Ο Τριντό υποχωρεί μετά την επανάσταση των φορτηγατζήδων: το Κεμπέκ καταργεί το σχέδιο «για τους μη εμβολιασμένους»

Η καναδική επαρχία του Κεμπέκ ανακοίνωσε ότι θα καταργήσει τα σχέδια επιβολής φόρου σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί κατά του Covid-19, μετά την αρνητική αντίδραση των πολιτών κατά της μεροληπτικής πρότασης.

Ο Φρανσουά Λεγκώ, ο πρωθυπουργός της γαλλόφωνης επαρχίας, είπε σε συνέντευξη Τύπου ότι η αμφιλεγόμενη κίνηση έχει διχάσει βαθιά τους Κεμπέκους. «Για να προχωρήσουμε το Κεμπέκ σε ένα ήρεμο κοινωνικό κλίμα, ανακοινώνω ότι η κυβέρνηση δεν θα παρουσιάσει αυτό το νομοσχέδιο για τη συμβολή στην υγεία», είπε.

Η ιδέα για τον φόρο αποκαλύφθηκε στις 11 Ιανουαρίου και είχε σκοπό να δώσει κίνητρο στο 10% του τοπικού πληθυσμού που δεν έχει λάβει το εμβόλιο Covid να το κάνει.

Η ανακοίνωση της Δευτέρας σηματοδότησε τη δεύτερη φορά που η κυβέρνηση του Κεμπέκ υποχωρεί σε μέτρα που περιορίζουν τα θεμελιώδη δικαιώματα.

Το Κεμπέκ ανακοίνωσε επίσης την Τρίτη χαλάρωση των περιορισμών στις αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες ξεκινώντας από τα μέσα Φεβρουαρίου, αφού συμμετείχε στο άνοιγμα των εστιατορίων για φαγητό στη γειτονική επαρχία του Οντάριο τη Δευτέρα με όρια χωρητικότητας. Απαγόρευσε επίσης τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς για όλους τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας πέρυσι από φόβο ότι χιλιάδες νοσηλευτές θα άφηναν τις δουλειές τους, επιδεινώνοντας την ήδη τρομακτική έλλειψη εργαζομένων στον κλάδο.

Η εξάλειψη του μη εμβολιασμένου φορολογικού σχεδίου συμβαίνει στο πλαίσιο έντονων διαμαρτυριών των φορτηγατζήδων κατά της κυβέρνησης Τζάστιν Τριντό και των αυταρχικών της μέτρων με το πρόσχημα του Covid-19.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications