Ο πρωθυπουργός της Δυτικής Αυστραλίας: «Υπόσχομαι να κάνω τη ζωή πολύ δύσκολη για όσους αρνούνται να τρυπηθούν»

Ο πρωθυπουργός της Δυτικής Αυστραλίας Μαρκ ΜακΓκόουαν , ο οποίος έχει καυχηθεί ότι η πολιτεία του θα έχει τους «πιο ολοκληρωμένους» κανονισμούς για τα διαβατήρια εμβολίων στη χώρα, πρόκειται να εισαγάγει σκληρούς νέους κανονισμούς.

Το σχέδιο επισκέψεων στο νοσοκομείο θα το κάνει έτσι ώστε μόνο όσοι εξαιρούνται από το εμβόλιο να μπορούν να επισκέπτονται νοσοκομεία, μεταξύ άλλων για να δουν τα δικά τους παιδιά.

«Η είσοδος σε νοσοκομείο ή γηροκομείο από μη εμβολιασμένα άτομα (σε αυτές τις δικαιοδοσίες) απαγορεύεται εκτός εάν υπάρχει εξαίρεση ή επιτρέπεται για λόγους συμπόνιας, όπως η επίσκεψη σε συγγενή κατά την τελική φάση της ζωής», έγραψε. Ο Δρ. Andy Robertson στο το νέο υγειονομικό συμβούλιο.

"Σε περιπτώσεις όπου επιτρέπεται η επίσκεψη σε μη εμβολιασμένα άτομα, απαιτούνται πρόσθετες προφυλάξεις μετριασμού του κινδύνου και πρέπει να τηρούνται από το άτομο."

Ο Δρ Ρόμπερτσον είπε ότι η κυβέρνηση θα υποστηρίξει «ιατρικές εξαιρέσεις» που βασίζονται σε ελαφρυντικούς και συμπονετικούς λόγους για τους μη εμβολιασμένους, συμπεριλαμβανομένων των «επισκέψεων σε συγγενείς σε άτομα που ειναι στο τέλος της ζωής τους δηλαδή μονο αν έχουν ετοιμοθάνατους ».

«Θα αξιολογηθεί κατά περίπτωση και θα συλλεχθούν πληροφορίες για την αξιολόγηση των κινδύνων για τα εμπλεκόμενα άτομα και το προσωπικό ή το νοσοκομειακό περιβάλλον στο οποίο ενδέχεται να ισχύουν εξαιρέσεις», είπε ένας εκπρόσωπος.

Ο επικεφαλής υγείας της Δυτικής Αυστραλίας επεσήμανε ότι αυτοί οι κανονισμοί ισχύουν ήδη σε άλλες πολιτείες, όπως η Νέα Νότια Ουαλία, η Νότια Αυστραλία και το Κουίνσλαντ.

Οι κανόνες θα τεθούν σε ισχύ από τις 31 Ιανουαρίου και ο οδικός χάρτης για τη νέα σχολική χρονιά και τα πρωτόκολλα απομόνωσης για τους εργαζόμενους πρώτης γραμμής δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί.

Ο Γκόουαν προειδοποίησε ότι η ζωή «θα γίνει πολύ δύσκολη» όταν τεθεί σε εφαρμογή το σύστημα διαβατηρίων εμβολίων (τύπου σοβιετικής ένωσης ).

«Δεν θα μπορούν να πάνε στο ποδόσφαιρο, δεν θα μπορούν να εργαστούν σε μια σειρά από βιομηχανίες», δήλωσε ο McGowan νωρίτερα αυτό το μήνα.

«Δεν θα μπορούν να πάνε σε συναυλίες, εστιατόρια, μπαρ, καφετέριες, παμπ, γυμναστήρια… όλα αυτά τα πράγματα θα περιοριστούν. Η ζωή πρόκειται να γίνει πολύ δύσκολη για εσάς… είναι μεγάλη ενθάρρυνση να πάτε να εμβολιαστείτε» (!).

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications