Το Ηνωμένο Βασίλειο θα ερευνηθεί για τη χρήση «φόβου και αποδιοπομπαίου τράγου» για να επηρεάσει τον πληθυσμό για τον Covid

Σύμφωνα με πληροφορίες, μια κοινοβουλευτική επιτροπή πρόκειται να διερευνήσει τις «διαφημίσεις τρόμου» που δημιουργήθηκαν από τη σκιώδη ομάδα «συμπεριφορικών πληροφοριών» της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου για να «ωθήσει» το κοινό να υπακούσει στους περιορισμούς του Covid-19. Η κίνηση έρχεται εν μέσω ανησυχιών για την «εξαιρετικά ανήθικη» χρήση της μονάδας να «διογκώνει τα επίπεδα φόβου».

Η Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης και Συνταγματικών Υποθέσεων της Βουλής των Κοινοτήτων αναμένεται να ερευνήσει τη λεγόμενη «μονάδα ώθησης» ως μέρος μιας συνεχιζόμενης έρευνας για τις κυβερνητικές δραστηριότητες κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ανέφερε η The Telegraph.

Ο βουλευτής των Τόρις Γουίλιαμ Ραγκ, ο οποίος προεδρεύει της επιτροπής, δήλωσε στην εφημερίδα ότι «το κεντρικό ζήτημα είναι πώς εντοπίζεται η «ώθηση» εντός της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας και της υπουργικής ευθύνης».

Σύμφωνα με την The Telegraph, η επιτροπή έλαβε μια επιστολή από μια ομάδα 40 ψυχολόγων αυτή την εβδομάδα, η οποία προειδοποιούσε ότι ήταν «πολύ αμφίβολο εάν μια πολιτισμένη κοινωνία θα έπρεπε εν γνώσει της να αυξάνει τη συναισθηματική αγωνία των πολιτών της ως μέσο για να κερδίσει τη συμμόρφωσή τους».

«Το να χρησιμοποιούν οι επιστήμονες της κυβέρνησης τον φόβο, τη ντροπή και τον αποδιοπομπαίο τράγο για να αλλάξουν την κοινή γνώμη είναι μια ηθικά αμφίβολη πρακτική», σημείωσαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι υπογράφοντες επέκριναν τη χρήση δραματικών διαφημίσεων με συνθήματα όπως «Αν βγεις έξω, μπορείς να το διαδώσεις, οι άνθρωποι θα πεθάνουν». Μια τέτοια διαφήμιση περιείχε μια κοντινή φωτογραφία ενός ασθενούς εντατικής θεραπείας που φορούσε μάσκα οξυγόνου, με τη λεζάντα «Κοίταξέ την και πες ότι δεν παραβαίνεις ποτέ τους κανόνες».

Η χρήση «εικόνων οξέων ασθενών σε μονάδες εντατικής θεραπείας» και η «ζοφερή μονοεστίαση στον αριθμό των θανάτων από Covid-19 χωρίς αναφορά θνησιμότητας από άλλα αίτια» καταδικάστηκαν επίσης από την ομάδα, η οποία προειδοποίησε για ανεπιθύμητες συνέπειες.

«Η ντροπή και ο αποδιοπομπαίος τράγος έχουν ενθαρρύνει ορισμένους ανθρώπους να παρενοχλούν όσους δεν μπορούν ή δεν θέλουν να φορέσουν καλύμματα προσώπου», έγραψαν, προσθέτοντας ότι τα «διογκωμένα επίπεδα φόβου» και «στρατηγικά αυξημένα άγχη» είχαν «[αποθάρρυνε] πολλούς να αναζητήσουν βοήθεια για άλλες ασθένειες».

Η επιστολή προφανώς ανέφερε επίσης ένα κυβερνητικό σημείωμα από τον Μάρτιο του 2020, το οποίο προειδοποιούσε ότι «σημαντικός αριθμός ανθρώπων εξακολουθεί να μην αισθάνεται αρκετά προσωπικά απειλούμενος» από τον ιό και ζητούσε «ισχυρά συναισθηματικά μηνύματα» για να στοχεύσουν τους «εφησυχαστές».

Ιδρύθηκε από την κυβέρνηση συνασπισμού του Ντέιβιντ Κάμερον το 2010, η «μονάδα ώθησης» προφανώς έχει σχεδιαστεί για να εφαρμόζει επιστημονικές αρχές για να επηρεάζει διακριτικά τη δημόσια συμπεριφορά χωρίς να απαιτείται νομοθεσία. Αν και το έργο του ήταν ορατό σε κυβερνητικές διαφημίσεις, η The Telegraph σημείωσε ότι οι δραστηριότητές του καλύπτονται από μυστικότητα.

Κανονική πλύση εγκεφάλου δηλαδή γιαυτό και στην Ελλάδα όσοι βλέπουν τηλεόραση και διαβαζουν έγκυρες πήγες συμμοριτών λειτουργούν ως υπνωτισμένα ζομπι.. .

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications