ΗΠΑ: Εισαγγελέας μηνύει δύο εταιρείες που πραγματοποίησαν τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού για την παροχή «ψευδών» αποτελεσμάτων

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο Γενικός Εισαγγελέας της Μινεσότα, Κιθ Έλισον, μηνύει δύο εταιρείες με έδρα το Ιλινόις για «παραπλάνηση των καταναλωτών» σχετικά με τεστ - που χρησιμοποιούνται εσφαλμένα - για τον «ανίχνευση» του COVID-19.

Η μήνυση ισχυρίζεται ότι οι εταιρείες του Κέντρου Ελέγχου του COVID και των Ιατρών Κλινικών Εργαστηρίων, Inc. (CCC) "είτε απέτυχαν να παράσχουν αποτελέσματα δοκιμών είτε παρείχαν ψευδή ή ανακριβή αποτελέσματα", σύμφωνα με δελτίο τύπου που εκδόθηκε από το γραφείο του Έλισον αυτήν την Τετάρτη.

Η CCC είναι ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες στον χώρο δοκιμών COVID, που δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 300 τοποθεσίες στις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με μια αναφορά του NBC News στις 14 Ιανουαρίου, η οποία σημείωσε ότι η εταιρεία βρίσκεται υπό ομοσπονδιακή έρευνα και διερευνάται από τους γενικούς εισαγγελείς.

Η μήνυση, που κατατέθηκε την Τετάρτη στο Επαρχιακό Δικαστήριο της κομητείας Hennepin, κατηγορεί τις εταιρείες ότι παρείχαν αποτελέσματα δοκιμών που «συχνά ήταν παραπλανητικά γεμάτα με ανακριβείς και ψευδείς πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένης της λίστας του τύπου της δοκιμής, των ψευδών ημερομηνιών και ωρών».

Ακόμη χειρότερα, ορισμένοι που δεν είχαν υποβάλει ποτέ δείγματα, ανέφεραν ότι έλαβαν αποτελέσματα δοκιμών από τις εταιρείες, σύμφωνα με την αγωγή:

«Ακόμα πιο ανησυχητικό, οι κατηγορούμενοι υποστήριξαν δόλια ότι οι καταναλωτές της Μινεσότα ήταν αρνητικοί για COVID-19, παρόλο που οι καταναλωτές δεν υπέβαλαν ποτέ δείγματα για δοκιμή από τους κατηγορούμενους».

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου, πρώην υπάλληλοι της CCC είπαν στο γραφείο του γενικού εισαγγελέα ότι, «ενώ η εταιρεία ήταν αρχικά σε θέση να χειριστεί το τοπικό φορτίο δοκιμών, το κέντρο επεξεργασίας της δεν επεκτάθηκε όταν η εταιρεία άνοιξε τοποθεσίες δοκιμών παντού. Τα αποτελέσματα, όπως τα περιέγραψε ένας πρώην υπάλληλος, ήταν ένα χάος, με τα δείγματα που ελήφθησαν τα έβαζαν σε σακούλες σκουπιδιών διάσπαρτα στο πάτωμα του γραφείου.

Ορισμένοι πρώην υπάλληλοι υπενθύμισαν ότι «βρήκαν δείγματα σε σακούλες ηλικίας άνω των 48 ωρών, έλαβαν οδηγίες από τη διοίκηση να παραποιήσουν ημερομηνίες παραλαβής και έλαβαν οδηγίες να πουν ψέματα στους καταναλωτές ότι οι δοκιμές τους ήταν ασαφείς ή αρνητικές όταν στην πραγματικότητα, το δείγμα δεν είχε έχει αναλυθεί», αναφέρει το δελτίο τύπου.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications