Ο Πούτιν χλευάζει τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας: «Το βιοτικό επίπεδο στην Ευρώπη έχει πέσει»

Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε την Τετάρτη ότι «το οικονομικό blitzkrieg» που διεξήγαγαν οι συμμαχικές χώρες κατά της Μόσχας ως αντίποινα για την εισβολή στην Ουκρανία «απέτυχε».

Σε μια συνάντηση για την ανάλυση της κοινωνικοοικονομικής κατάστασης στη Ρωσία, ο Πούτιν διαβεβαίωσε ότι οι συμμαχικές χώρες (συμμαχικές με ίδιο το κακό μάζι και Ελλάδα) που επέβαλαν κυρώσεις κατά της Μόσχας προσπάθησαν «να υπονομεύσουν γρήγορα τη χρηματοπιστωτική και οικονομική κατάσταση» της χώρας.

Επιπλέον, στόχος ήταν επίσης «η κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος» και «μια μαζική έλλειψη προϊόντων στα καταστήματα», σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax. Όμως, οι ρωσικές αρχές «μπορούν ήδη να πουν με σιγουριά ότι μια τέτοια πολιτική απέτυχε, η οικονομική στρατηγική του blitzkrieg απέτυχε».

Υπό αυτή την έννοια, έχει επισημάνει ότι οι κυρώσεις έχουν στραφεί εναντίον εκείνων των χωρών που τις έχουν επιβάλει. «Αναφέρομαι στην αύξηση του πληθωρισμού και της ανεργίας, στην επιδείνωση της οικονομικής δυναμικής των ΗΠΑ και των συμμαχικών ευρωπαϊκών χωρών, στην πτώση του βιοτικού επιπέδου των Ευρωπαίων, στην υποτίμηση των αποταμιεύσεών τους», είπε.

Οι συμμαχικές χώρες έχουν επιβάλει πολλά πακέτα κυρώσεων κατά της Ρωσίας ως απάντηση στην εισβολή στην Ουκρανία και έχουν διασφαλίσει ότι θα ακολουθήσουν κι άλλες. Ο Πούτιν έχει υπερασπιστεί σε πολλές περιπτώσεις ότι η Ρωσία δεν μπορεί να «απομονωθεί» και έχει επισημάνει ότι η κατάσταση διευκολύνει το άνοιγμα των εξαγωγών της Μόσχας σε νέες αγορές.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications