Καθηγητής Πανεπιστημίου κακοποιεί  το νεογέννητο μωρό που μόλις είχε υιοθετήσει και στη συνέχεια το δολοφονεί

Ένας πρώην καθηγητής από τη Βόρεια Καρολίνα κατηγορήθηκε για φόνο, αφού κακοποίησε θανάσιμα τον νεογέννητο θετό γιο του, δήλωσαν οι αρχές.

Ο Van Erick Custodio, 42 ετών, κατηγορήθηκε για φόνο πρώτου βαθμού την Πέμπτη σε σχέση με τον θάνατο των 6 εβδομάδων Lucas Birchim, σύμφωνα με το αστυνομικό τμήμα της Gastonia. Ο Custodio είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για κακοποίηση παιδιών, αλλά αυτές οι κατηγορίες τέθηκαν μετά τον θάνατο του Birchim σε τοπικό νοσοκομείο την Τετάρτη (δηλαδή είχαν κουκουλώσει το θέμα και τον είχαν αφήσει ελεύθερο τα κλασικά που κάνουν οι συμμορίτες καθώς όλοι αυτοί ειναι απο συγγενικές τους ράτσες που τους βαζουν και στα σχολεια ως Καθηγητές για κάνουν πλυση εγκεφαλου). Το μωρό είχε υποστεί διάφορα τραύματα, μεταξύ των οποίων κάταγμα κρανίου και σπασμένο πλευρά.

Ο Custodio κρατείται με εγγύηση 500.000 δολαρίων στη φυλακή της κομητείας Gaston. Στον προσωπικό του ιστότοπο, περιγράφει τον εαυτό του ως "Σύμβουλος UX που θέλει να αντιμετωπίσει το επόμενο έργο" ενώ εργαζόταν ως βοηθός καθηγητής επιστήμης υπολογιστών στο Belmont Abbey College.

Το σχολείο επιβεβαίωσε ότι προσλήφθηκε το 2019, αλλά βρισκόταν σε άδεια προτού τελικά αποβληθεί την Τετάρτη. Ένας εκπρόσωπος του Πανεπιστημίου της Βόρειας Καρολίνας επιβεβαίωσε επίσης ότι ο Custodio προσλήφθηκε με "περιορισμένη προσωρινή σύμβαση για να διδάξει μια τάξη αυτό το εξάμηνο".

«Έχει τεθεί σε διοικητική άδεια και ένα άλλο μέλος ΔΕΠ θα καλύψει αυτή την τάξη για το υπόλοιπο του εξαμήνου», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του UNCC. Ο πρώην δάσκαλος και η σύζυγός του έχουν τεκμηριώσει εδώ και καιρό τη διαδικασία υιοθεσίας, δημιουργώντας ένα GoFundMe τον περασμένο Ιανουάριο και μάλιστα δημοσιεύοντας ένα βίντεο για να βοηθήσουν στην υιοθεσία. «Αισθανόμαστε ότι ο Θεός έβαλε αυτή την επιθυμία στις καρδιές μας», είπε το ζευγάρι. «Πάντα θέλαμε να κάνουμε οικογένεια».

Τον περασμένο Αύγουστο, το ζευγάρι ασχολήθηκε ακόμη και με την BothHands, μια οργάνωση που βοηθά τις «οικογένειες που έχουν υιοθετήσει να χρηματοδοτήσουν τις υιοθεσίες τους συντονίζοντας ένα έργο υπηρεσιών για να φτιάξουν το σπίτι μιας χήρας». Η ΜΚΟ επιβεβαίωσε στο WCTI ότι βοήθησαν τους Custodios να συγκεντρώσουν χρήματα για την υιοθεσία.

«Η ομάδα μας είναι απίστευτα συντετριμμένη από αυτά τα νέα», ανέφερε το πρακτορείο σε ανακοίνωσή του. «Βρίσκουμε αυτές τις ενέργειες αποτρόπαιες και προσευχόμαστε για τη θεραπεία αυτού του παιδιού. Προσπαθούμε όλα τα παιδιά να τοποθετηθούν σε ασφαλή σπίτια, για τα οποία η καρδιά μας είναι ραγισμένη».

Οι αρχές λένε ότι την 1η Απριλίου, αστυνομικοί και προσωπικό έκτακτης ανάγκης πήγαν στο σπίτι του μετά από αναφορές για «μωρό που είχε πάθει καρδιακή ανακοπή». Μεταφέρθηκε τελικά σε ένα τοπικό νοσοκομείο, όπου οι αρχές μπόρεσαν να προσδιορίσουν ότι τα τραύματα του μωρού ήταν "απο σωματική κακοποίηση".

Οι τραυματισμοί και οι καταθέσεις μαρτύρων οδήγησαν τις αρχές να λάβουν ένταλμα σύλληψης για κακοποίηση παιδιών με βαριά σωματική βλάβη.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications