Ο Τριντό βγαίνει από την κρυψώνα του για να εξισώσει τους φορτηγατζήδες  με τους Ναζί

Ο Καναδός Πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό έσπασε τη σιωπή του στο κομβόι των φορτηγατζήδων τη Δευτέρα με μια συνέντευξη Τύπου, λέγοντας ότι το κίνημα ελευθερίας θολώθηκε από τις ναζιστικές και ρατσιστικές συμπάθειες, τα κλασικά σημιτικά που λέγαμε και στο προηγούμενο post που λένε όλοι οι δούλοι τους όσοι δεν ειναι υπέρ μας ειναι κακοί ναζι φασίστες αφου προηγούμενος εχουν μάθει τον όχλο και μεσώ των σχολείων ψεύτικη ιστορία .

Δεκάδες χιλιάδες Καναδοί που πολεμούν τις εντολές εμβολιασμού, μαζί με χιλιάδες φορτηγά, κατέβηκαν στην Οτάβα το Σαββατοκύριακο για μια από τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις στην ιστορία του Καναδά. Παρόμοιες διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν επίσης σε όλη τη χώρα.

Ο Τζάστιν Τριντό έφυγε από την Οτάβα λίγο πριν φτάσει η συνοδεία φορτηγών, επικαλούμενος την έκθεση στον COVID, αν και το τεστ ήταν αρνητικό εκείνη τη στιγμή. Σήμερα έγραψε στο Twitter ότι βγήκε θετικός παρά το ότι δήθεν είχε κάνει εμβόλιο 3 φόρες.

Στα πρώτα λεπτά της συνέντευξης Τύπου, ο Τριντό είπε ότι «η ελευθερία της έκφρασης, του συνέρχεσθαι και του συνεταιρίζεσθαι είναι ακρογωνιαίοι λίθοι της δημοκρατίας, αλλά η ναζιστική συμβολολογία, οι ρατσιστικές εικόνες... δεν είναι».

Ρωτήθηκε από έναν δημοσιογράφο εάν θα συναντηθεί με φορτηγατζήδες ή θα παρευρεθεί στη διαμαρτυρία, καθώς συμμετείχε, για παράδειγμα, στις συγκεντρώσεις της αριστερό-συμμορίτικης εγκληματικής οργάνωσης Black Lives Matter (BLM) κατά τη διάρκεια της κορύφωσης του lockdown το 2020, και είπε ότι δεν θα το έκανε.

«Έχω παρευρεθεί σε διαδηλώσεις στο παρελθόν όταν συμφώνησα με τους στόχους», αναφερόμενος στην BLM, αλλά επέλεξα να μείνω μακριά από τη διαμαρτυρία των φορτηγατζήδων λόγω «ρητορικής μίσους» (!) και «βίας προς τους πολίτες» (!).

Η εκφρασμένη απροθυμία του Τριντό να υποστηρίξει το κίνημα καραβανιών φορτηγατζήδων λόγω της πεποίθησής του ότι υπάρχει κίνδυνος βίας που σχετίζεται με το κίνημα έρχεται σε αντίθεση με τις προηγούμενες ενέργειες της κυβέρνησής του που τον είδαν να μοιράζει επιταγή αποζημίωσης 10 εκατομμυρίων δολαρίων σε έναν καταδικασθέντα τρομοκράτη που σκότωσε έναν Αμερικανό στρατιώτη.

Παρά τους ισχυρισμούς του Τριντό για βία και ρητορική μίσους που ήταν παρόντες στη διαμαρτυρία, η αστυνομία στη σκηνή σχολίασε πόσο ειρηνική ήταν η εκδήλωση.

Ένας άνδρας εθεάθη στη διαμαρτυρία να φέρει μια σημαία της Συνομοσπονδίας με ένα έμβλημα φορτηγού στο κέντρο, το οποίο κοινοποιήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σε μια προσπάθεια να χαρακτηριστεί το κίνημα ως ρατσιστικό. Ωστόσο, οι παρευρισκόμενοι αποκάλυψαν τον σημαιοφόρο - ο οποίος έκρυψε εντελώς το πρόσωπό του - και πολιτικοί σχολιαστές εικάζουν ότι ο άνδρας ήταν άναρχο-συμμορίτης προβοκάτορας.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications