Πούτιν: «Έχουμε όπλο που δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο»

Την ίδια στιγμή που η ΕΕ εμφανίζει οικονομικές κυρώσεις ενώ σύσσωμη η Δύση μιλά για πλήρη στήριξη στο Κίεβο ο Πούτιν υποστήριξε ότι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις διαθέτουν ένα όπλο που δεν υπάρχει όμοιό του στον κόσμο.

Για το μαχητικό καθήκον οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις διαθέτουν ένα όπλο που δεν υπάρχει ανάλογο στον κόσμο, είπε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, συγχαίροντας τους συμπατριώτες του για την επέτειο της Ημέρας του Υπερασπιστή της Πατρίδας.

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της Ρωσίας, τα τελευταία χρόνια η χώρα έχει κάνει πολλά για τον ποιοτικό εκσυγχρονισμό των Ενόπλων Δυνάμεων: Είναι πιο ευέλικτες, έχουν αποκτήσει νέα μαχητική εμπειρία και η συστηματική εκπαίδευση μονάδων και σχηματισμών έχουν ενισχυθεί σημαντικά.

«Όπλα που δεν υπάρχουν όμοιά τους στον κόσμο έχουν τεθεί σε πλήρη μαχητική ετοιμότητα. Θα συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε πολλά οπλικά συστήματα, συμπεριλαμβανομένων των υπερηχητικών, βασισμένων σε νέες τεχνολογίες πυραύλων, και θα επεκτείνουμε τη χρήση προηγμένων ψηφιακών τεχνολογιών και στοιχείων τεχνητής νοημοσύνης» δήλωσε ο Πούτιν.

Τέτοια οπλικά συστήματα είναι «όπλα του μέλλοντος, που αυξάνουν το μαχητικό δυναμικό των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας μας» επισήμανε.

Ο Ρώσος ηγέτης πρόσθεσε, επίσης, ότι η εκπαίδευση και οι προσωπικές ιδιότητες των στρατιωτών εξακολουθούν να έχουν μεγάλη σημασία για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσίας.

Τον Δεκέμβριο, ο ίδιος τόνισε ότι η Μόσχα κατέχει ηγετική θέση στον σύγχρονο κόσμο στον τομέα ανάπτυξης τέτοιων όπλων σύγχρονου τύπου.

Σήμερα, η Ρωσία είναι η μόνη χώρα στον κόσμο όπου οι υπερηχητικοί πύραυλοι παραδίδονται ήδη στα στρατεύματα και βρίσκονται σε υψηλό βαθμό ετοιμότητας.

Στις Ένοπλες Δυνάμεις, τα εναέρια συστήματα Kinzhal βρίσκονται σε πειραματικό πεδίο μάχης, ενώ ο υπερηχητικός πύραυλος Zircon υποβάλλεται σε κρατικές δοκιμές και οι στρατηγικοί πύραυλοι με τη μονάδα υπερηχητικής ολίσθησης Avangard είναι ήδη διαθέσιμοι για το πολεμικό καθήκον.

Post A Comment:

1 comment

Γιώργοςείπε...

Η νίκη δεν εξαρτάται από την δύναμη των όπλων, αλλά από το θέλημα του Θεού και δίνεται εκεί που ο Θεός θέλει! Αυτό το γράφω όχι μόνο για την Ρωσία, αλλά και για το ΝΑΤΟ!

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications