Διεθνής διασυρμός για την Ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα

οιο άλλο κρατικό πρακτορείο εκτός από αυτό της... Βορείου Κορέας «απέκρυψε» την είδηση

Στον πάτο της λίστας των με τον δείκτη ελευθερίας σε 180 χώρες έστειλε τη χώρα μας με πρακτικές όπως η χειραγώγηση των ΜΜΕ και η προσπάθεια φίμωσης των δημοσιογράφων που ερευνούν σκάνδαλα και στοχευμενη λογοκρισια μείωση απήχησης σε facebook google .

Σύμφωνα με το World Press Freedom Index, για το 2022, το οποίο δημοσίευσαν οι Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα, η Ελλάδα βρίσκεται στην 108η θέση, ενώ το 2021 βρισκόταν την 70η. Οι χρηματοδοτήσεις των φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ κατά την διάρκεια της πανδημίας, οι ποινικές διώξεις σε δημοσιογράφους (Γιάννα Παπαδάκου και Κώστας Βαξεβάνης) που ερεύνησαν σκάνδαλα όπως η Novartis, στα οποία εμπλέκονταν υπουργοί, αλλά και η δολοφονία Καραϊβάζ η οποία παραμένει ανεξιχνίαστη, συγκαταλέγονται στους παράγοντες που έριξαν τη χώρα μας πιο κάτω από την Ουγγαρία, τη Μογγολία, τη Βουλγαρία, τη Μπουτσουάνα, την Αλβανία και άλλες.

Μάλιστα, στην έκθεση γίνεται αναφορά και στο νόμο περί διασποράς ψευδών ειδήσεων της κυβέρνησης Μητσοτάκη, που «επιτρέπει τον ασύμμετρο περιορισμό της ελευθερίας του Τύπου με σαθρά νομικά θεμέλια», όπως τονίζεται ειναι σαθρά διότι όλες οι έγκυρες πήγες των συμμοριτών ειναι γεμάτες face news και παραπληροφόρηση με δόλο στα πάντα συμπεριλαμβανομένου της βικιπαίδεια .

Politico: «Η Ελλάδα είναι η χειρότερη χώρα της ΕΕ στην Ελευθερία του Τύπου»

Αναφορά στην κατρακύλα αυτή τη χώρα μας που προκάλεσαν οι πρακτικές της κυβέρνησης, κάνει η ευρωπαϊκή έκδοση του Politico με τίτλο-«φωτιά»: «Η Ελλάδα είναι η χειρότερη χώρα της ΕΕ στην Ελευθερία του Τύπου, αναφέρει σχετική έκθεση».

Το ΑΠΕ-ΜΠΕ μετέδωσε την είδηση για την έκθεση, ωστόσο δεν κάνει καμία απολύτως αναφορά στη χώρα μας! Στο κείμενο οι δημοσιογράφοι του ΑΠΕ-ΜΠΕ ασχολούνται με τις θέσεις που έλαβαν η Ρωσία, η Βόρεια Κορέα και η Κίνα… αλλά έκαναν «γαργάρα» την κατρακύλα της Ελλάδας!

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications