Πουλάς: «Δεν αποκλείεται να κατασκευάζουν καθημερινά νέα στελέχη του κορωνοϊού και να τα απελευθερώνουν»

Ο αναπληρωτής καθηγητής Βιοχημείας στο Τμήμα Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Πατρών, Κωνσταντίνος Πουλάς, υποστήριξε ότι είναι αρκετά πιθανόν οι μεταλλάξεις (δηλαδή και η Όμικρον) να έχουν δημιουργηθεί σε εργαστήριο.

Ο καθηγητής αναφέρθηκε αρχικά στην παραλλαγή Όμικρον, η οποία, κατά τον ίδιο, είναι ήπιας μορφής: «Δεν έχει διασωληνωθεί κανένας με Όμικρον. Όλοι την περνούν ήπια σπίτι τους. Είναι μεν μεταδοτική, αλλά δεν διαφέρει σε τίποτα από τα παλιά κρυολογήματα».

«Για ποιόν λόγο η Πολιτεία επιμένει στην υποχρεωτικότητα των εμβολίων, τα οποία δε μπορούν να καταπολεμήσουν αυτό το στέλεχος; Αυτό είναι παραλογισμός», σημείωσε.

Στο τέλος πέταξε «βόμβα» για το τέλος της πανδημίας, ερχόμενος σε συμφωνία με επιστήμονες από το εξωτερικό που καταθέτουν στοιχεία για τα ότι η Όμικρον είναι και αυτή προϊόν εργαστηρίου:

«Δεν μπορώ να σας πω με σιγουριά αν η Όμικρον σημαίνει το τέλος της πανδημίας, γιατί αυτή την στιγμή πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πως η εμφάνιση των στελεχών ανά τον κόσμο μάλλον δεν είναι φυσική πορείας, αλλά κατευθυνόμενη. Όπως και το αρχικό αγρίου τύπου στέλεχος κατά 99% κατασκευάστηκε, έτσι δεν μπορούμε να αποκλείσουμε πως και οι άλλες παραλλαγές κατασκευάζονται και αφήνονται ελεύθερες».

Δείτε το βίντεο:

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications