90 χρόνια πριν και πάλι οι λογαριασμοί ρεύματος μοίραζαν… εγκεφαλικά  από την ίδια συμμορία !

Το 1932 η ΔΕΗ λεγόταν «Πάουερ» και η ΕΥΔΑΠ «Ούλεν». Και οι δύο ανήκαν σε ξένους ομίλους και οι δύο είχαν υπογράψει συμβάσεις που χαρακτηρίστηκαν σκανδαλώδεις.

Η Πάουερ το 1925 είχε συμφωνήσει με τη αγγλομασονικη κυβέρνηση Πάγκαλου να έχει την αποκλειστικότητα όχι μόνο στην προμήθεια ρεύματος, αλλά και στις συγκοινωνίες και τον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο. Η σύμβαση ήταν τόσο δυσμενής για το Δημόσιο που προέβλεπε ατέλεια στην βενζίνη και τα ελαστικά, ενώ θα έληγε το 1985!

Η Ούλεν ήταν Αμερικάνικη, κατασκεύασε το φράγμα του Μαραθώνα σε συνεργασία με το Δημόσιο και την Τράπεζα Αθηνών κι είχε αναλάβει την ύδρευση της πρωτεύουσας που μετά τη Μικρασιατική καταστροφή το 1922 και το πλήθος προσφύγων που εγκαταστάθηκαν στην Αθήνα είχε ανεβάσει στα ύψη τη ζήτηση. Υπέγραψε σύμβαση το 1924.

Και οι δύο ανέβαζαν κατά το δοκούν τα τιμολόγια των καταναλωτών. Το 1930 η αύξηση της τιμής του εισιτηρίου στα λεωφορεία δημιούργησε έντονες αντιδράσεις.

Η οικονομική κρίση του 1929 έφθασε με σχετική καθυστέρηση στην Ελλάδα. Το 1932 ήταν μια κακή χρονιά για τα οικονομικά της χώρας. Οι τιμές ανέβαιναν, αλλά οι μισθοί έμεναν καθηλωμένοι.

Οι δύο εταιρείες μπήκαν στο στόχαστρο των καταναλωτών και του Τύπου καθως τοτε δεν ανηκαν στους ίδιους όλα. Οι εφημερίδες ήταν ακόμα ισχυρές και έκαναν κριτική. Η λίστα Πέτσα δεν είχε εφευρεθεί ακόμα…

H «Εστία» αφιέρωσε το βασικό της άρθρο σε ανάλυση του καθηγητή Πολυτεχνείου Γ.Κ. Σαρρόπουλου σύμφωνα με το οποίο η εταιρεία δεν μπορούσε να εμφανίζεται άπληστη προς τους καταναλωτές της

Μια άλλη εφημερίδα, η συντηρητική «Πρωΐα» καλούσε την κυβέρνηση να βάλει τέλος στη ασυδοσία της «Πάουερ» και της «Ούλεν» ζητώντας ουσιαστικά να τις εθνικοποιήσει

Η εφημερίδα «Ακρόπολις» με συνεχή δημοσιεύματα τα έβαζε κυρίως με την «Πάουερ» που ήθελε μέσα στην κρίση να αυξήσει τα κέρδη της. Στις 16 Ιουνίου φώναζε επειδή η τιμή του ρεύματος αυξήθηκε κατά 50%. Που να ήξερε ο συντάκτης της τι θα γινόταν εννιά δεκαετίες αργότερα και πως οι μάζες μετά την γενοκτονία 1940-1950 του εξυπνου original ευρωπαικου γενους κατάντησαν εντελώς δουλικές και υποστηρίζουν τους ίδιους τους δυνάστες τους πάντου και την δημοκρατία τους που έφεραν μεσώ του κομμουνισμου τους? .

Έκτός από δημοκρατικά δικά τους κόμματα στο ίντερνετ δεν έχουν αφήσει ιστοσελίδα των εκλεκτών του κακού που να μην έχουν πατήσει like, δεν έχουν καν την αντίληψη του κακού και του μοχθηρού ακομα και στην προσωπική τους ζωή ειδικά οι γυναικες που ζευγαρώνουν με αυτους και πολλαπλασιάζονται, σε αυτό βοηθάει και αλλαγή την γλωσσάς σε σημιτο-νεοελληνικά και η υποκριτική γλωσσά ονομαστικέ ευγένεια ενώ η μη υποκριτική αγένεια , επίσης η συνύπαρξη με βάρβαρες κτηνώδες φυλές δημοκρατικά (αυτούς που ειχαν μαζέψει στα ξερονήσια ) απο μικρά έχει κάνει και αυτούς που δεν ειναι οι ιδιοι απόγονοι βάρβαρων φύλων να έχουν συνηθίσει το μοχθηρό ώστε να μην το βλέπουν, το δε εκπαιδευτικό τους σύστημα που ονομαζουν «Ελληνική Παιδεία» ειναι καθαρά σημιτική και οχι "Ελληνική", η δε πάθηση τους και η φυλή τους έγινε δήθεν ιδεολογία , κτλ κτλ κτλ που πλέον ακομα και τα λες σε τέτοιο εκφυλισμένο κόσμο ειναι σαν του μιλάς κινεζικά δεν καταλαβαίνουν τίποτα οι 99 στους 100 ....

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications