Τούρκος ΥΠΑΜ Χ.Ακάρ: «Μπορεί να έριξε το NATO τις θαλάσσιες νάρκες στην Μαύρη Θάλασσα»!

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ έθεσε ζήτημα για το ποιος έριξε τις θαλάσσιες νάρκες στην Μαύρη Θάλασσα (όλοι θεωρούσαν ότι τις έριξαν οι Ουκρανοί ειδικά στην περιοχή της Οδησσού) και κατηγόρησε έμμεσα το ΝΑΤΟ ότι βρίσκεται πίσω από την ενέργεια!

Ο Χουλουσί Ακάρ μιλώντας σε συνάντηση την περασμένη εβδομάδα, ανέφερε ότι «υπάρχουν αμφιβολίες για το αν βρέθηκαν εκεί οι νάρκες τυχαία», και μια θεωρία που ανέπτυξε είναι ότι «ίσως αποτελεί σχέδιο του ΝΑΤΟ, ώστε να έχουν λόγο οι ναρκαλιευτές της Συμμαχία να εισέλθουν στη Μαύρη Θάλασσα και κατ’αυτό τον λόγο να εισέλθουν και άλλα πολεμικά του ΝΑΤΟ».

Συνεχίζοντας τη σκέψη του ο Ακάρ, είπε ότι «Αυτό θα μπορούσε να γίνει ώστε να πιεστεί η Άγκυρα να επιτρέψει στα πλοία του ΝΑΤΟ να εισέλθουν στη Μαύρη Θάλασσα, μέσω των Στενών των Δαρδανελλίων.

Η Τουρκία να συνεχίζει να εφαρμόζει τη Συνθήκη του Μοντρέ, βάσει την οποίας σε καιρό πολέμου η χώρα του θα καθορίζει σε ποια πλοία επιτρέπεται η διέλευση και σε ποια όχι.

Δεν ξέρουμε ποιος άφησε τις νάρκες εκεί. Είναι ρωσικής κατασκευής, αλλά δεν είναι γνωστό ποια χώρα τις άφησε. Υπάρχουν αναφορές ότι υπάρχουν στην περιοχή περίπου 400 νάρκες. Μιλήσαμε με τις αρχές της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας, οι οποίοι παρακολουθούν την κατάσταση», πρόσθεσε.

Η Ρωσία και η Ουκρανία αλληλοκατηγορούνται για το ποιος τοποθέτησε τις νάρκες σε διάφορα σημεία της Μαύρης Θάλασσας, ενώ ορισμένες από αυτές αποσυνδέθηκαν από το σημείο που καλωδιώθηκαν και κινούνται στη θάλασσα ανεξέλεγκτες. Σύμφωνα με τη ρωσική πλευρά, θα μπορούσαν να δημιουργηθούν κίνδυνοι για τη ναυσιπλοϊα ακόμα και μέχρι τη Μεσόγειο, εφόσον κάποιες νάρκες παρασυρθούν στη θάλασσα.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications