Αίτημα της Moderna για εμβολιασμούς σε παιδιά από 6 μηνών και πάνω!

O Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων ανακοίνωσε ότι άρχισε την αξιολόγηση της χρήσης του εμβολίου της Moderna κατά της Covid-19 στα παιδιά ηλικίας από έξι μηνών έως 5 ετών, την τελευταία ηλικιακή ομάδα που ακόμη δεν μπορεί να εμβολιαστεί!

Παρά το γεγονός ότι αυτές οι ηλικίες διατρέχουν τους μικρότερους στατιστικούς κινδύνους ενώ αντίθετα κανείς δεν ξέρει τι επιπτώσεις θα έχουν πάνω τους αυτοί οι εμβολιασμοί.

Όπως αποδεικνύεται άλλωστε από τα ίδια τα επίσημα στοιχεία του Ηνωμένου Βασιλείου τα παιδιά έχουν έως και 52 φορές περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν μετά τον εμβολιασμό με το Covid-19 σε σχέση με τα παιδιά που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο Covid-19.

Στις 20 Δεκεμβρίου 2021, η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία (ONS) δημοσίευσε ένα σύνολο δεδομένων που περιείχε λεπτομέρειες σχετικά με τους “θανάτους ανά κατάσταση εμβολιασμού στην Αγγλία” μεταξύ 1ης Ιανουαρίου και 31ης Οκτωβρίου 21.

«Μόλις αρχίσαμε την αξιολόγηση ενός αιτήματος της Moderna για να επεκτείνουμε τη χρήση του Spikevax στα παιδιά από έξι μηνών έως 5 ετών και είναι το πρώτο αίτημα για αυτή τη νέα ηλικιακή ομάδα», δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο Μάρκο Καβαλέρι, ο επικεφαλής της στρατηγικής για τα εμβόλια του EMA.

Η αμερικανική εταιρία βιοτεχνολογίας Moderna υπέβαλε ήδη παρόμοιο αίτημα στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα αφότου δοκιμές έδειξαν ότι τα εμβόλια αυτά είναι ασφαλή και παράγουν ισχυρή ανοσοαπόκριση.

Τα μικρά παιδιά είναι λιγότερο ευάλωτα απέναντι στον ιό σε σχέση με τα μεγαλύτερης ηλικίας άτομα, αλλά μπορούν παρά ταύτα να αρρωστήσουν και να μεταδώσουν τον ιό.Μπορούν επίσης να κολλήσουν σοβαρές μορφές του πολυσυστηματικού φλεγμονώδους συνδρόμου στα παιδιά (MIS-C). Ο ΕΜΑ ενέκρινε τον Φεβρουάριο τη χρήση του εμβολίου κατά της Covid της Moderna για τα παιδιά άνω των έξι ετών στις 27 χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications