Η περίεργη ιστορία του αστροναύτη που εξαφανίστηκε στο διάστημα και επανεμφανίστηκε δεκαετίες αργότερα

Ο Τζον Σμιθ γεννήθηκε το 1941. Γόνος μιας οικογένειας με μεγάλη στρατιωτική παράδοση, ονειρευόταν να γίνει πιλότος από την παιδική ηλικία. Το όνειρο εκπληρώθηκε αρκετά εύκολα. Μετά το σχολείο πήγε στο στρατιωτικό κολέγιο της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ το 1960 και αποφοίτησε με πολύ καλούς βαθμούς.

Σύντομα ήρθε η ευκαιρία να δείξει τις ικανότητές του στη μάχη - ο νεαρός πιλότος στάλθηκε στο Βιετνάμ. Δεν είχε πολύ χρόνο, αλλά έλαβε το «Μετάλλιο για την υπηρεσία στο Βιετνάμ». Είναι αλήθεια ότι τα κουτσομπολιά έλεγαν ότι αυτό το παράσημο απονεμήθηκε σε όποιον είχε πραγματοποιήσει τουλάχιστον μία μάχιμη εξόρμηση. Όμως ο Τζον Σμιθ είχε πιο φιλόδοξα σχέδια. Πετώντας για δέκα χρόνια περισσότερες από 9 χιλιάδες ώρες, αποφάσισε να υποβάλει αίτηση για εισαγωγή στο σώμα αστροναυτών.

Αξίζει να θυμηθούμε πότε συνέβησαν τα περιγραφόμενα γεγονότα. Μετά το τέλος του σεληνιακού προγράμματος Apollo, η κυβέρνηση του Προέδρου Reagan εισήγαγε το πρόγραμμα SOI, σχεδιάστηκε να αναπτυχθεί στο διάστημα κοντά στη Γη ένα ολόκληρο συγκρότημα διαστημικών οχημάτων σχεδιασμένων να ανιχνεύουν και να καταστρέφουν βαλλιστικούς πυραύλους απο δυνητικούς εχθρούς.

Προφανώς, ο John Smith και οι συνεργάτες του, μεταξύ άλλων, αναγκάστηκαν να πειραματιστούν με μέσα που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για πιο σοβαρές εργασίες, συμπεριλαμβανομένης της καταστροφής ξένων κατασκοπευτικών δορυφόρων. Ανεξάρτητα από αυτό, ο Smith στα τέλη Οκτωβρίου 1973 ξεκίνησε μια νέα αποστολή, με επικεφαλής το Πεντάγωνο .

Τις πρώτες τρεις ημέρες η πτήση ήταν κανονικές, αλλά στη συνέχεια το σύστημα ελιγμών και προσανατολισμού του διαστημικού σκάφους απέτυχε. Έτσι, το σκάφος και ο πιλότος του βρίσκονταν στην περιοχή των ζωνών ακτινοβολίας, κάτι που, όπως είναι γνωστό, επηρεάζει αρνητικά όχι μόνο το σώμα, αλλά και τα ηλεκτρονικά. Η NASA προσπάθησε να σώσει τον αστροναύτη. Αλλά ξαφνικά η επαφή χάθηκε.

Μέσα στο χάος, κανείς δεν έδωσε σημασία στο γεγονός ότι μαζί με τα σήματα επικοινωνίας ακούγονταν ένας περίεργος θόρυβος. Μόνο τότε οι ειδικοί, αναλύοντας τα αρχεία , πρότειναν ότι η πηγή αυτών των ήχων ήταν κάπου κοντά στον αστερισμό του Τριγώνου. Ήταν ιδιαίτερα ενεργή κατά τη διάρκεια της πτήσης του Smith, τελικά άρχισε να εξασθενεί και μετά εξαφανίστηκε εντελώς.

Μετά από αυτό που συνέβη στο διάστημα , όλοι οι τεχνικοί της NASA ήταν σε σοκ. Γρήγορα οι αρχές διέταξαν αυστηρά όλους τους εργαζόμενους με απειλές και με άμεση απόλυση να ξεχάσουν την κοσμική τραγωδία που είχε συμβεί, σαν να μην είχε συμβεί ποτέ.

Σε αυτή την περίπτωση, η εκτόξευση του διαστημικού σκάφους, με πιλότο τον Smith, σημειώθηκε στην τεκμηρίωση απλώς ως αποτυχία και ο αστροναύτης θεωρήθηκε νεκρός ως αποτέλεσμα ατυχήματος κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης.

Το προσωπικό των στρατιωτικών και διαστημικών της NASA είναι σε μια απολύτως μυστικοπάθεια, και κανείς δεν ανησυχούσε ότι αυτή η ιστορία θα έβγαινε προς τα έξω. Θα μπορούσε να είχε τελειώσει, αν δεν είχε υπάρξει μια δραματική τροπή των γεγονότων.

Η μυστηριώδης "ανάσταση"

Ένας "σεισμός" ταρακούνησε τη NASA στα τέλη του 2000. Το χαμένο αμερικανικό δορυφορικό σκάφος ανακαλύφθηκε ξαφνικά κατά λάθος. Πως έγινε αυτο? Ένας ερασιτέχνης αστρονόμος από τα νησιά Φίτζι κατέγραψε ένα άγνωστο κοσμικό σώμα σε τροχιά ύψους 480 χιλιομέτρων πανω απο την Γη και το ανέφερε στην αμερικανική διαστημική υπηρεσία. Οι ειδικοί του πρακτορείου έστειλαν τα ραντάρ τους στην καθορισμένη περιοχή, στη συνέχεια έψαξαν τα αρχεία και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ηταν το σκάφος του Smith, που κάποτε χάθηκε...

Αν και το διαστημικό σκάφος δεν ανταποκρίθηκε ακόμα σε αιτήματα ραδιοφώνου, η NASA αποφάσισε να εκμεταλλευτεί το γεγονός ότι το αντικείμενο είχε κατέβει σε αποδεκτό ύψος και προσπάθησε να το απομακρύνει από την τροχιά. Στις αρχές του 2001, αυτή η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε κατά την επόμενη πτήση του λεωφορείου Endeavour.

Το φορτίο μπήκε στο διαμέρισμα μεταφοράς, το Endeavor προσγειώθηκε με ασφάλεια. Και όταν ανακτήθηκε το εύρημα, αποδείχθηκε ότι ο Smith ήταν ακόμα στο σκάφος… ζωντανός. Αλλά χωρίς συνείδηση, αφού η θερμοκρασία στο εσωτερικό ήταν κοντά στο απόλυτο μηδέν.

Όταν η θερμοκρασία άρχισε να αυξάνεται σταδιακά, ένας από τους ειδικούς εντόπισε ότι ο αστροναύτης φαίνεται να δείχνει σημάδια ζωής. Οι ειδικοί της κρυογονικής ιατρικής κάλεσαν επειγόντως βοήθεια. Σταδιακά ο αστροναύτης κατάφερε να αναβιώσει. Και μετά αποδείχθηκε ότι το άτομο που επέστρεψε στη Γη δεν ήταν ο John Smith. Οι πρώτες υποψίες προέκυψαν αφού γιατροί και ειδικοί της NASA από ένα από τα κύρια στρατιωτικά νοσοκομεία των ΗΠΑ έλεγξαν την κατάσταση του ασθενούς με το ιατρικό του ιστορικό. Ανακάλυψαν αμέσως περίεργες διαφορές.

Για παράδειγμα, πολύ λίγοι άνθρωποι γνωρίζουν ότι η ανθρώπινη καρδιά στις περισσότερες περιπτώσεις δεν βρίσκεται στα αριστερά, όπως πιστεύεται συνήθως, αλλά πρακτικά στο κέντρο του θώρακα, μετατοπίζεται μόνο εν μέρει προς τα αριστερά. Μερικές φορές υπάρχουν άνθρωποι που έχουν την καρδιά τους αποκλίνουσα προς τα δεξιά. Και μια τέτοια ανωμαλία, κατά κανόνα, δεν οδηγεί σε επιδείνωση της υγείας και της ευημερίας. Και ο Σμιθ ήταν ένας τέτοιος άνθρωπος. Στον παρόντα ασθενή, η καρδιά είχε μια συνήθη μετατόπιση προς τα αριστερά.

Επίσης, στα ιατρικά αρχεία του Smith, υπήρχαν σημάδια σπασμένων πλευρών από παιδί. Στον ασθενή που έφεραν από το διάστημα, όλα τα πλευρά ήταν άψογα. Είχε επίσης αρκετά μεγάλες κρεατοελιές, ωστόσο ο νεοαφιχθέντος αστροναύτης δεν είχε καμία. Λοιπόν, μπορεί να είναι, μικρά πράγματα που μπορούν ακόμα να εξηγηθούν. Αλλά ειναι και αλλα περίεργα σχετικά με τις πνευματικές ικανότητες του εν λόγω ατόμου.

Ο «πρωτότυπος» Σμιθ δεν τα είχε καλα με τα μαθηματικά ο αστροναύτης που επέστρεφε μπορούσε να υπολογίσει ρίζες κυβικών 18 ψηφίων. Αλλά υπάρχουν πολλά περισσότερα. Ειδικότερα, διαπιστώθηκε ότι στο προσωπικό σημειωματάριο του αστροναύτη, το οποίο δίνεται σε όλους πριν από την πτήση, υπήρχαν μόνο τα μισά από τα 100 φύλλα.

Και από τις 50 σελίδες, οι 24 είχαν περίεργα μικρά σύμβολα, που δεν έμοιαζαν ούτε με ανατολικά ιερογλυφικά, ούτε με αρχαία ιδεογραφικά γράμματα, ούτε με γράμματα οποιουδήποτε σύγχρονου αλφαβήτου. Γενικά, οι ειδικοί είχαν μια υπόθεση: ο John Smith δεν επέστρεψε στη Γη, αλλά ένα είδος ανθρώπινου πλάσματος που ανταποκρίνεται σε αυτό το όνομα και αντικατέστησε τον πραγματικό αστροναύτη.

Αυτό το περιστατικό ταξινομήθηκε προσεκτικά. Αλλά ενώ οι αρχές αποφάσιζαν τι να κάνουν, ο αστροναύτης εξαφανίστηκε μυστηριωδώς. Κανείς δεν τον είδε να φεύγει από το φυλασσόμενο συγκρότημα. Οι φρουροί δεν είδαν κανέναν να φεύγει από την προστατευόμενη βάση.

Ωστόσο, το γεγονός παραμένει: το χάος του John Smith εξακολουθεί να είναι πολύ παρόν στην ίδια τη NASA. Το αμερικανικό στρατιωτικό τμήμα δεν απάντησε στις αναφορές των μέσων ενημέρωσης για έναν παράξενο αστροναύτη. Υπάρχει μια πολυ μικρή πιθανότητα να είναι απλά μια φανταστική ιστορία , αλλά είναι επίσης αλήθεια ότι μερικές φορές η πραγματικότητα ξεπερνάει την φαντασία καθώς η ζώνη ακτινοβολίας που βρισκόταν ο Τζον Σμιθ ειναι η (προσωρινή) "κατοικία των ψυχών " γνωστό αυτό και από τους αρχαίους μύστες....

©AETOS NEWS

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications