«Δεν θα μειώσουμε τον ειδικό φόρο στα καύσιμα»! - Πουλήστε τα αυτοκίνητα σας και πάρτε πατίνια

«Δεν θα στείλουμε την οικονομία στα βράχια», λέει ο Α.Γεωργιάδης ενώ μοιράζουν χρήματα στους... «δικούς τους»

Την ώρα που η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη μοιράζει λεφτά σε ετέρους για διάφορους λόγους, όπως για να κάνει «δημοσκοπήσεις», ή για να κάνει μαθήματα στα παιδιά η εταιρεία του Άδωνι Γεωργιάδη (Ελληνική Αγωγή), o υπουργός Ανάπτυξης λέει ότι δεν θα μειωθεί ο ειδικός φόρος στα καύσιμα για να μην «στείλουμε την οικονομία στα βράχια»!

Η τιμή των καυσίμων στην Ελλάδα σπάει κάθε ρεκόρ, καθώς πλέον το λίτρο πλησιάζει στα 2 ευρώ! Σύμφωνα με το δελτίο επισκόπησης τιμών καυσίμων του παρατηρητηρίου του υπουργείου Ανάπτυξης, η πανελλαδική μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης έφτασε τα 1,841 ευρώ το λίτρο, σπάζοντας καταγράφοντας νέο ρεκόρ. Το προηγούμενο κρατούσε από τον Αύγουστο του 2012 όταν η μέση τιμή είχε φτάσει το 1,838 ευρώ ανά λίτρο.

Η υψηλότερη μέση τιμή στη χώρα καταγράφεται στις Κυκλάδες με 2,040 ευρώ το λίτρο. Στη συνέχεια ακολουθούν τα Δωδεκάνησα με 1,980 ευρώ και η Ευρυτανία με 1,937 ευρώ.

Στον αντίποδα, οι χαμηλότερες τιμές εντοπίζονται στην Αττική όπου διαμορφώνονται στο 1,815 ευρώ και στη Θεσσαλονίκη στο 1,809 ανά λίτρο.

Παρόλα αυτά η κυβέρνηση δεν θέλει να μειώσει τον ειδικό φόρο στα καύσιμα, κάτι που είχε επιβεβαιώσει ήδη ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο οποίος είχε χρησιμοποιήσει δικαιολογίες όπως «δεν τον μειώνουμε γιατί οι φτωχοί δεν έχουν αυτοκίνητο».

Τη συνέχεια την έδωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος είπε ότι «δυνατότητα για να μειώνουμε όλα τα έσοδα του κράτους δεν έχουμε. Δεν θα στείλουμε την οικονομία στα βράχια» και σημείωσε πως όταν μια κυβέρνηση παίζει με την οικονομία, ο λαός το πληρώνει ακριβά.

«Ο,τι μέτρο θα λάβουμε θα είναι νοικοκυρεμένο και εντός προϋπολογισμού (…) Δεν παίζουμε με την οικονομία, το ζήσαμε στο παρελθόν, δεν θα το ξαναζήσουμε» είπε.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications