Ρώσος βουλευτής απαιτεί από τις Ηνωμένες Πολιτείες να επιστρέψουν την Αλάσκα στη Ρωσία

Ένας βουλευτής από τη Ρωσική Ομοσπονδία ζήτησε από τις Ηνωμένες Πολιτείες να επιστρέψουν την Αλάσκα στους Ρώσους και να αποζημιώσουν τη χώρα οικονομικά για τη ζημιά που προκλήθηκε από τις εξοντωτικές κυρώσεις που επέβαλε ο Λευκός Οίκος, μετά την εισβολή στην Ουκρανία από τον Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο βουλευτής Όλεγκ Ματβέιτσεφ, ο οποίος μιλά συχνά εκ μέρους ανώτατων κυβερνητικών αξιωματούχων, έκανε τις δηλώσεις την Κυριακή στη ρωσική κρατική τηλεόραση.

«Θα πρέπει να σκεφτούμε την αποκατάσταση της ζημιάς που προκλήθηκε από τις κυρώσεις και τον ίδιο τον πόλεμο, γιατί και αυτό κοστίζει χρήματα και πρέπει να τα ανακτήσουμε», είπε ο Ματβέιτσεφ.

Ο Ματβέιτσεφ ζήτησε επίσης «την επιστροφή όλης της ρωσικής περιουσίας, της ρωσικής αυτοκρατορίας, της Σοβιετικής Ένωσης και της σημερινής Ρωσίας, η οποία έχει αρπαχθεί από τις Ηνωμένες Πολιτείες κ.λπ.».

Αυτό περιλαμβάνει την Αλάσκα και ακόμη και το Fort Ross της Καλιφόρνια, μια μικρή περιοχή στην κομητεία Sonoma, κάποτε άνηκε στην Ρωσική Αυτοκρατορία και πωλήθηκε το 1841.

Συμπεριέλαβε και την Ανταρκτική στις εδαφικές του διεκδικήσεις.

«Τη ανακαλύψαμε, επομένως μας ανήκει», είπε.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications