Τσελέντης: Η νέα ανάρτηση που έκανε για το περιστατικό με τον μαθητή ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΟΥΣΤΑ στο Ίλιον και οι διευκρινίσεις

Αίσθηση προκάλεσε μια ανάρτηση που έκανε ο γνωστός σεισμολόγος Άκης Τσελέντης με αφορμή το περιστατικό σε μουσικό σχολείο στο Ίλιον,συγκρίνει δυο εντελώς διαφορετικά πράγματα άλλο ποδιές και άλλο φούστες που εισαγάγουν οι γνωστοί συμμορίτες όπως και με το να μην ξυρίζονται οι γυναίκες αλλα οι άντρες .

“Άλλο σχολική αίθουσα και άλλο μπαράκι. Πολλές αντιδράσεις έχει προκαλέσει σε Σχολείο του Ίλιον, το σχόλιο ενός καθηγητή σε μαθητή 1ης Γυμνασίου που μπήκε στην αίθουσα, φορώντας φούστα. Σύμφωνα με τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, του μίλησε “υποτιμητικά” μπροστά σε όλους τους συμμαθητές του, ενώ τον έστειλε στο γραφείο του διευθυντή.

Πόσοι από εσάς που διαβάζετε αυτή την είδηση δεν θυμάστε την μπλε ποδιά με τον άσπρο γιακά που φορούσαν οι μαθητές και μαθήτριες της χώρας έως και το 1982;

Η χαρά μας ήταν πότε θα πάμε να αγοράσουμε τη νέα μας ποδιά και μετά αγωνία μέχρι την πρώτη ημέρα στο σχολείο για να την φορέσουμε

Σύμφωνα με την τότε κρατούσα άποψη η ομοιομορφία των μελών της μαθητικής κοινότητας ήταν ο στόχος της καθιέρωσης “στολής” για τους μαθητές και τις μαθήτριες.

Το 1982, ο υπουργός Παιδείας της τότε κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, Λευτέρης Βερυβάκης ανακοίνωνε με κάθε επισημότητα την απόφαση για την κατάργησή της. Έπρεπε βλέπετε να αλλάξει και το dress code, είχαμε τη περίοδο του λαϊκού ζιβάγκο (όπως μετέπειτα και την περίοδο που θεωρούσε την γραβάτα δείγμα της άρχουσας τάξης…)

“Ήταν κάτι σαν η… αποτίναξη του ζυγού….” μα ταυτόχρονα, το δικαίωμά τους να αποφασίζουν οι μαθητές για την εμφάνισή τους και να προσδιορίζουν οι ίδιοι οι μαθητές το “στυλ και την προσωπικότητά τους.” Αν η κατάργησή της μαθητικής στολής ήταν σωστή ως απόφαση ή όχι; Και αν κατάφερε το σκοπό της να αναπτύξει την προσωπικότητα του παιδιού, είναι μεγάλη κουβέντα. Γιατί σε κάθε ναι μεν, υπάρχει κι ένα αλλά…

Εγώ πάντως προτιμώ δήθεν “καταπιεσμένους” μαθητές με ποδιά παρά μαθητές με τατουάζ και σκουλαρίκια στα χείλη στα αυτιά στη γλώσσα και στα μάγουλα που να καπνίζουν κρυφά στα διαλύματα και στις 10 λέξει που λένε οι 8 να περιλαμβάνουν την προσφώνηση “ρε μα@@κα”.

Το τελευταίο που θα ήθελα να δω είναι να κληθεί για επίπληξη ο Καθηγητής από το Υπουργείο Παιδείας…. Μήπως έχουμε κάπου ξεφύγει;” έγραψε αρχικά ο καθηγητής σεισμολογίας και διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου.

Ακολούθησαν πολλά σχόλια χρηστών του διαδικτύου – τα περισσότερα αρνητικά – με αποτέλεσμα σήμερα ο κ. Τσελέντης να επανέλθει για να δώσει διευκρινίσεις. “Το αφιερώνω στους «προοδευτικούς» υποστηρικτές των αγοριών με τις φούστες του μουσικού σχολείου στο Ίλιον.

Δυστυχώς και ο γιαλός είναι στραβός και ολόστραβα αρμενίζουμε προς τα βράχια…. Αν εγώ ήμουν γυμνασιάρχης σε αυτό το σχολείο θα τους έπαιζα το βίντεο αυτό για μια εβδομάδα κάθε πρωί πριν μπουν στη τάξη” έγραψε ο σεισμολόγος, ανεβάζοντας βίντεο από την τελετή έναρξης των χειμερινών Ολυμπιακών Αγών και συγκεκριμένα από τη στιγμή που παιδιά από την Κίνα τραγουδούν τον Ολυμπιακό Ύμνο στα ελληνικά.

Ο ίδιος, μιλώντας στο MEGA διευκρίνισε πως ήταν απαράδεκτη η συμπεριφορά του καθηγητή προς τον μαθητή.

“H αίθουσα δεν είναι χώρος προβολής των προσωπικών μας προτιμήσεων. Η εκπαίδευση έχει κανόνες τους οποίους πρέπει να τους ακολουθούμε. Από την άλλη βέβαια είναι απαράδεκτη η συμπεριφορά, ο τρόπος χειρισμού του μαθητή από τον καθηγητή”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσελέντης.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications