Ρωσία: «ΕΧΟΥΜΕ στοιχεία για να αποδείξουμε τη σκηνοθετημένη πρόκληση στην Μπούκα...»

Η Ρωσία διαθέτει στοιχεία που αποδεικνύουν ότι οι φρικαλεότητες στην πόλη Μπούκα της Ουκρανίας ήταν «σκηνοθετημένη προβοκάτσια» και σκοπεύει να τα παρουσιάσει στο Συμβούλιο Ασφαλείας το συντομότερο δυνατόν, δήλωσε ο ρώσος πρεσβευτής στα Ηνωμένα Εθνη Βασίλι Νεμπένζια.

Ο πρεσβευτής της Ρωσίας στα Ηνωμένα Eθνη, Βασίλι Νεμπένζια, περιέγραψε ως «σκηνοθετημένη πρόκληση» τις ωμότητες στην ουκρανική πόλη Μπούκα, όπου το Κίεβο κατηγορεί τα ρωσικά στρατεύματα ότι διέπραξαν εγκλήματα πολέμου με θύματα αμάχους.

«Ηταν πολύ καθαρό»
«Εξαρχής, ήταν πολύ καθαρό πως αυτό δεν είναι τίποτε άλλο παρά ακόμη μια σκηνοθετημένη προβοκάτσια με σκοπό τη δυσφήμιση και τη στέρηση κάθε ανθρώπινης ιδιότητας των ρώσων στρατιωτικών καθώς και την άσκηση πολιτικής πίεσης στη Ρωσία», δήλωσε ο κ. Νεμπένζια κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Επέμεινε ότι ο ρωσικός στρατός δεν διέπραξε «απάνθρωπες φρικαλεότητες εναντίον άμαχου πληθυσμού». «Δεν είναι αυτή η περίπτωση, δεν ήταν ποτέ και δεν θα είναι ποτέ», δήλωσε και πρόσθεσε πως η Μόσχα διαθέτει «στοιχεία που το αποδεικνύουν», τα οποία σκοπεύει να παρουσιάσει στο Συμβούλιο Ασφαλείας «το συντομότερο δυνατόν».

Η Ρωσία ζήτησε να οργανωθεί έκτακτη συνεδρίαση του ΣΑ χθες, όμως η Βρετανία, που ασκεί την εναλλασσόμενη προεδρία του κορυφαίου οργάνου του ΟΗΕ τον Απρίλιο, απέρριψε το αίτημα αντιτείτοντας πως είναι σήμερα Τρίτη προγραμματισμένη συνεδρίαση αφιερωμένη στην Ουκρανία. Ο κ. Νεμπένζια επέκρινε την απόφαση.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications