Ο Πούτιν προειδοποίησε ότι ο αριστερός προοδευτισμός καταστρέφει τη Δύση: «Έχει συμβεί στη Ρωσία, είναι κακό, καταστρέφει τις αξίες»

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν επέκρινε σε μια ομιλία του τον Οκτώβριο του 2021 την ακροαριστερή ιδεολογία που προκαλεί κοινωνικά δεινά σε όλο τον δυτικό κόσμο, λέγοντας ότι δεν διαφέρει από αυτό που συνέβη στη Ρωσία κατά την επανάσταση του 1917.

Ο Πούτιν έκανε τις παρατηρήσεις κατά τη διάρκεια μιας ολομέλειας της 18ης ετήσιας συνάντησης της Διεθνούς Λέσχης Συζήτησης Βαλντάι στο Σότσι, το θέμα της οποίας ήταν «Παγκόσμια αναταραχή στον 21ο αιώνα». Τα σχόλια του Πούτιν μεταφράστηκαν από διερμηνέα και το βίντεο ανέβηκε στον ιστότοπο της ρωσικής κυβέρνησης.

«Βλέπουμε με αμηχανία την παράλυση που δημιουργείται σε χώρες που έχουν συνηθίσει να θεωρούν τους εαυτούς τους ναυαρχίδες της προόδου», είπε ο Πούτιν. «Φυσικά, δεν μας αφορά το τι συμβαίνει, όπως οι κοινωνικές και πολιτιστικές αναταραχές που συμβαίνουν σε ορισμένες δυτικές χώρες. Ορισμένοι πιστεύουν ότι η επιθετική διαγραφή ολόκληρων σελίδων της ιστορίας τους, η καταφατική δράση προς το συμφέρον των μειονοτήτων και η απαίτηση να αποκηρύξουν την παραδοσιακή ερμηνεία των αξιών τόσο βασικών όπως η μητέρα, ο πατέρας, η οικογένεια και η διάκριση μεταξύ των φύλων. ένα ορόσημο… μια ανανέωση της κοινωνίας».

Ο Πούτιν είπε ότι τα δυτικά έθνη είχαν το δικαίωμα να κάνουν ό,τι θέλουν, αλλά ότι «η συντριπτική πλειοψηφία της ρωσικής κοινωνίας» απέρριψε αυτούς τους νέους τρόπους σκέψης.

«Η προετοιμασία της λεγόμενης κοινωνικής προόδου πιστεύει ότι το να φέρεις μια νέα συνείδηση, μια νέα συνείδηση ​​στην ανθρωπότητα, είναι το σωστό», είπε ο Πούτιν. «Αλλά υπάρχει ένα πράγμα που θα ήθελα να πω: Οι συνταγές τους δεν είναι κάτι καινούργιο. Αν και φαίνεται παράδοξο, είναι κάτι που έχουμε δει στη Ρωσία. Συνέβη ήδη στη χώρα μας μετά την επανάσταση του 1917, οι Μπολσεβίκοι ακολούθησαν τα δόγματα του Μαρξ και του Ένγκελς (σημείωση όλως "τυχαίως" Ιουδαίοι και οι δύο ). Και δήλωσαν επίσης ότι θα μπουν για να αλλάξουν τον παραδοσιακό τρόπο ζωής, τον πολιτικό, τον οικονομικό, καθώς και την ίδια την έννοια της ηθικής, τις βασικές αρχές για μια υγιή κοινωνία. Προσπάθησαν να καταστρέψουν τις αξίες των ετών και των αιώνων, αναθεωρώντας τη σχέση μεταξύ των ανθρώπων, ενθαρρύνθηκαν να αναφέρουν τους δικούς τους συγγενείς και τους αγαπημένους τους. Χαιρετίστηκε ως η πορεία της προόδου.

«Παρεμπιπτόντως, οι Μπολσεβίκοι ήταν απολύτως μισαλλόδοξοι σε απόψεις διαφορετικές από τις δικές τους», συνέχισε ο Πούτιν. «Νομίζω ότι αυτό πρέπει να σας θυμίζει κάτι που συμβαίνει. Και βλέπουμε τι συμβαίνει στις δυτικές χώρες, βλέπουμε με αμηχανία τις πρακτικές που είχε η Ρωσία και που αφήσαμε πίσω στην πορεία, ο αγώνας για ισότητα και κατά των διακρίσεων γίνεται ένας επιθετικός δογματισμός στα όρια του παραλογισμού, όταν μεγάλοι συγγραφείς του παρελθόντος όπως ο Σαίξπηρ δεν διδάσκονται πλέον στα σχολεία και τα πανεπιστήμια, επειδή ανακοινώθηκαν ως καθυστερημένοι κλασικοί που δεν κατανοούσαν τη σημασία του φύλου ή της φυλής».

«Στο Χόλιγουντ υπάρχουν μπροσούρες που σου υπενθυμίζουν τι να κάνεις στον κινηματογράφο, στις ταινίες, πόσες προσωπικότητες και ηθοποιοί υπάρχουν, τι χρώμα, τι φύλο, και μερικές φορές είναι ακόμη πιο αυστηρό από αυτό που έκανε το Τμήμα Προπαγάνδας της Κεντρικής Επιτροπής του Σοβιετικού Κομμουνιστικού Κόμματος», είπε. «Και η καταπολέμηση του ρατσισμού, που είναι ένας υψηλός στόχος, γίνεται μια νέα κουλτούρα, η κουλτούρα της ακύρωσης, και σε αντίστροφη διάκριση, ο ρατσισμός στην μπροστινή όψη. Και χωρίζει τους ανθρώπους, ενώ οι πραγματικοί αγωνιστές για τα πολιτικά δικαιώματα, προσπάθησαν να εξαλείψουν αυτές τις διαφορές. Ζήτησα από τους συναδέλφους μου να βρουν αυτό το απόφθεγμα από τον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ και είπε: «Έχω ένα όνειρο, ότι τα τέσσερα μικρά παιδιά μου θα ζήσουν μια μέρα σε ένα έθνος όπου δεν θα κρίνονται από το χρώμα του δέρματός τους, αλλά από το περιεχόμενο του χαρακτήρα τους».

«Οι Μπολσεβίκοι μίλησαν για εθνικοποίηση όχι μόνο της περιουσίας, αλλά και των γυναικών», συνέχισε ο Πούτιν. «Οι υποστηρικτές των νέων προσεγγίσεων θέλουν να εξαλείψουν ολόκληρη την έννοια του άνδρα και της γυναίκας, και όσοι τολμούν να πουν ότι άντρες και γυναίκες υπάρχουν και ότι αυτό είναι ένα βιολογικό γεγονός, ουσιαστικά εξορίζονται. Πατέρας ή μητέρα νούμερο ένα, πατέρας ή μητέρα νούμερο δύο. Και όλα αυτά λέγονται, ώστε οι άνθρωποι να μην είναι δυστυχισμένοι».

«Και θα ήθελα να πω ότι αυτό δεν είναι κάτι καινούργιο, γιατί τις δεκαετίες του 1920 και του 1920, οι Σοβιετικοί της υψηλής ραπτικής του Ταγκόρ έβγαλαν το λεγόμενο «Newspeak» και νόμιζαν ότι έτσι οικοδομούσαν μια νέα συνείδηση ​​και επινοώντας νέες αξίες και έφτασαν τόσο μακριά που μέχρι τώρα νιώθουμε τις συνέπειες», κατέληξε. «Υπάρχουν τερατώδη πράγματα όταν τα παιδιά διδάσκονται από πολύ νωρίς ότι το αγόρι μπορεί εύκολα να γίνει κορίτσι και αυτή η επιλογή επιβάλλεται. Οι γονείς παραμερίζονται και το παιδί αναγκάζεται να πάρει αυτή την καταστροφική απόφαση. Και αν πούμε τα πράγματα με το όνομά τους, αυτό είναι σχεδόν ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και όλα αυτά κάτω από τη σημαία της προόδου».Αυτά βεβαία ειναι γνωστά σε όσους δεν έχουν μολυνθεί.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications