Πούτιν: «Η Ευρωπαϊκή Ένωση διαπράττει οικονομική αυτοκτονία γιατί αυτό θέλησαν οι ΗΠΑ – Δικό τους θέμα πλέον»

«Να μην κατηγορούν εμάς για τα δικά τους λάθη που ανέβασαν τις τιμές ενέργειας»

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση διαπράττει οικονομική αυτοκτονία» με την άρνηση ρωσικών ενεργειακών πόρων, είπε ο Ρώσος πρόεδρος, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti, ενώ έκανε δυσμενείς εκτιμήσεις για το μέλλον.

Όπως είπε στους εκπροσώπους των ρωσικών εταιρειών, μακροπρόθεσμα η Ευρώπη, που συζητά να επιβάλλει εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο γίνεται μια περιοχή με υψηλές τιμές στην ενέργεια και ως εκ τούτου «θα υποστεί τις συνέπειες» μιλώντας για ζημία στην ευρωπαϊκή οικονομία. Παράλληλα, χαρακτήρισε αδύνατον για ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες να αντικασταστήσουν πλήρως το ρωσικό πετρέλαιο, καθώς σε μεγάλο βαθμό εξαρτώνται από τους ενεργειακούς πόρους της Ρωσίας.

Σύμφωνα με τον Πούτιν «για απολύτως πολιτικούς λόγους» και υπό την πίεση των ΗΠΑ, οι ευρωπαϊκές χώρες επιβάλλουν όλο και περισσότερες νέες κυρώσεις στις αγορές πετρελαίου και φυσικού αερίου. Όπως ανέφερε, «μια τέτοια οικονομική αυτοκτονία είναι εσωτερική υπόθεση των ευρωπαϊκών χωρών».

Παράλληλα, ο Πούτιν ανέφερε ότι η Ρωσία θα πρέπει να ενεργήσει ρεαλιστικά και να υποστηρίζει τα δικά της συμφέροντα.

Μάλιστα, ο Ρώσος πρόεδρος υποστήριξε ότι οι Ευρωπαίοι «κατηγορούν τη Μόσχα αλλά καλύπτουν τα λάθη τους». Όπως είπε, οι κυρώσεις οδήγησαν στη δραματική αύξηση της τιμής του πετρελαίου. Στο ίδιο πλαίσιο κατηγόρησε τη Δύση ότι προσπαθεί να καταλογίσει τη Ρωσία για ενεργειακό πληθωρισμό κι ότι φταίει για όλα, ωστόσο «η Δύση προσπαθεί να καλύψει τα συστηματικά της λάθη».

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications