Γκέιτς: «Είναι τρελοί οι συνωμοσιολόγοι – Λένε ότι βγάζω λεφτά από τα εμβόλια – Γιατί να σας παρακολουθώ;»

Ο δισεκατομμυριούχος Μπιλ Γκέιτς έχασε πλέον τον τίτλο του πλουσιότερου ανθρώπου από τον Έλον Μασκ και μίλησε στο BBC για το Twitter, αλλά… και για τις «θεωρίες συνωμοσίας».

Σε συνέντευξή του στο πρόγραμμα Today του BBC, ο Μπιλ Γκέιτς είπε ότι οι θεωρίες συνωμοσίας με στόχο τον ίδιο είναι «τρελές» και ότι το να φωνάζουν δημόσια είναι «απαίσιο».

Ο Μ.Γκέιτς υπήρξε εδώ και καιρό υποστηρικτής των εμβολίων και έχει χρηματοδοτήσει πολλά προγράμματα για την ανάπτυξη εμβολίων και αρκετοί είναι αυτοί που έχουν αναφερθεί στα χρήματα που μπορεί να βγάζει από τις πωλήσεις των εμβολίων για τον κορωνοϊό, αλλά και τα σενάρια που υπάρχουν περί παρακολούθησης ανθρώπων.

«Κατά κάποιους τρόπους, θέλεις σχεδόν να γελάσεις γιατί είναι τόσο τρελό», λέει. «Εννοώ, θέλω πραγματικά να παρακολουθώ τους ανθρώπους; Ξέρετε, ξοδεύω δισεκατομμύρια σε εμβόλια, δεν βγάζω χρήματα από τα εμβόλια, τα εμβόλια σώζουν ζωές»

Ο Γκέιτς είπε επίσης ότι οι «συνωμοσιολόγοι» του φωνάζουν στο δρόμο. «Μόλις πρόσφατα βγήκα δημόσια, [και] μερικοί άνθρωποι μου φωνάζουν ότι τους παρακολουθώ. Και αυτό, είναι απαίσιο πράγμα» είπε.

Για τις σχέσεις του με τον Ε.Μασκ
Τ περασμένη εβδομάδα ο Μασκ κατηγόρησε τον κ. Γκέιτς ότι «σόρταρε» τις μετοχές της Tesla – ένας τρόπος να βγάλει κανείς χρήματα στοιχηματίζοντας ότι μια εταιρεία θα χάσει την αξία της. Ο Μασκ έχει επίσης αναρτήσει στο Twitter προσβολές με στόχο τον Γκέιτς. «Δεν χρειάζεται να είναι καλός μαζί μου», είπε ο Γκέιτς, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Ο Μασκ υποστήριξε ότι το «σορτάρισμα» της Tesla, μιας εταιρείας που κατασκευάζει ηλεκτρικά αυτοκίνητα, υπονομεύει την περιβαλλοντική φιλανθρωπία του Γκέιτς. Ερωτηθείς συγκεκριμένα για το αν είχε στοιχηματίσει εναντίον της Tesla, ο Γκέιτς απάντησε: «Αυτό δεν έχει να κάνει με την κλιματική αλλαγή. Έχω τρόπους διαφοροποίησης».

Απάντησε επίσης στην άποψη οτι το «σορτάρισμα» στις μετοχές της Tesla ήταν περιβαλλοντικά επιζήμιο. «Η δημοτικότητα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων θα οδηγήσει σε μεγαλύτερο ανταγωνισμό για την πώληση αυτών των αυτοκινήτων. Άρα υπάρχει διαφορά μεταξύ των ηλεκτρικών αυτοκινήτων που υιοθετούνται και των εταιρειών που γίνονται πολύτιμες»

ο Μασκ έκανε πρόσφατα προσφορά για την αγορά του Twitter που έγινε δεκτή από το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας. Ερωτηθείς τι έκανε για τη συμφωνία, ο Γκέιτς είπε: «Ξέρεις, Έλον, υποθέτω ότι το Twitter θα μπορούσε να είναι χειρότερο. Αλλά θα μπορούσε επίσης να είναι καλύτερο… Οπότε τηρώ στάση αναμονής και θα δω»

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications