Λουκασένκο σε NATO: «Μην τολμήσετε να στείλετε στρατεύματα στην OYKPANIA – Θα ξεσπάσει Γ’ ΠΠ»

Μετά τη Μόσχα και ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα στη Δύση και το ΝΑΤΟ, το οποίο φέρεται να εξετάζει το ενδεχόμενο να στείλει στρατεύματα στην Ουκρανία.

Όπως γράφει το CNN, o Λουκασένκο δήλωσε την Πέμπτη ότι εάν η πρόταση της Πολωνίας υιοθετηθεί «θα σημάνει τον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο».

«Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή και πολύ τεταμένη», δήλωσε ο Λουκασένκο, σύμφωνα με δημοσίευμα του Associated Press.

Την περασμένη εβδομάδα, ο ηγέτης του κυβερνώντος κόμματος της Πολωνίας δήλωσε ότι θα πρέπει να σταλεί μια διεθνής ειρηνευτική αποστολή στην Ουκρανία και να της δοθούν τα μέσα για να αμυνθεί. Αρκετές δυτικές χώρες έχουν δηλώσει ότι δεν θα αναπτύξουν τα στρατεύματά τους στην Ουκρανία.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν προειδοποίησε, κατά την έναρξη της επέμβασης της Ρωσίας στην Ουκρανία, ότι οποιαδήποτε ξένη ανάμειξη στη στρατιωτική επιχείρηση της Μόσχας θα προκαλέσει άμεση ρωσική απάντηση, που θα οδηγήσει σε «συνέπειες που δεν έχετε δει ποτέ στην ιστορία σας».

Ερωτηθείς σχετικά με την πρόταση της Πολωνίας την Τετάρτη, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε: «Θα ήταν μια πολύ απερίσκεπτη και εξαιρετικά επικίνδυνη απόφαση».

Ο Πεσκόφ τόνισε ότι οποιαδήποτε πιθανή επαφή μεταξύ ρωσικών και νατοϊκών δυνάμεων «θα μπορούσε να έχει σαφείς συνέπειες, που θα ήταν δύσκολο να αποκατασταθούν».

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications