Η αμερικανική πρεσβεία αφαιρεί όλα τα στοιχεία από τα εργαστήρια βιοόπλων της Ουκρανίας

Η Πρεσβεία των ΗΠΑ αφαίρεσε από τον ιστότοπό της όλα τα στοιχεία για εργαστήρια βιολογικών όπλων στην Ουκρανία

Στο πλαίσιο του «Προγράμματος Μείωσης Βιολογικών Απειλών», οι ΗΠΑ διαθέτουν έξι τέτοιες εγκαταστάσεις στην Ουκρανία. Αυτό οδήγησε πολλούς ανθρώπους να αναρωτηθούν εάν η Ρωσία στοχεύει πραγματικά τα μυστικά εργαστήρια βιοόπλων της Αμερικής στην Ουκρανία.

Τώρα, ο επίσημος ιστότοπος της πρεσβείας των ΗΠΑ έχει αφαιρέσει όλα τα στοιχεία από βιολογικά εργαστήρια στην Ουκρανία. Αυτά τα βιολογικά εργαστήρια χρηματοδοτούνταν και λειτουργούσαν από κοινού από το Υπουργείο Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών (DOD). Αυτά τα έγγραφα περιλαμβάνουν σημαντικές λεπτομέρειες κατασκευής, χρηματοδότησης και αδειοδότησης για τα εργαστήρια βιολογικών όπλων στην Ουκρανία. Αλλά τώρα η κυβέρνηση των ΗΠΑ αφαιρεί αυτά τα έγγραφα από το Διαδίκτυο.

Αυτό έρχεται σε μια εποχή που ο παγκόσμιος πληθυσμός ξυπνά με την πραγματικότητα της κερδοσκοπικής έρευνας των εργαστηρίων και την ανάπτυξη εμβολίων και διαγνωστικών. Αυτά τα βιο-εργαστήρια παράγουν παθογόνα με δυνατότητα πανδημίας που εκμεταλλεύονται το ανθρώπινο ανοσοποιητικό σύστημα και αποτελούν το θεμέλιο πάνω στο οποίο προέρχονται οι ιατρικές απάτες.

Ένα τεράστιο δίκτυο βιοεργαστηρίων στην Ουκρανία
Το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ χρηματοδότησε τουλάχιστον 15 διαφορετικά βιολογικά εργαστήρια στην Ουκρανία. Αυτά δεν είναι κινέζικα ή ρωσικά βιοεργαστήρια. Τουλάχιστον οκτώ από αυτά τα εργαστήρια βιολογικών όπλων λειτουργούν αποκλειστικά από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτά τα εργαστήρια «ενοποιούν και ασφαλίζουν παθογόνα και τοξίνες που προκαλούν ανησυχία για την ασφάλεια» για τη διεξαγωγή «βελτιωμένης βιοασφάλειας, βιοασφάλειας και βιοπαρακολούθησης» μέσω «διεθνών ερευνητικών συνεργασιών».

Το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ συνεργάζεται απευθείας με το Υπουργείο Υγείας της Ουκρανίας, την Ουκρανική Κρατική Υπηρεσία για την Ασφάλεια των Τροφίμων και την Προστασία των Καταναλωτών, την Εθνική Ακαδημία Αγροτικών Επιστημών και το Υπουργείο Άμυνας. Αυτό το δίκτυο βιολογικών εργαστηρίων περιλαμβάνει εγκαταστάσεις στην Οδησσό, τη Βίνιτσα, το Uzhgorod, το Lviv, το Κίεβο, το Kherson, το Ternopil, την Κριμαία, το Luhansk και δύο ύποπτες εγκαταστάσεις στο Kharkiv και στο Mykolaiv.

Τα τελευταία χρόνια, πολλά από αυτά τα εργαστήρια έχουν φτάσει στο επίπεδο βιοασφάλειας 2, επιτρέποντας στους επιστήμονες να πειραματιστούν με ιούς και βακτήρια. Τα τελευταία δύο χρόνια, αυτά τα εργαστήρια, σε συνεργασία με το Υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας, έχουν δημιουργήσει άλλα τέσσερα κινητά εργαστήρια για τη διεξαγωγή επιδημιολογικής επιτήρησης του ουκρανικού λαού.

Κατάλογος εγγράφων των ουκρανικών Biolabs που αποσύρθηκαν από την Πρεσβεία των ΗΠΑ.Μέχρι πρόσφατα, η ύπαρξη και οι λεπτομέρειες αυτών των εργαστηρίων βιολογικών όπλων ήταν δημόσια. Η πρεσβεία των ΗΠΑ είχε προηγουμένως αποκαλύψει την τοποθεσία και τις λεπτομέρειες αυτών των εργαστηρίων σε μια σειρά αρχείων PDF στο διαδίκτυο. Στις 26 Φεβρουαρίου 2022, ο επίσημος ιστότοπος της πρεσβείας έκλεισε τους συνδέσμους προς τα 15 εργαστήρια βιολογικών όπλων.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications