Μπορεί η ασφάλεια του κόσμου να βρίσκεται στα χέρια ενός παράφρονα ηλικιωμένου που  παριστάνει τον πρόεδρο;

Ο Ντόναλντ Τραμπ προειδοποίησε στη μέση της προεκλογικής εκστρατείας για την κατάσταση του, και ένας διάσημος Νορβηγός ψυχίατρος υπέδειξε ότι ο υποψήφιος για την προεδρία Τζο Μπάιντεν έπασχε από γεροντική άνοια. «Αυτός ο άνθρωπος τον εμπιστεύονται οι Δημοκρατικοί και οι άλλοι παγκοσμιοποιητές του κόσμου. Αυτός είναι ο άνθρωπος που πρόκειται να καθίσει στον Λευκό Οίκο με το δάχτυλό του στο πυρηνικό κουμπί. Δεν μιλάμε πλέον για ορθολογική πολιτική. Μιλάμε για την τρέλα που μπήκε στο σύστημα», προειδοποίησε ο Χέγκεν μετά τη δόλια νίκη του.

Αφού ανέλυσε τις δημόσιες εμφανίσεις του υποψήφιου για την προεδρία των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ο Νορβηγός ψυχίατρος παρατήρησε μια προφανή συγγενή ανεπάρκεια στην ψυχική του υγεία, η οποία μπορεί να είναι ένδειξη επιδείνωσης της άνοιας.

Αυτό που ξεκίνησε ως μικρά επεισόδια όταν ο Μπάιντεν ξεκίνησε την εκστρατεία του για να γίνει υποψήφιος των Δημοκρατικών για την προεδρία - «λήθη, φασαρίες, σύγχυση, εξαπάτηση και επιθετικότητα» - επιδεινώθηκε «με καλπάζουσα ταχύτητα», σημείωσε ο Χέγκεν σε ένα άρθρο που δημοσίευσε η Nettavisen.

Στο κομμάτι που ονομάζεται "Γιατί οι Δημοκρατικοί συνεχίζουν να υποστηρίζουν έναν παράφρονα υποψήφιο;" Ο Χέγκεν σημείωσε ότι ο Μπάιντεν έχει πλέον σε μεγάλο βαθμό αποκλειστεί από επαφή με τα μέσα ενημέρωσης και το κοινό. Όταν εμφανίζεται, η ομιλία διαρκεί το πολύ 10 λεπτά. Ο Μπάιντεν λαμβάνει οδηγίες μέσω ακουστικού ή διαβάζει το κείμενο. Ερωτήσεις από τον Τύπο δεν επιτρέπονται.

«Τις λίγες φορές που ο Μπάιντεν συμμετείχε σε μια πραγματική συζήτηση, αντιμετώπισε προβλήματα συγκέντρωσης, απώλεια μνήμης και ξαφνικά προβλήματα σκέψης», είπε.

«Φυσικά, μπορώ ακόμα να τον κρίνω λάθος, αλλά στα μάτια μου μοιάζει με άτομο που έχει ήδη επηρεαστεί άσχημα από άνοια. Και οι προεδρικές εκλογές είναι ακόμη πολύ προχωρημένες. Κι αν η κατάστασή του χειροτερέψει τους επόμενους δύο ή τρεις μήνες;» αναρωτήθηκε ο Χέγκεν.

«Αυτό δεν είναι προπαγάνδα φόβου από εμένα. Όλοι όσοι είχαν εμπειρία με άτομα με άνοια γνωρίζουν ότι η επιδείνωση μπορεί να έρθει γρήγορα και να πάρει μια ιδιαίτερα δραματική πορεία», έγραψε ο Χέγκεν, προειδοποιώντας για τους πιθανούς κινδύνους που συνδέονται με ένα πιθανό θύμα άνοιας ως αισιόδοξος πρόεδρος», προειδοποίησε.

Αυτό που κανείς δεν περίμενε τότε είναι ότι ο Τζο Μπάιντεν θα κατέληγε να κάθεται στον Λευκό Οίκο και να διευθύνει μια από τις μεγαλύτερες πυρηνικές δυνάμεις του κόσμου κατά τη διάρκεια του χειρότερου πολέμου που έχει βιώσει ο κόσμος από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Γι' αυτό ολοένα και περισσότερες φωνές ζητούν την παραπομπή του Τζο Μπάιντεν, ειδικά μετά τα υπερβολικά σχόλιά του για τις διεθνείς υποθέσεις την περασμένη εβδομάδα.

«Δεν είναι προσωπικό. Δεν είναι πολιτικό. Αλλά είναι προφανές ότι ο Τζο Μπάιντεν δεν είναι καλά και ότι πρέπει να γίνει επίκληση της 25ης Τροποποίησης», υπερασπίστηκε ο δημοσιογράφος του Fox, Τάκερ Κάρλσον, ο οποίος πρόσθεσε: «Αυτή η τροπολογία, φυσικά, επιτρέπει την προσωρινή ή οριστική απομάκρυνση του προέδρου εάν δεν είναι σε θέση να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του».

Ο ίδιος ο Μπάιντεν χλεύασε και αρνήθηκε όσα είχε πει, στη συνέχεια έκανε πίσω και είπε ότι ανέλαβε την ευθύνη για τις δηλώσεις του. Ο κόσμος είναι μάρτυρας πώς ένας μπερδεμένος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών κάνει αντιφατικές δηλώσεις με σοβαρές συνέπειες.

Σύμφωνα με τον Carlson, δεν πρόκειται για λανθασμένες δηλώσεις ή γκάφες: «Γκάφα είναι όταν το όνομα κάποιου προφέρεται λάθος.

«…Θα χρησιμοποιήσουν οι Ηνωμένες Πολιτείες χημικά όπλα; Αυτά δεν είναι γκάφες. Είναι το κάτι άλλο. Ο Κάρλσον είπε ότι ένα σταθερό χαρακτηριστικό της δημόσιας συμπεριφοράς του Μπάιντεν είναι ο θυμός και έπαιξε ένα μοντάζ διάρκειας λεπτών που το αποδεικνύει, ένα κοινό χαρακτηριστικό των ηλικιωμένων ανδρών (ο Μπάιντεν είναι 79 ετών), ειδικά εκείνων με διανοητική παρακμή, σύμφωνα με τον Κάρλσον.

Όπως ανέφερε η Western Journal: Το ζήτημα των χημικών όπλων προέκυψε από την ερώτηση ενός δημοσιογράφου σχετικά με το πώς θα μπορούσαν να απαντήσουν οι Ηνωμένες Πολιτείες εάν η Ρωσία ξεκινούσε χημικό πόλεμο στην Ουκρανία. Ήταν ένα είδος ερώτησης που οι πρόεδροι σπάνια απαντούν, σημείωσε ο Carlson. «Οι πρόεδροι σπάνια απαντούν σε υποθετικές ερωτήσεις για έναν απλό λόγο: Δεν γνωρίζουν τις συνθήκες εκ των προτέρων. Δεν υπάρχει λοιπόν κανένας λόγος να διακινδυνεύσουμε το κύρος της Αμερικής ή να τρομοκρατήσουμε τον υπόλοιπο κόσμο λέγοντας το λάθος... Ο Μπάιντεν δεν είχε καμία υποχρέωση να απαντήσει σε αυτή την ερώτηση. Πολύ λίγοι πρόεδροι θα είχαν απαντήσει».

Στην Πολωνία μια μέρα αργότερα, ο Μπάιντεν, απευθυνόμενος στους αμερικανικούς στρατιώτες, μίλησε για το τι θα έβλεπαν όταν πήγαιναν στην Ουκρανία, αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι ΗΠΑ θα έβαζαν στρατεύματα εκεί. «Το Fox News επικοινώνησε με τον εκπρόσωπο του Μπάιντεν μετά από αυτές τις παρατηρήσεις», είπε ο Κάρλσον, «και κανείς εκεί - κανείς στον Λευκό Οίκο - δεν γνώριζε ότι αυτά τα σχόλια είχαν καταγραφεί».

Ο Μπάιντεν είναι «κάποιος που κυριολεκτικά δεν έχει ιδέα τι συμβαίνει… Ο Μπάιντεν είπε ότι όλα όσα είπε την περασμένη εβδομάδα είναι αλήθεια και τίποτα από αυτά δεν έχει διορθωθεί από τους ανθρώπους που εργάζονται για αυτόν». «…Το αστείο τελείωσε». «Διακυβεύονται πάρα πολλά. Αν υπήρξε ποτέ μια στιγμή, αν υπήρξε ποτέ μια στιγμή στην ιστορία των ΗΠΑ να επικαλεστεί την 25η Τροποποίηση, είναι τώρα». Όπως είπε και ο ίδιος ο Τζο Μπάιντεν: «Για όνομα του Θεού, αυτός ο άνθρωπος δεν μπορεί να παραμείνει στην εξουσία».

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications