Το Τέξας μηνύει το Meta για την αποθήκευση βιομετρικών δεδομένων χρηστών χωρίς τη συγκατάθεσή τους

Ο Γενικός Εισαγγελέας του Τέξας, Ken Paxton, κατέθεσε τη Δευτέρα μήνυση κατά της Meta, της μητρικής εταιρείας του Facebook, για φερόμενη χρήση συστημάτων αναγνώρισης προσώπου για την αποθήκευση βιομετρικών δεδομένων χρηστών χωρίς τη συγκατάθεσή τους.

Σε δήλωση από το Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα του Τέξας, ο Paxton υποστηρίζει ότι το Facebook έχει συλλέξει "εκατομμύρια βιομετρικά δεδομένα", όπως σαρώσεις αμφιβληστροειδούς ή ίριδας, φωνητικά αρχεία ή δακτυλικά αποτυπώματα και αποτυπώματα προσώπου, μέσω φωτογραφιών και βίντεο που ανεβάζουν οι Τεξανοί στο Facebook ή το Instagram, την ίδια στιγμή που έχει αποκαλύψει τις πληροφορίες σε τρίτους, χωρίς να τις καταστρέψει σε εύλογο χρονικό διάστημα και να τις χρησιμοποιεί «για δικό της εταιρικό όφελος».

«Το Facebook δεν θα λεηλατεί πλέον τους χρήστες για κέρδος σε βάρος της ασφάλειας και της ευημερίας των ανθρώπων», λέει ο Paxton. «Αυτό είναι ένα ακόμη παράδειγμα των παραπλανητικών επιχειρηματικών πρακτικών της Big Tech και πρέπει να τελειώσει. Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για την ιδιωτικότητα και την ασφάλεια των Τεξανών».

Η μήνυση προβλέπει ποινή 25.000 δολαρίων για κάθε παραβίαση του Νόμου για τη σύλληψη ή χρήση βιομετρικών αναγνωριστικών (CUBI), που εγκρίθηκε το 2009 και η οποία απαιτεί τη συγκατάθεση των χρηστών πριν από τη συλλογή των βιομετρικών τους δεδομένων. καθώς και 10.000 $ για κάθε παραβίαση του νόμου περί παραπλανητικών εμπορικών πρακτικών, επομένως, σύμφωνα με τη Wall Street Journal , το συνολικό ποσό της αξίωσης θα μπορούσε να ανέλθει σε "δισεκατομμύρια δολάρια".

Από την πλευρά της, η Μέτα θεωρεί ότι η αγωγή είναι «αβάσιμη». «Θα υπερασπιστούμε σθεναρά τους εαυτούς μας», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας, η οποία ενεπλάκη σε παρόμοια δίκη πέρυσι, όταν έπρεπε να πληρώσει 650 εκατομμύρια δολάρια για παραβίαση της ιδιωτικής ζωής των χρηστών στην πολιτεία του Ιλινόις.

Στην Ελλαδα το Facebook δεν έχει καμιά ενόχληση πάρα το γεγονός ότι έχει στενή συνεργασία με άναρχο-εγκληματικές οργανώσεις για να συκοφαντεί λογοκρίνει και να βλάπτει ανεξάρτητες σελίδες εκτός την σκόπιμη μείωση απήχησης και εκτός ότι και παραβιάζει σωρεία αδικημάτων .

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications