στρατηγική δεκαετιών, όπως είπε ο Maurice Strong, για να επιφέρει την κατάρρευση των βιομηχανοποιημένων πολιτισμών.

Το να γυρίσουμε την τρέχουσα παγκόσμια βιομηχανική οικονομία προς τα πίσω σε μια δυστοπία που καίει ξύλο, ανεμόμυλος, όπου τα μπλακ άουτ γίνονται ο κανόνας όπως τώρα στην Καλιφόρνια, αποτελεί ουσιαστικό μέρος ενός μετασχηματισμού Μεγάλης Επαναφοράς στο πλαίσιο της Ατζέντας 2030: Οικουμενικό Σύμφωνο του ΟΗΕ για την Αειφορία.

Ο σύμβουλος της Merkel για το κλίμα, Joachim Schnellnhuber, ένας άθεος, το 2015 παρουσίασε τη ριζοσπαστική πράσινη ατζέντα του Πάπα Φραγκίσκου, την εγκύκλιο Laudato Si, ως διορισμένου του Φραγκίσκου στην Ποντιφική Ακαδημία Επιστημών. Και συμβούλεψε την ΕΕ για την πράσινη ατζέντα της. Σε μια συνέντευξη του 2015, ο Schnellnhuber δήλωσε ότι η «επιστήμη» έχει πλέον καθορίσει ότι η μέγιστη φέρουσα ικανότητα ενός «βιώσιμου» ανθρώπινου πληθυσμού ήταν περίπου έξι δισεκατομμύρια λιγότερα άτομα:

«Με έναν πολύ κυνικό τρόπο, είναι ένας θρίαμβος για την επιστήμη γιατί επιτέλους έχουμε σταθεροποιήσει κάτι – δηλαδή τις εκτιμήσεις για τη φέρουσα ικανότητα του πλανήτη, δηλαδή κάτω από 1 δισεκατομμύριο ανθρώπους».

Για να γίνει αυτό, ο βιομηχανοποιημένος κόσμος πρέπει να διαλυθεί. Η Christiana Figueres, Συνεργάτης της Ατζέντας του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ και πρώην εκτελεστικός γραμματέας της Σύμβασης Πλαισίου του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή, αποκάλυψε τον πραγματικό στόχο της ατζέντας του ΟΗΕ για το κλίμα σε συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες τον Φεβρουάριο του 2015, όπου δήλωσε: «Είναι η πρώτη φορά στον άνθρωπο ιστορία ότι βάζουμε στους εαυτούς μας καθήκον να αλλάξουμε σκόπιμα το μοντέλο οικονομικής ανάπτυξης που βασιλεύει από τη Βιομηχανική Επανάσταση».

Οι δηλώσεις του Φιγκέρες το 2015 επαναλαμβάνονται σήμερα από τον Γάλλο Πρόεδρο Μακρόν στην «Ατζέντα του Νταβός» του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ Ιανουαρίου 2021, όπου ισχυρίστηκε ότι «υπό τις παρούσες συνθήκες, το καπιταλιστικό μοντέλο και η ανοιχτή οικονομία δεν είναι πλέον εφικτά». Ο Μακρόν, πρώην τραπεζίτης των Ρότσιλντ, ισχυρίστηκε ότι «ο μόνος τρόπος για να βγούμε από αυτή την επιδημία είναι να δημιουργήσουμε μια οικονομία που θα επικεντρώνεται περισσότερο στην εξάλειψη του χάσματος μεταξύ πλουσίων και φτωχών». Η Μέρκελ, ο Μακρόν, ο Γκέιτς, ο Σουάμπ και οι φίλοι του θα το κάνουν μειώνοντας το βιοτικό επίπεδο στη Γερμανία και τον ΟΟΣΑ σε επίπεδα της Αιθιοπίας ή του Σουδάν. Αυτή είναι η δυστοπία τους με μηδενικό άνθρακα. Περιορίστε σοβαρά τα αεροπορικά ταξίδια, τα ταξίδια με αυτοκίνητο, τις μετακινήσεις ανθρώπων, το κλείσιμο της βιομηχανίας «ρυπαίνων», όλα αυτά για τη μείωση του CO2. Είναι παράξενο πόσο βολικά η πανδημία του κορωνοϊού θέτει τις βάσεις για τη Μεγάλη Επαναφορά και την Ατζέντα του ΟΗΕ 2030 Καθαρός Μηδενικός Άνθρακας.

Ο F. William Engdahl είναι σύμβουλος στρατηγικών κινδύνων και λέκτορας, είναι πτυχιούχος της πολιτικής από το Πανεπιστήμιο του Πρίνστον και είναι συγγραφέας με τις μεγαλύτερες πωλήσεις για το πετρέλαιο και τη γεωπολιτική, αποκλειστικά για το διαδικτυακό περιοδικό «New Eastern Outlook».

journal-neo.org

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications