Ρώσοι αλεξιπτωτιστές κατέλαβαν και το αεροδρόμιο «Βασίλιεφ» και τον ηλεκτρικό σταθμό του Κιέβου!

Οι ρωσικές ειδικές δυνάμεις επιτέθηκαν και κατέλαβαν τον θερμοηλεκτρικό σταθμό στα βόρεια και πλέον ελέγχουν μεγάλο τμήμα της ηλεκτροδότησης του Κιέβου.

Εκτελώντας μία μείζονα δεύτερη αερομεταφερόμενη ενέργεια, τα ρωσικά στρατεύματα ελέγχουν πλέον και το στρατιωτικό αεροδρόμιο της πόλης Βασίλκιφ νότια του Κιέβου, αλλά δεν έχουν ασφαλίσει την περίμετρο προκειμένου να μπορούν να προσγειωθούν μεταφορικά αεροσκάφη.

Αυτό ελπίζεται ότι θα επιτευχθεί αργά το απόγευμα σήμερα προκειμένου να αρχίσουν να προσγειώνονται τα ρωσικά μεταγωγικά αεροσκάφη.

Η δήμαρχος της μικρής πόλης, Ναταλίγια Μπαλασινόβιτς, στα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης το βράδυ του Σαββάτου. «Πολλοί Ρώσοι αλεξιπτωτιστές προσγειώθηκαν. και υπάρχουν 200 νεκροί και τραυματίες από την φρουρά. Ήταν κεραυνοβόλος επίθεση και δεν μπόρεσε αν αντιδράσει η φρουρά», είπε. Η αεροπορική βάση απέχει περίπου 40 χλμ. από το κέντρο του Κιέβου.

Δείτε τους Ρώσους αλεξιπτωτιστές να εκτελούν την μεγαλύτερη ρίψη στην σύγχρονη στρατιωτική ιστορία μετά τον Β'ΠΠ:

Από 13 άξονες εκτελείται αυτή την στιγμή η ρωσική επέμβαση στην Ουκρανία έχοντας συντρίψει όλες τις αντιστάσεις του ουκρανικού καθεστώτος, όπου αυτές υπήρχαν: Από νότο προς βορρά δύο άξονες επίθεσης, μία από τις αμφίβιες δυνάμεις των Ρώσων πεζοναυτών που έχουν κάνει απόβαση και μία από την περιοχή της Υπερδνειστερίας, από την Κριμαία, μία τρεις άξονες σαν «βεντάλια» προς δυσμάς, βορρά και ανατολικά, τρεις άξονες από την περιοχή των ανεξάρτητων δημοκρατιών Ντονιέτσκ και Λουγκάνσκ, προς νότιο (Μαριούπολη) ανατολικά και βόρεια.

Επίσης τρεις άξονες προς την περιοχή του Χάρκοβου, νότια, δυτικά και ανατολικά και τέλος δύο άξονες επίθεσης συν τον εναέριο άξονα από την Λευκορωσία προς το Κίεβο.

Στις περιοχές της Μαριούπολης που έχει κυκλωθεί και απομονωθεί δείχνουν να μην βιάζονται, καθώς δεν επιθυμούν απώλειες μεταξύ των ρωσόφωνων και το ίδιο συμβαίνει στο Χάρκοβο.

Η Οδησσός, απλά βάλλεται πανταχόθεν, αλλά δεν έχει ολοκληρωθεί η κύκλωσή της και τα ρωσικά στρατεύματα δεν έχουν εισέλθει στην πόλη ακόμα σε μεγάλους αριθμούς. Μάχες γίνονται στα προάστια

Οι Ρώσοι έχουν θέσει έναν αρχικό στόχο μέχρι τα ξημερώματα της Τρίτης να έχει καταληφθεί το κέντρο του Κιέβου καθώς οι νυν δυνάμεις δεν είναι είναι αρκετά «βαριές» και αναμένουν εντός της ημέρας ενισχύσεις από άρματα μάχης από τις τεθωρακισμένες μεραρχίες που πλησιάζουν από την Λευκορωσία και επιπλέον αερομεταφερόμενες δυνάμεις με 150 ελικόπτερα που έχουν συγκεντρωθεί στην δεύτερη βάση εξόρμησης επίσης στην Λευκορωσία.

Η επίθεση στην κεντρική λεωφόρο Νίκης της ουκρανικής πρωτεύουσας, βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η μεγάλη μάχη κι εκεί που που Ρώσοι έχουν ρίξει όλο το βάρος τους πλέον, καθώς μόλις χθες μπόρεσαν να εκτελέσουν ασφαλείς αερομεταφορές δυνάμεων στο αεροδρόμιο «Αντόνοφ» που είχαν καταλάβει προχθές, είναι στο Κίεβο.

Περίπου 3.000 Ρώσοι αλεξιπτωτιστές, Spetznaζ και μέλη της ειδικής μονάδες επιχειρήσεων της GRU, προωθούνται προς το κέντρο με την υποστήριξη ελαφρών τεθωρακισμένων των αλεξιπτωτιστών, αντιμετωπίζοντας περίπου 15.000 τακτικό Στρατό και παραστρατιωτικούς του καθεστώτος του Κιέβου.

Οι καθεστωτικοί πολεμούν λυσσαλέα, καθώς γνωρίζουν τι τους περιμένει και προχωρούν σε εγκλήματα πολέμου, δολοφονώντας Ρώσους αλεξιπτωτιστές που έχουν καταφέρει να συλλάβουν αιχμαλώτους.

Η Μόσχα έχει δεσμευθεί ότι θα τους οδηγήσει όλους στην δικαιοσύνη, όπως και την ηγεσία του Κιέβου για μία «δίκαιη δίκη».

Επίσης μετά την προειδοποίηση της Μόσχας για δίκες που θα ακολουθήσουν για εγκλήματα πολέμου έπαψε να ισχύει η προτροπή για να βγουν όλοι οι κάτοικοι του Κιέβου και να ρίχνουν βόμβες μολότοφ στους Ρώσους και η ουκρανική αστυνομία εξέδωσε διορθωτική ανακοίνωση:

«Είναι σε εξέλιξη μάχες στους δρόμους της πόλης μας. Παρακαλούμε να μείνετε ήρεμοι και όσο πιο προσεκτικοί μπορείτε.

Αν κρύβεστε, μη φύγετε από την κρυψώνα σας.

Αν είστε στο σπίτι σας, μην πάτε στα παράθυρα, μην πάτε στα μπαλκόνια.

Κρυφτείτε μέσα, για παράδειγμα στο μπάνιο και καλυφθείτε με κάτι που μπορεί να σας καλύψει από σφαίρες. Αν ακούσετε σειρήνες κατευθυνθείτε στο πλησιέστερο καταφύγιο».

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications