Καναδάς: «Παγώνουν» λογαριασμούς όσων διαμαρτύρονται για την υποχρεωτικότητα TOY EMBOΛΙΟΥ!

Αποφασισμένοι να καταστείλουν με κάθε μέσο και κάθε τρόπο την αντίσταση στον υποχρεωτικό εμβολιασμό είναι οι κυβερνήσεις του Καναδά και των ΗΠΑ, καθώς μετά τις συλλήψεις και τις παρακολουθήσει των προσωπικών σελίδων κάθε πολίτη στα social media από τις αρχές υπάρχουν καταγγελίες ακόμη και για «πάγωμα» τραπεζικών λογαριασμών.

Πιο συγκεκριμένα, έχουν αναφερθεί περιπτώσεις στις οποίες Καναδοί πολίτες που με διάφορους τρόπους έχουν στηρίξει οικονομικά το λεγόμενο «κονβόι ελευθερίας» αδυνατούν να χρησιμοποιήσουν τους λογαριασμούς τους.

Την ίδια ώρα τουλάχιστον 200 διαδηλωτές του «κονβόι της ελευθερίας» έχουν συλληφθεί στη διάρκεια διαδηλώσεων κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού για Covid 19 των οδηγών φορτηγών.Παράλληλα οι εισαγγελικές αρχές εξετάζουν δύο περιστατικά στα οποία εμπλέκονται αστυνομικοί και σημειώθηκαν το Σάββατο στις διαδηλώσεις στην Οτάβα, όπως δήλωσαν οι αρχές του Οντάριο την Κυριακή.

«Η Μονάδα Ειδικών Ερευνών της περιφέρειας διερευνά δύο περιστατικά με εμπλοκή της αστυνομίας που συνέβησαν στις διαδηλώσεις στην Οτάβα χθες και προτρέπει όποιον έχει πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένου βίντεο, να εμφανιστεί», αναφέρει η ανακοίνωση.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, το πρώτο περιστατικό που ερευνάται σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου και αφορά τον τραυματισμό μιας γυναίκας από αξιωματικό που βρισκόταν πάνω σε άλογο.

Η 49χρονη έχει τραυματιστεί σοβαρά. Δεν έχουν δοθεί περισσότερες πληροφορίες για τις συνθήκες του τραυματισμού, ωστόσο φωτογραφικά πρακτορεία είχαν δημοσιεύσει φωτογραφίες με έφιππους αστυνομικούς ανάμεσα στο πλήθος των διαδηλωτών και υπήρξαν πληροφορίες ότι κάποιοι ποδοπατήθηκαν από τις έφιππες μονάδες της αστυνομίας.

Βίντεο που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν αξιωματικούς της αστυνομίας με κίτρινα μπουφάν πάνω σε άλογα να κάνουν έφοδο στο συγκεντρωμένο πλήθος. Οι έφιππες μονάδες φαίνεται να πλησιάζουν και να σπρώχνουν μερικούς από τους διαδηλωτές με αποτέλεσμα τουλάχιστον δύο από αυτούς να πέφτουν στο έδαφος - ένας άνδρας με καφέ σακάκι και μια ηλικιωμένη γυναίκα με κινητικά προβλήματα, αναφέρει η Washington Examiner.

Η αστυνομία της Οτάβα υποστήριξε ότι δεν υπάρχουν σοβαροί τραυματισμοί.
Το δεύτερο περιστατικό που ερευνούν οι εισαγγελικές αρχές αφορά τη χρήση ειδικού οπλισμού από την Αστυνομία του Βανκούβερ εναντίον διαδηλωτών το απόγευμα του Σαββάτου. Πρόκειται για τα Anti-Riot Weapon Enfields (ARWEN) που χρησιμοποιούνται για να αντιμετωπιστούν βίαιες ταραχές. Τα βλήματα που εκτοξεύουν χαρακτηρίζονται ως «λιγότερο θανατηφόρα». Χρησιμοποιούνται επίσης για την ρίψη χημικών.

Η αστυνομία αποδέχεται ότι έγινε χρήση των όπλων αυτών, ωστόσο δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί. Οι εισαγγελείς ζητούν από οποιονδήποτε έχει χτυπηθεί από βλήμα να επικοινωνήσει με τις Αρχές.

Η ένταση κλιμακώθηκε το Σάββατο όταν η αστυνομία χρησιμοποίησε σπρέι πιπεριού για να διαλύσει τα πλήθη. Η καναδική αστυνομία πραγματοποίησε επιχείρηση «εκκαθάρισης» σε κεντρικό οδικό άξονα μπροστά από το Κοινοβούλιο, χρησιμοποιώντας σπρέι πιπεριού για να απομακρύνει τους εκατοντάδες οδηγούς φορτηγών του «κονβόι της ελευθερίας» που παραμένουν στο κέντρο της Οτάβας και διαμαρτύρονται, εδώ και τρεις εβδομάδες.

Η αστυνομία ανέφερε ότι έκανε χρήση χημικών για να αντιμετωπίσει τους «ανυπάκουους» οδηγούς, ορισμένοι εκ των οποίων εκτόξευαν καπνογόνα και σχημάτισαν ανθρώπινη αλυσίδα. Γύρω στο μεσημέρι του Σαββάτου, τοπική ώρα, οι αστυνομικοί ανέκτησαν τον έλεγχο του δρόμου που περνά μπροστά από το Κοινοβούλιο και προχώρησαν σε 47 συλλήψεις.

«Οι διαδηλωτές συνεχίζουν να είναι επιθετικοί και τα βάζουν με τους αστυνομικούς. Αρνούνται να υπακούσουν στις εντολές και να φύγουν» ανέφεραν σε ανάρτησή τους στο Twitter οι Αρχές της πρωτεύουσας, όπου το κλίμα είναι τεταμένο, μετά τις συγκρούσεις που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Λίγα λεπτά πριν από τη νέα έφοδο της αστυνομίας, οι διαδηλωτές που παραμένουν στο κέντρο της ομοσπονδιακής πρωτεύουσας τίναζαν το χιόνι από τα πλακάτ τους, ενώ άλλοι προσπαθούσαν να ζεσταθούν γύρω από μια φωτιά, υπό τον εκκωφαντικό ήχο των κλάξον.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications