Προελαύνει στο Κίεβο ο «ρωσικός οδοστρωτήρας»: Μόλις 32 χλμ. από το κέντρο - Το «τελειώνει» σήμερα η Ρωσία

Εικοσιτέσσερις ώρες μετά την έναρξη των πολεμικών επιχειρήσεων σε βάρος της Ουκρανίας και ενώ έχει καταλάβει κομβικά σημεία της χώρας, ο ρωσικός στρατός πολιορκεί από το πρωί της Παρασκευής το Κίεβο, απαιτώντας την άμεση παράδοσή του. Τα ρωσικά στρατεύματα είχαν φτάσει από χθες βράδυ έξω από την Ουκρανική πρωτεύουσα και είχαν πάρει καίριες θέσεις για την τελική επίθεση.

Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν μετέφερε την πληροφορία ότι οι ρωσικές δυνάμεις είναι σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα της Ουκρανίας.

Όπως μεταδίδει το Associated Press ο Λόιντ Όστιν είπε σε Αμερικανούς βουλευτές ότι οι μηχανοκίνητες δυνάμεις της Ρωσίας που μπήκαν στην Ουκρανία από τη Λευκορωσία βρίσκονται σε απόσταση περίπου 32χλμ. από το κέντρο του Κιέβου.

Οι ίδιοι αξιωματούχοι περιέγραψαν ότι άλλες ρωσικές δυνάμεις που μπήκαν στην Ουκρανία από το έδαφος της Ρωσίας βρίσκονται λίγο μακρύτερα αλλά κατεύθυνση και των δύο είναι το Κίεβο με αρχικό στόχο να περικυκλωθεί η πόλη και απώτερο να ανατραπεί η κυβέρνηση της Ουκρανίας.

Την ίδια ώρα ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, Ντμίτρο Κουλέμπα, με ανάρτησή του τα ξημερώματα της Παρασκευής συνέκρινε την «τρομακτική» επίθεση στο Κίεβο με την επίθεση που είχαν κάνει οι Ναζί το 1941 (αχαχαχαχα ξέχασε να πει πως οι όμοιοι του οι σημιτο-άναρχο-συμμορίτες έσφαζαν ουκρανους ίδιου γένους με τους γνήσιους Γερμανούς κατα προτίμηση, δηλαδη όσους άνηκαν στο γνήσιο ευρωπαϊκό γένος ).

Επίθεση με νεκρούς στη Ζαπορίζια

Επίθεση από πυραυλικό πλήγμα με νεκρούς και τραυματίες στην περιοχή Ζαπορίζια της Ουκρανίας, ανέφερε η ουκρανική συνοριακή υπηρεσία.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε η συνοριακή υπηρεσία της Ουκρανίας, ουκρανικός συνοριακός σταθμός στην περιοχή Ζαπορίζια χτυπήθηκε από πυραυλικό πλήγμα.

Οπως τονίζεται, η επίθεση σημειώθηκε στις 4.25 π.μ. τοπική ώρα, στη συνοριακή μονάδα «Primorsky Pasad» της Ζαπορίζια.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις στρατιωτικές δυνάμεις της Ουκρανίας, από την επίθεση σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν συνοριοφύλακες.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications