Ο στρατηγός Michael Flynn καλεί τους Αμερικανούς σε εξέγερση: «Χωρίς θάρρος μπορούμε να χάσουμε τα πάντα στην τυραννία»

Ο στρατηγός Μάικλ Φλιν, πρώην σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, μίλησε στην προεκλογική συγκέντρωση του υποψηφίου για τη Γερουσία των ΗΠΑ Τζος Μάντελ στο Μπράνσγουικ του Οχάιο.Αυτά ήταν τα λόγια του:

Τι εκπληκτική στιγμή να είσαι Αμερικανός.
Αυτό δεν σημαίνει ότι άλλες γενιές δεν έχουν κληθεί να υποστηρίξουν την κληρονομιά των ευλογιών της ελευθερίας και της αυτοδιοίκησης που μας κληροδότησαν οι πρόγονοί μας. Μάλλον είναι η γενιά μας, αυτή ακριβώς τη στιγμή, που θα καθορίσει -για άλλη μια φορά- τη μοίρα του έθνους μας. Γι 'αυτό είμαι σίγουρος.

Όταν ταξιδεύω σε αυτή τη χώρα, τονίζω συχνά στα σχόλιά μου ότι τώρα είναι η ώρα για όλους μας να επιλέξουμε τη δύσκολη σωστή απόφαση αντί για τον εύκολο δρόμο. Με αυτό εννοώ ότι εάν θέλουμε να ανταποκριθούμε στην κληρονομιά των Ιδρυτών μας, πρέπει να είμαστε πρόθυμοι να είμαστε θαρραλέοι και υπόλογοι και να ζητάμε από τους κυβερνητικούς ηγέτες μας. Χρειάζεται εσωτερικό θάρρος να απαιτείς ευθύνες και να μη φοβάσαι να μπεις στον αγώνα όταν το πιο εύκολο πράγμα είναι να το αφήσεις στα χέρια των άλλων.

Οι πρόγονοί μας δεν ενέδωσαν στην πρόκληση της πανίσχυρης Βρετανικής Αυτοκρατορίας. Ήταν πρόθυμοι να εγκαταλείψουν τη ζωή τους και ό,τι είχαν για αυτό που ήξεραν ότι το Στέμμα θα θεωρούσε πράξη προδοσίας. Ήταν από τους πιο γενναίους ανθρώπους στην ανθρώπινη ιστορία και θεωρούσαν ο ένας τον άλλον και τον εαυτό τους υπεύθυνο για τις πράξεις τους. Απλά δείτε τη Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας. Καθένας από τους 56 άνδρες που έβαλαν τα ονόματά τους σε αυτό το πολύτιμο έγγραφο είχε βασικά υπογράψει το δικό του ένταλμα σύλληψης, και ίσως χειρότερα.

Αψηφώντας ξεκάθαρα την άρχουσα τάξη και γνωρίζοντας ότι θα λογοδοτήσουν, έσπασαν με το Στέμμα, διακηρύσσοντας ότι η γέννηση ενός νέου έθνους βασισμένου σε ατομικά δικαιώματα και περιορισμένη κυβέρνηση ήταν πλέον μια σκοτεινή πραγματικότητα.

Θεωρούμε ότι αυτές οι αλήθειες είναι αυτονόητες, ότι όλοι οι άνθρωποι έχουν δημιουργηθεί ίσοι, ότι είναι προικισμένοι από τον Δημιουργό τους με ορισμένα αναπαλλοτρίωτα Δικαιώματα, μεταξύ αυτών είναι η Ζωή, η Ελευθερία και η επιδίωξη της Ευτυχίας.

– Ότι για την κατοχύρωση αυτών των δικαιωμάτων, οι κυβερνήσεις θεσμοθετούνται μεταξύ των ανθρώπων, αντλώντας τις δίκαιες εξουσίες τους από τη συναίνεση των κυβερνώμενων,

Ότι κάθε φορά που μια μορφή διακυβέρνησης είναι καταστροφική για αυτούς τους σκοπούς, είναι δικαίωμα του λαού να την τροποποιήσει ή να την καταργήσει και να ιδρύσει μια νέα κυβέρνηση.

Κι όμως, λιγότερο από ένα μήνα μετά την υπογραφή της Διακήρυξης της Ανεξαρτησίας, ο Σάμιουελ Άνταμς παρότρυνε τους συντρόφους του: «Λάβετε καρδιά, λοιπόν, συμπατριώτες μου, ο αγώνας μας δεν είναι μόνο αν εμείς οι ίδιοι θα είμαστε ελεύθεροι, αλλά αν η ανθρωπότητα θα μείνει ελεύθερη. ένα καταφύγιο στη γη για την πολιτική και θρησκευτική ελευθερία.» Αργότερα εκείνο το έτος, ο Μπέντζαμιν Φράνκλιν έγραψε σε έναν φίλο: «Ελπίζω οι άνθρωποι μας να διατηρήσουν το κουράγιο τους. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι τελικά θα θριαμβεύσουν με την ευλογία του ΘΕΟΥ, ούτε αμφιβάλλω ότι ένας τόσο καλός σκοπός δεν θα λάμβανε αυτή την ευλογία».

Είχαν μεγάλη πίστη - και ελπίδα - ότι οι μελλοντικές γενιές θα έβλεπαν ως καθήκον τους να προστατεύουν και να αγωνίζονται για την ελευθερία όπως έκαναν και θα είχαν το θάρρος να ζητήσουν από την κυβέρνηση να λογοδοτήσει. Χωρίς τη διαδήλωση και των δύο, οι Αμερικανοί θα ήταν στα πρόθυρα να χάσουν τα πάντα από τα χέρια της τυραννίας.

Όλοι τιμούμε δεόντως τη γενναιότητα των Ιδρυτών μας. Αλλά σήμερα, η γενιά μας χρειάζεται νέες πράξεις θάρρους. Βρισκόμαστε σε ένα σημείο καμπής στην αμερικανική ιστορία. Είναι η σειρά μας. Η μοίρα μας καλεί να ενεργήσουμε με θάρρος και υπευθυνότητα για να περάσουμε τη δάδα της ελευθερίας στα παιδιά και τα εγγόνια μας ή να τα χάσουμε όλα. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Η μοίρα της Αμερικής θα κριθεί για άλλη μια φορά, όχι από το μονοπάτι που περπατήσατε χθες, αλλά το μονοπάτι που θα επιλέξετε να περπατήσετε αύριο.

Και σας λέω ότι εμπνέομαι από αυτό που βλέπω στα ταξίδια μου στη μεγάλη μας χώρα. Οι άνθρωποι υψώνονται στο ύψος των περιστάσεων και υπερασπίζονται τον εαυτό τους. Απαιτούν ευθύνες και αναλαμβάνουν ευθύνες. Οι πάστορες μιλούν και στέκονται πιο σταθερά από ποτέ στον άμβωνα. Βλέπω όλο και περισσότερους βετεράνους να διεκδικούν εκλεγμένα αξιώματα και να αναλαμβάνουν άλλες ηγετικές θέσεις για να λογοδοτήσουν για τους εαυτούς τους και για αυτήν τη χώρα.

Δεν είναι μόνο οι βετεράνοι και οι πάστορες που μιλούν και ενισχύονται. Άνδρες και γυναίκες από όλα τα κοινωνικά στρώματα δείχνουν την αξία των προγόνων μας: ηγέτες επιχειρήσεων, δάσκαλοι, προπονητές ποδοσφαίρου, ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων και γονείς. Οι Ιδρυτές μας μας έδειξαν τον τρόπο να επιλέξουμε την πιο δύσκολη σωστή απόφαση από τον πιο εύκολο δρόμο. Έθεσαν τις βάσεις με τα ιδρυτικά μας έγγραφα: τη Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας, το Σύνταγμα των Ηνωμένων Πολιτειών και τη Διακήρυξη των Δικαιωμάτων.

Αυτά τα έγγραφα δεν είναι απλά λόγια, είναι η εκπλήρωση των υποσχέσεων που δίνουμε στους εαυτούς μας ως Αμερικάνοι πολίτες. Και, μέσω της πίστης των ιδρυτών μας στον Θεό και ο ένας στον άλλον, μετέδωσαν στις επόμενες γενιές τα μαθήματα και, ναι, τις υποσχέσεις της ζωής τους ότι μέχρι το τέλος, η ελευθερία και τα δικαιώματα άξιζαν τον κόπο. Σίγουρα είναι μια εξαιρετική στιγμή να είσαι ζωντανός και, ακόμα καλύτερα, είναι μια εξαιρετική στιγμή να είσαι Αμερικανός.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications