Περίεργος ροζ χρωματισμός σε λιμνοθάλασσα του Μεξικού έχει κινητοποιήσει  τις αρχές που ερευνούν την υπόθεση

Ένας ασυνήθιστος ροζ χρωματισμός στη λιμνοθάλασσα La Salina, στην κοινότητα Escobilla, στην πολιτεία Oaxaca, έχει κινητοποιήσει τις αρχές, οι οποίες ήδη ερευνούν την υπόθεση.

Το υδάτινο σώμα των 40 εκταρίων γινόταν ροζ από τη μια μέρα στην άλλη, έτσι η δημοτική κυβέρνηση της πόλης Santa María Tonameca πήρε προσωπικό από το Υπουργείο Υγείας και το γραφείο της Ομοσπονδιακής Ναυτιλιακής-Χερσαίας Ζώνης στην τοποθεσία (Zofemat) για μια οφθαλμική επιθεώρηση της άτυπης κατάστασης που παρουσιάζεται από τη λιμνοθάλασσα La Salina, γνωστή και ως λιμνοθάλασσα Escobilla.

Κατά την επίσκεψη επιθεώρησης, τα μέλη του συνεταιρισμού της κοινότητας ανέφεραν ότι τα είδαν της λιμνοθάλασσας και ο πρώτος σύμβουλος ζήτησε την παρέμβαση του Universidad del Mar, για να αναλύσει τις συνθήκες που προκάλεσαν την αλλαγή στο χρώμα του νερού.

Αν και αναμένονται επίσημη αξιολόγηση και αποτελέσματα, τα τοπικά μέσα έχουν υποστηρίξει ότι ο χρωματισμός οφείλεται στη μείωση του οξυγόνου στο νερό, η οποία προκαλεί αύξηση των βακτηρίων των οποίων τα υπολείμματα προκαλούν τον ροζ χρωματισμό στο νερό.

Το δημοτικό συμβούλιο της Santa María Tonameca μοιράστηκε εναέριες λήψεις της λιμνοθάλασσας στα επίσημα κοινωνικά δίκτυά του, όπου μπορείτε να δείτε το νερό με έντονο ροζ χρώμα. Οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων μοιράστηκαν τις εικόνες για το πώς μοιάζει η λιμνοθάλασσα La Salina, γιατί αν και πολλοί νόμιζαν ότι ήταν καλή, άλλοι ανησυχούν, αφού η δραστική αλλαγή στο χρώμα δεν θα αντιπροσώπευε τίποτα καλό για τα νερά της.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications