Ο  Salvini προειδοποιεί ότι η έλλειψη τροφίμων μπορεί να προκαλέσει εκατομμύρια Αφρικανούς  να εισέλθουν στην Ευρώπη

Ο Matteo Salvini, έχει προειδοποιήσει ότι εάν ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν τελειώσει σύντομα, οι χρόνιες ελλείψεις τροφίμων θα πυροδοτήσουν ένα κύμα μετανάστευσης που θα αναγκάσει 20 εκατομμύρια Αφρικανούς μετανάστες να προσπαθήσουν να εισέλθουν στην Ευρώπη .

Εάν συνεχίσουν να επηρεάζονται οι προμήθειες σιτηρών , ο Σαλβίνι προειδοποιεί: «Αναμένεται σημαντικός λιμός στην αφρικανική ήπειρο, που θα είναι ανθρωπιστικό πρόβλημα, μετά κοινωνικό και τέλος ιταλικό πρόβλημα».

«Χωρίς ειρήνη θα υπάρξει λιμός το φθινόπωρο και 20 εκατομμύρια Αφρικανοί θα είναι έτοιμοι να φύγουν», πρόσθεσε.

Ο Σαλβίνι προβλέπει ότι θα αναπτυχθεί νέα μεταναστευτική κρίση εάν δεν επιτευχθεί κατάπαυση του πυρός και η επακόλουθη ειρήνη μέχρι το τέλος αυτού του μήνα, σημειώνοντας ότι αυτό ειναι «ουσιώδες και για την Ουκρανία, τη Ρωσία και την Ιταλία».

Ο πρώην υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας ζητά επειγόντως συνάντηση με τον πρωθυπουργό Μάριο Ντράγκι, ο οποίος επέστρεψε πρόσφατα από συνάντηση με τον Τζο Μπάιντεν, για να προωθήσει το θέμα της κατάπαυσης του πυρός.

Ο Σαλβίνι είπε ότι η αποστολή όπλων από ευρωπαϊκές χώρες στην περιοχή καθιστούσε την ειρήνη μια όλο και πιο μακρινή πιθανότητα.

«Εάν η Ευρώπη δαπανήσει 80.000 εκατομμύρια ευρώ για όπλα, θα είναι δύσκολο να επιτευχθεί ειρήνη, όσο περισσότερα όπλα υπάρχουν, τόσο πιο μακρινή θα είναι η ειρήνη», προειδοποίησε.

«Υπάρχουν εκείνοι στην Ευρώπη που είναι υπέρ του πολέμου, αλλά η Ιταλία, η Γαλλία και η Γερμανία πρέπει να δράσουν για την ειρήνη», πρόσθεσε, μιλώντας ενάντια στο να στείλει η Ιταλία τρίτη αποστολή όπλων στην Ουκρανία.

Η Ουκρανία ήταν ο έκτος μεγαλύτερος εξαγωγέας σιταριού στον κόσμο πριν από την έναρξη του πολέμου.

Την περασμένη εβδομάδα, αποκαλύφθηκε ότι η εξαγωγή σιταριού στην Ουκρανία αξίας 6,8 δισεκατομμυρίων λιρών θα μπλοκαριστεί λόγω του πολέμου που εμποδίζει την πρόσβαση στη θάλασσα.Επί του παρόντος, ο κόσμος κατακλύζεται από τις αυξανόμενες τιμές των τροφίμων και τις ελλείψεις βασικών προϊόντων, όπως το ηλιέλαιο.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications