Με τους 60ρηδες εχει πρόβλημα ο Θ.Βασιλακόπουλος: «Σε αυτούς οφείλονται οι θάνατοι- Δεν τους επιβάλλεται το εμβόλιο»

«Σε έναν μήνα θα έχουμε φτάσει σε ένα πολύ υψηλό τείχος ανοσίας», ανέφερε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Εντατικής θεραπείας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος ο οποίος όμως τα έβαλε με τους 60ρηδες ζητώντας έμμεσα την αύξηση της πίεσης για εμβολιασμό.

Βέβαια προβλήματα με βάσει τις κυβερνητικές επιλογές στο ΕΣΥ δεν είδε, κάνοντας και αυτός ότι κάνει η κυβέρνηση, ρίχνει δηλαδή τις ευθύνες στους πολίτες.

Ο κ. Βασιλακόπουλος εξήγησε, μεταξύ άλλων, ποια αναμένεται να είναι η πορεία της πανδημίας στη χώρα από εδώ και εξής.

Πρόβλημα οι ανεμβολίαστοι άνω των 60
Ωστόσο, τόνισε πως «το πρόβλημα της Ελλάδας είναι η μικρή ομάδα των 300.000 ανεμβολίαστων 60 ετών και άνω που προκαλούν μεγάλο αριθμό θανάτων. Όταν οι κοινωνίες δεν αποδέχονται το εμβόλιο και οι ηγεσίες δεν έχουν τον τρόπο να το επιβάλουν, θα θρηνούμε πολλά θύματα».

«Έχουμε το όπλο να προστατευτούμε, αλλά δεν το διαλέγουμε. Αν δείτε τη χθεσινή έκθεση του ΕΟΔΥ, θα δείτε ότι το 95% των θανάτων ήταν ανθρώπων άνω των 60 ετών. Δυστυχώς υπάρχουν ακόμα περίπου 300.000 Έλληνες στην ηλικία άνω των 60 ετών που είναι εντελώς απροστάτευτοι, δεν έχουν εμβολιαστεί. Αν ήταν εμβολιασμένοι, θα ήμασταν όπως άλλες χώρες που με παρόμοια κρούσματα με εμάς έχουν μονοψήφιο ή χαμηλό διψήφιο αριθμό θανάτων», σημείωσε ο κ. Βασιλακόπουλος.

«Έχουμε περίπου 30.000 Έλληνες κάθε μέρα που ενισχύουν το σύστημα ανοσίας τους. Έχουμε περίπου 20.000 κρούσματα, και περίπου 10.000 εμβολιασμούς πρώτης δόσης καθημερινά. Σε έναν μήνα, θα έχουμε άλλο ένα εκατ. ανθρώπων που θα έχουν εμβολιαστεί ή ανοσοποιηθεί λόγω της λοίμωξης. Έχουμε 5 εκατ. ανθρώπους που έχουν κάνει 3 δόσεις και 7 εκατ. που έχουν κάνει δύο δόσεις. Με όλα αυτά μαζί, θα έχουμε φτάσει σε ένα πολύ υψηλό τείχος ανοσίας», ανέφερε ο καθηγητής.

Η διαφορά των πρωτεϊνικών εμβολίων με τα mRNA
Επίσης, μιλώντας για τα νέα εμβόλια που αναμένεται να έρθουν στη χώρα ο ίδιος εξήγησε ότι «σε αντίθεση με τα εμβόλια του mRNA, τα πρωτεϊνικά εμβόλια της Sanofi και της Novavax μας δίνουν έτοιμη την πρωτεΐνη ακίδα. Είναι σαν κάποια παλιού τύπου εμβόλια. Παρέχουν παρόμοια προστασία με τα mRNA εμβόλια, πολύ υψηλή. Αν μπορούσαμε να πείσουμε τους δύσπιστους συμπολίτες μας να κάνουν αυτά τα εμβόλια, θα λύναμε το πρόβλημα».

Παράλληλα, ο κ. Βασιλακόπουλος ανέφερε πως η τρίτη δόση αυξάνει τα αντισώματα που έχουμε εναντίον του κορωνοϊού, αυξάνει τρομερά την προστασία από κρίσιμη νόσο και θάνατο και μειώνει κατά 30-50% τον κίνδυνο να νοσήσουν, σημειώνοντας πως «πλήρως δεν προστατεύει η τρίτη δόση».

Πάσχα στο χωριό
Τέλος, αναφορικά με το Πάσχα ξεκαθάρισε πως «θα κάνουμε κανονικά στο χωριό, αλλά το να έχουμε ξεμπερδέψει με τον κορωνοϊό αποκλείεται. Μέχρι το καλοκαίρι θα υπάρχουν εμβόλια για να εμβολιαστεί όλος ο πλανήτης. Με βάση και τις μολύνσεις, θα φτάσουμε λογικά σε ένα επίπεδο ανόσιας μέσα στο 2022 που θα πάψει ο κορωνοϊός να αποτελεί μια νόσο που δεν μπορείς καθόλου να αντιμετωπίσεις. Υπάρχουν και βοηθητικά εργαλεία. Το φάρμακο είναι χρήσιμο για να μειώνει τις πιθανότητες να νοσήσουν βαριά, δεν είναι μαγικό χάπι που το παίρνω ανεμβολίαστος και γίνονται καλά, άρα δε χρειάζεται να εμβολιαστώ».

Post A Comment:

1 comment

Ανώνυμοςείπε...

Δεν γα@@ς που δεν γα@@ς δεν πασ για ψάρεμα η σην Ανίτα

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications